Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sony predstavilo rozšírenie služieb 360 Reality Audio a portfólia produktov, vrátane rozšírenia o nové možnosti na streamovanie videí a nástroje pre tvorbu obsahu. Prostredníctvom tohto úsilia bude spoločnosť Sony i naďalej rozširovať ekosystém 360 Reality Audio.

Priestorový zvuk 360 Reality Audio od Sony, ktorý bol predstavený v roku 2019, umožňuje umelcom a tvorcom produkovať hudbu s mapovaním zdrojov zvuku, ako sú spev, zbor a nástroje s informáciami o ich pozícii a umiestnením v priestore. Tento revolučný hudobný zážitok, ktorý sprostredkovávajú technológie priestorového zvuku spoločnosti Sony, vám dá pocit, ako by ste boli v hudobnom štúdiu alebo na živom koncerte – to všetko bez opustenia pohodlia vášho domova.

Poslucháči majú v súčasnej dobe prístup k približne 4 000 skladbám v 360 Reality Audio od umelcov ako Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson a ďalších. Spoločnosť Sony dnes rozširuje tento inovatívny hudobný formát o nové funkcie

Rozšírenie zvukového ekosystému 360 Reality Audio

Vôbec prvá služba pre streamovanie videa s 360 Reality Audio

Spoločnosť Sony predstavuje videá živých vystúpení s priestorovým zvukom 360 Reality Audio. Zara Larsson, umelecká ambasádorka Sony Music Entertainment, uvedie 11. januára o 21:00  exkluzívne živé vystúpenie v  360 Reality Audio. Diváci môžu jej koncert streamovať na smartphone pomocou aplikácie Artist Connection[1]. Kombinácia vybraných modelov slúchadiel Sony s aplikáciou Sony Headphones Connect[2] umožní používateľom ešte viac zdokonaliť zážitky z počúvania vďaka analýze tvaru ich ucha. Vychutnáte si tak svoj osobný hudobný priestor, ktorý sa vám dokonale prispôsobí.

Technológia 360 Reality Audio umožňuje vytvoriť realistický hudobný zážitok a poslucháčom prináša zážitok, ako by boli na živom koncerte. Spoločnosť Sony verí, že túto technológiu priestorového zvuku využije na vytvorenie inovatívneho riešenia pre milovníkov hudby, ktorí si kvôli pandémii COVID-19 nemôžu užiť živé koncerty.

Sony, popredné hudobné vydavateľstvo a poskytovatelia služieb spolupracujú na spustení streamovania tohto nového video obsahu, ktorý bude k dispozícii neskôr v tomto roku.

Predstavenie novej sady 360 Reality Audio Creative Suite

Spoločnosť Sony a Virtual Sonics, Inc. vyvinuli nový softvér na tvorbu obsahu s názvom 360 Reality Audio Creative Suite, ktorý umožňuje hudobníkom a tvorcom ľahšie vytváranie obsahu s 360 Reality Audio. Softvér doplnku 360 Reality Audio Creative Suite je kompatibilný s obľúbenou pracovnou stanicou pre digitálny zvuk (DAW). Virtual Sonics, Inc. vydá softvér prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Audio Futures, Inc. na konci tohto mesiaca.

Spoločnosti Sony a Music.com navyše s distribúciou The Orchard spúšťajú program pro autorov, ktorý umožňuje tvorcom produkovať obsah v 360 Reality Audio pomocou sady 360 Reality Audio Creative Suite a potom ho streamovať.

Počas CES môžu diváci sledovať video zachytávajúce producenta a nositeľa GRAMMY, Keitha Harrisa, ako svoju hudbu transformuje pomocou sady 360 Reality Audio Creative Suite.

Kompatibilné zariadenia a rozšírená licencia

Od tohtoročnej jari budú k dispozícii reproduktory kompatibilné s 360 Reality Audio SRS-RA5000 a SRS-RA3000. Tieto reproduktory s podporou Wi-Fi vytvárajú podmanivý zvukový zážitok 360 Reality Audio, ktorý zaplní zvukom celý priestor. Využívajú k tomu jedinečný algoritmus Immersive Audio Enhancement od spoločnosti Sony. Reproduktory je možné ovládať pomocou zariadení Google Assistant[3] alebo Amazon Alexa[4], takže užívatelia majú hudbu jednoducho pod kontrolou.

Službu 360 Reality Audio možno tiež vyskúšať pomocou slúchadiel od väčšiny výrobcov v kombinácii so smartfónmi Android/iOS, ktoré majú nainštalovanú aplikáciu na streamovanie. Sony spolupracuje aj s ďalšími spoločnosťami v oblasti spotrebnej elektroniky na rozširovanie ekosystému 360 Reality Audio.

Aby sa portfólio kompatibilných zvukových zariadení aj naďalej rozširovalo, bude spoločnosť Sony v budúcnosti licenciovať nasledujúce technológie:

  1. Technológiu prispôsobenia slúchadiel, ktorá analyzuje posluchové charakteristiky užívateľa
  2. Technológie, ktoré umožňujú smartphonom a automobilom prehrávať 360 Reality Audio

Ďalšie podrobnosti nájdete na nasledujúcich webových stránkach:

[1] Aplikácia Artist Connection vyžaduje stiahnutie do zariadenia iOS z App Store alebo do zariadenia Android z Google Play.

[2] Aplikácia Headphones Connect vyžaduje stiahnutie do zariadenia iOS z App Store alebo do zariadenia Android z Google Play. Služba 360 Reality Audio vyžaduje predplatné kompatibilnej hudobnej služby online a môžu sa na ňu vzťahovať podmienky a poplatky tretích strán.

[3] Funkcia hlasovej asistencie kompatibilná so smartfónmi Android (Google App) alebo iPhone (Siri). Vyžaduje pripojenie Bluetooth®.

[4] Amazon, Echo, Alexa a všetky súvisiace logá sú ochranné známky spoločnosti Amazon.com, Inc. alebo jej pridružených spoločností. Vyžaduje účet Amazon. Vyžaduje pripojenie Bluetooth®.

Značky: