Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový AV zosilňovač TA-AN1000 je nabitý novými funkciami na pohlcujúci zážitok pri sledovaní filmov, hraní hier a ďalších aktivitách

Spoločnosť Sony predstavila model TA-AN1000 – nový 7.2-kanálový 8K AV zosilňovač s technológiou 360 Spatial Sound Mapping. Najnovší model ponúka nové funkcie vrátane 360 Spatial Sound Mapping na pohlcujúci zážitok zo sledovania a podporu najnovších videoformátov vrátane 8K a 4K120 pre realistický zážitok ako v kine.

Autentický filmový zážitok u vás doma

Model TA-AN1000 je vybavený revolučnou technológiou 360 Spatial Sound Mapping od Sony, ktorá vytvára skutočne jedinečný a pohlcujúci filmový zážitok. Technológia 360 Spatial Sound Mapping dokáže umiestniť niekoľko virtuálnych reproduktorov po celej miestnosti a vytvoriť tak širší zvukový priestor na autentickejší domáci kinematografický zážitok.

Vďaka využitiu priestorových informácií nameraných technológiou Digital Cinema Auto Calibration IX (D.C.A.C. IX) od Sony sa okolo vás vytvorí niekoľko virtuálnych reproduktorov. Milovníci filmov si tak môžu vychutnať každý nádych, krok a slovo, ako by boli súčasťou filmu. D.C.A.C. IX, najnovšia technológia automatickej kalibrácie vyvinutá spoločnosťou Sony, dokáže korigovať vzdialenosť, uhol, akustický tlak a frekvenčnú odozvu každého reproduktora meraním umiestnenia reproduktorov v 3D priestore pomocou kalibračného mikrofónu. Táto technológia funguje spoločne s funkciou Auto Phase Matching, ktorá vyrovnáva fázu rôznych reproduktorov. To znamená, že môžete kompenzovať náročné umiestnenie reproduktorov, oneskorenie alebo fázový posun a úplne sa ponoriť do filmu.

TA-AN1000 predstavuje ideálny zosilňovač pre každé domáce kino vďaka technológii 360 Spatial Sound Mapping a podpore najnovších zvukových formátov vrátane Dolby Atmos® a DTS:X®. 

Vysoko kvalitný obraz pre filmy a hry

Vychutnajte si filmy novým spôsobom vďaka podpore HDR10, HLG, Dolby Vision a najnovšie aj 8K a IMAX® Enhanced vďaka modelu TA-AN1000. Pri prehrávaní prostredníctvom TA-AN1000 je zachovaná pôvodná kvalita obrazu, takže sa diváci budú môcť nechať pri sledovaní úplne pohltiť filmom.

 Hry sú tiež oveľa napínavejšie a realistickejšie. Model TA-AN1000 teraz podporuje najnovšie formáty, ako je 4K120, variabilnú obnovovaciu frekvenciu (VRR) a automatický režim s nízkou latenciou (ALLM) v rozhraní HDMI 2.1, ktoré zabezpečujú plynulejší a ostrejší pohyb na svižnejšie hranie.

Na lepší herný zážitok na konzole PlayStation 5 ponúka model TA-AN1000 na kompatibilných televízoroch BRAVIA funkcie Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode. 

Vdýchnite hudbe život

Objavte nový spôsob počúvania s technológiou 360 Reality Audio a zažite skutočne pohlcujúci zážitok zo živého vystúpenia alebo štúdiovej nahrávky. Užívajte si hudbu tak, ako ju umelci skutočne zamýšľali, vďaka technológii High-Resolution Audio s krištáľovo čistým zvukom. TA-AN1000 taktiež podporuje natívne prehrávanie DSD (Direct Stream Digital) bez nutnosti konverzie, takže si obsah DSD môžete plne vychutnať bez straty pôvodnej kvality.

Okrem toho ponúka TA-AN1000 jednoduchý prístup k hudobným aplikáciám. K zosilňovaču môžete ľahko pripojiť chytré zariadenia cez Bluetooth® ako aj služby Spotify ConnectTM, Chromecast, Apple Airplay 2 či Works with Sonos. Pre hudobných fanúšikov tak nikdy nebolo jednoduchšie a pohodlnejšie vychutnať si svojich obľúbených interpretov.

Dokonale sa hodí k televízorom a reproduktorom Sony

Po pripojení k televízoru BRAVIA s funkciou Acoustic Centre Sync kombinuje TA-AN1000 zvuk z televízora so zvukom zo stredového reproduktora a vytvára tak neuveriteľný audio zážitok s efektom zvuku vychádzajúceho priamo z obrazovky. Dialóg tak bude akoby vychádzať priamo z úst postáv na obrazovke a prinesie oveľa pôsobivejší zážitok.

Model TA-AN1000 je možné bezproblémovo integrovať do menu rýchleho nastavenia BRAVIA, takže môžete meniť funkcie, ako je zvukové pole zosilňovača, jednoduchým použitím diaľkového ovládača televízora [6]. Na ovládanie hlasitosti televízora môžete použiť aj diaľkový ovládač televízora, čím zabezpečíte rýchle a jednoduché ovládanie produktu bez nutnosti použitia viacerých diaľkových ovládačov.

Vďaka novému a intuitívnemu sprievodcovi nastavením nemôže byť nastavenie TA-AN1000 jednoduchšie. TA-AN1000 umožňuje jednoduchšiu konfiguráciu dokonalého nastavenia – od umiestnenia reproduktorov až po nastavenie samostatných zón v celom dome.

Okrem toho je možné TA-AN1000 bezdrôtovo pripojiť k voliteľným reproduktorom Sony, vrátane bezdrôtových zadných reproduktorov SA-RS5 a SA-RS3S a bezdrôtových subwooferov SA-SW5 a SA-SW3. Voliteľný bezdrôtový subwoofer (SA-SW5 / SA-SW3) dodá prierazný basový zvuk a voliteľný zadný reproduktor (SA-RS5 / SA-RS3S) ponúkne ešte viac filmových zážitkov, vrátane zvuku, ktorý vychádza z miest priamo za vami.

Na udržateľnosti záleží

Spoločnosť Sony sa usiluje o to, aby pri výrobe svojich produktov a obalov používala menej plastov. V modeli TA-AN1000 je v niekoľkých častiach výrobku použitý špeciálne vyvinutý recyklovaný plast, aby bolo možné dosiahnuť vynikajúci akustický výkon a zároveň znížiť dopad na životné prostredie. Približne 95 % obalu je vyrobených z recyklovaného papiera a materiálov na báze papiera, aby sa minimalizovalo používanie plastov.

Ceny a dostupnosť

Model TA-AN1000 bude v predaji od júna 2023 za cenu 999 EUR.

Viac sa dozviete tu: https://www.sony.sk/home-theatre-sound-bars/products/ta-an1000.html

Značky: