Sony predstavilo miniatúrnu verziu legendárnej konzoly.

Konzola Sony PlayStation sa dostala na trh pred necelými 24 rokmi a do histórie sa zapísala nielen tým, že ide o prvé zariadenie svojho druhu, ktoré prekonalo hranicu 100 miliónov predaných kusov. Prvý PlayStation pútal pozornosť aj kvalitnými hrami, na Slovensku bol medzi širokou verejnosťou najlepšie známy Crash Bandicoot.

Konzola vzbudzovala na Slovensku veľký záujem vďaka televíznym reláciám Maxihra či Level majstrov a mala veľa fanúšikov. Nie každý si ju však mohol dovoliť kúpiť a väčšina herných nadšencov sa tak chodila hrávať do herní. Pokiaľ ste aj vy chceli vlastniť prvý PlayStation, ale tento sen ste si nesplnili, možno vás poteší oznámenie spoločnosti Sony. Tá sa rozhodla svoju prvú konzolu oživiť a v decembri začne predávať jej miniatúrnu verziu s názvom PlayStation Classic.

Reedícia konzoly je o 45% menšia v porovnaní s pôvodným modelom a obsahuje 20 predinštalovaných hier. Sony oznámilo päť z nich – Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 a Wild Arms, zvyšné tituly zverejní neskôr. Tajne dúfame, že nová miniverzia konzoly bude obsahovať aj Crasha Bandicoota.

Súčasťou balenia bude dvojica ovládačov, aby ste si mohli zahrať hry s kamarátom. Konzola sa pripojí k televíznej obrazovke pomocou HDMI kábla, jej napájanie zabezpečení bežný USB adaptér, ktorý však v balení nenájdete. Môžete použiť vašu nabíjačku od smartfónu. PlayStation Classic sa bude predávať za 100 eur, v obchodoch sa objaví 3. decembra 2018. Pripomeňme, že podobné reedície svojich herných konzol v minulosti pripravilo aj Nintendo.

PlayStation Classic

Obsah balenia

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Konzola Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit