Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Televízory BRAVIA XR teraz oficiálne nesú označenie ‚Ideálne pre PlayStation®5‘ vďaka úplne novým exkluzívnym funkciám PS5™, ktoré zabezpečia dokonalý zážitok z hrania na konzole novej generácie

Spoločnosť Sony predstavuje kampaň ‚Ideálne pre PlayStation®5‘ pre televízory BRAVIA XR TV[1], ktoré boli špeciálne navrhnuté tak, aby dokonale spolupracovali s konzolou PlayStation 5 (PS5™) a ponúkali fantastické herné zážitky s pohlcujúcim obrazom a zvukom.

Televízory s označením ‚Ideálne pre PlayStation®5‘ prichádzajú s dvoma úplne novými exkluzívnymi funkciami PS5[2] – Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode. Podporujú tiež snímkovú frekvenciu až 120 snímok za sekundu v super ostrom rozlíšení 4K podľa špecifikácie HDMI 2.1 kompatibilných hier[3]. Vďaka tomu, že je oneskorenie na vstupe len 6,0 ms pri modeloch Z9J[4], navyše dosiahnete mimoriadnu plynulosť a rýchlosť odozvy pri streľbe, športe a iných náročných hrách s bleskovými akciami na obrazovke.

Televízory Sony BRAVIA XR poskytujú úžasne realistický obraz plný živých farieb a pútavého kontrastu, doplnený jedinečnou technológiou zvuku vychádzajúceho z obrazovky, vďaka ktorej sa ocitnete priamo v centre diania, či už hráte hru alebo sledujete film.

Exkluzívne funkcie BRAVIA XR ‚Ideálne pre PlayStation®5‘

Funkcia Auto HDR Tone Mapping[5]

Funkcia Auto HDR Tone Mapping[6] optimalizuje nastavenie HDR hneď počas úvodného nastavovania PS5. PS5 automaticky rozpozná jednotlivé modely televízorov BRAVIA a vyberie najlepšie nastavenie HDR pre daný televízor. Vďaka optimalizovanej úrovni mapovania tónov HDR podľa špecifikácie displeja BRAVIA uvidíte dôležité detaily a farby aj vo vysoko kontrastných scénach. Napríklad v hre Gran Turismo™ 7[7][i] navyše detailne uvidíte objekty na trati a budete presne vedieť ako zareagovať.

Gran Turismo 7: TM & © Sony Interactive Entertainment Inc. Developed by Polyphony Digital Inc.

Režim Auto Genre Picture[8]

Televízory BRAVIA XR dokážu rozpoznať, či hráte hru alebo sledujete filmy a programy. Vďaka režimu Auto Genre Picture Mode sa televízor pri hraní hier automaticky prepne do herného režimu, ktorý minimalizuje oneskorenie vstupu, takže akcia je svižnejšia. Pri sledovaní filmov prostredníctvom streamovacej služby alebo z disku Ultra HD Blu-ray™ na cPS5 sa zase prepne do štandardného režimu, ktorý presunie pozornosť na spracovanie obrazu a zabezpečí tak výraznejší obraz.

Režim Auto Genre Picture Mode bude k dispozícii od budúcej aktualizácie softwaru na konzole PS5 a televízoroch BRAVIA koncom roka 2021.

Vylepšite svoje zážitky vďaka audio produktom Sony

Televízory BRAVIA XR dokonale ladia s celým radom zvukových produktov Sony, ako je systém domáceho kina HT-A9 alebo soundbary HT-A7000 a HT-A5000 *. Tieto produkty môžete pripojiť priamo k PS5 a vyskúšať si exkluzívne funkcie Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode na televízore BRAVIA XR.

*Vyžaduje si aktualizáciu softwaru. K dispozícii na jar 2022.

Ďalšie informácie o televízoroch BRAVIA XR ‚Ideálne pre PlayStation®5‘ nájdete na stránkach https://www.sony.sk/electronics/televizory-urcene-pre-hranie.

