Sony Xperia L1 je telefón zameraný na dizajn, ďalšou výhodou je úplne prepracovaná správa batéria. Tá teraz prináša šetriace režimy ako je Doze, Light Doze a Ultra Stamina Mode. Výkon Xperia L1 je určený na každodenné použitie. Je tu 2 GB RAM, 16 GB pamäti plus microSD karta. Vo výbave je 13 MPx zadná kamera a k tomu je vyhradené hardvérové tlačidlo.

Výrobca použil veľký 5,5-palcový displej. Vychádza to z toho, že mnohí, hlavne mladší ľudia, sa nikdy zatiaľ nedotkli počítača a toto je smartfón, s ktorým sa im bude dobre pracovať. Z hľadiska ceny je to vstupný model.

Používateľov zaujme dizajn s tenkými rámčekmi, je to telefón hranatý, ale pritom zaoblený. Dá sa položiť na stôl na spodnú hranu. Xperia L1 sa veľmi dobre drží v ruke. Farebné verzie sú ružová, biela a čierna a tieto farby ladia aj s farbami displeja. Mimochodom, všetky nové Xperia telefóny sú LTE, všetky majú USB-C, všetky majú SD kartu a NFC.

Telefón Sony Xperia L1 je pripravený na nasadenie aj do biznisového riešenia, príkladom je aplikácia Xperia Cloud Configurator. V tomto prípade ide o ovládanie telefónov na diaľku. A práve to sa využíva pri správe telefónov na diaľku.

Odhadovaná cena Xperia L1 je okolo 200 Eur a dostupný bude v júni. Predávať ho bude napr. Telekom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.