Spoločnosť Sony ponúka digitálne kódy do PlayStation™Store v hodnote 100 EUR všetkým zákazníkom, ktorí si zakúpia televízory BRAVIA XR a spĺňajú podmienky kampane

Spoločnosť Sony Europe B.V. zahajuje v spolupráci so spoločnosťou Sony Interactive Entertainment (SIE) v dvadsiatich európskych krajinách (Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko, Holandsko, Belgicko, Švajčiarsko, Rakúsko, Poľsko, Grécko, Rumunsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Dánsko, Nórsko, Švédsko a Fínsko) propagačnú akciu pre zákazníkov, ktorí si zakúpia televízor BRAVIA XR[ii], prvé televízory využívajúce kognitívnu inteligenciu, a ktorí spĺňajú podmienky kampane. Tí môžu teraz získať digitálne kódy do PlayStation™Store v hodnote 100 EUR. Ponuka sa vzťahuje na všetky nákupy u vybraných predajcov zapojených do kampane, ktoré zákazníci v priebehu kampane uskutočnia.[iii]


[1] Modely televízorov BRAVIA XR ‚Ideálne pre PlayStation®5‘: Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J.

[2] Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode budú k dispozícii prostredníctvom aktualizácie softwaru konzoly PS5 a televízorov BRAVIA koncom roka 2021.

[3] Vyžaduje podporu hier PS5 4K/120fps.

[4] Doba oneskorenia na vstupe nameraná pri Z9J prostredníctvom herného vstupu HDMI 4K s 120 sn./s zodpovedá interným podmienkam testovania a môže sa líšiť v závislosti na modeli, prostredí použitia v reálnom čase alebo špecifických podmienkach. Doba oneskorenia vstupu nameraná pri A90J/A80J/X95J/X90J je 8,5 ms za rovnakých testovacích podmienok.

[5] Vyžaduje si aktualizáciu softwaru PlayStation®5 aj BRAVIA. K dispozícii koncom roka 2021.

[6] Vyžaduje si aktualizáciu softwaru PlayStation®5 aj BRAVIA. K dispozícii do konca roka 2021.

[7] Bude uvedená na trh v marci 2022. Vyvinuté pre PlayStation®

[8] Vyžaduje si aktualizáciu softwaru PlayStation®5 aj BRAVIA, ktorá bude k dispozícii koncom roka 2021. Režim Auto Genre Picture Mode funguje, ak je zapnutý režim Auto Picture Mode.


[i] „PlayStation“, „DualSense“, „PS5“ a „Gran Turismo 7“ sú registrované ochranné známky alebo ochranné známky spoločnosti Sony Interactive Entertainment Inc.

© 2021 Sony Interactive Entertainment Inc. Vyvinula spoločnosť Polyphony Digital Inc. Logo „Polyphony Digital“, „Gran Turismo“ a „GT“ sú registrované ochranné známky spoločnosti Sony Interactive Entertainment Inc.“Polyphony Digital Logo“, „Gran Turismo“ a „GT“ sú registrované ochranné známky spoločnosti Sony Interactive Entertainment Inc. Výrobcovia, automobily, názvy, značky a súvisiace obrázky uvedené v tejto hre v niektorých prípadoch obsahujú ochranné známky a/alebo materiály chránené autorskými právami príslušných vlastníkov. Akékoľvek vyobrazenie alebo stvárnenie skutočných miest, subjektov, podnikov alebo organizácií nemá za cieľ byť sponzorovaním alebo podporou tejto hry takým subjektom alebo subjektmi. Všetky práva vyhradené.

[ii] Využíva procesor, ktorý vykonáva krížovú analýzu viac obrazových prvkov v kombinácii s ohniskovými bodmi; obnovuje ľudskú perspektívu. K 7. októbru 2021 nevyrábala žiadna iná značka televízory s obdobnou kognitívnou inteligenciou televízneho procesora. Overené službou Strategy Analytics.

[iii] Termíny propagačnej akcie sa v jednotlivých krajinách líšia. Podmienky, modely televízorov, ktorých sa akcia týka, zúčastnení predajcovia a pokyny na uplatnenie kódov sú k dispozícii na: www.sony.sk/promo/tv

Značky: