Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony sa stala partnerom chránených parkov Port Lympne Reserve (Kent, UK) a Parque de Cabárceno (Cantabria, Španielsko), aby predviedla funkcie fotoaparátu vo svojom novom smartfóne Xperia X.

Sony Mobile poverila správcov parkov, aby nafotili niečo z úžasného života vo voľnej prírode v pohybe. Vďaka jedinečnému vzťahu so zvieratami majú možnosť vidieť veľa zábavných, vtipných a dokonca dojemných momentov, ktoré širokej verejnosti často ujdú, takže sú v skvelej pozícii, aby zachytili neskutočné zábery 23MP fotoaparátom smartfónu Xperia X.

Pred fotením správcov špeciálne vyškolil renomovaný fotograf voľne žijúcich zvierat Neil Aldridge (európsky fotograf voľne žijúcich zvierat roka 2014), ktorý sa podelil o fotografické tipy a svoje skúsenosti z práce so zvieratami vo voľnej prírode. Neil taktiež prešiel funkciami smartfónu Xperia X, ktoré im umožnia zachytávať zvieratá v najzaujímavejších situáciách a polohách.

Vďaka jedinečnému prediktívnemu hybridnému zaostrovaniu Sony sa správcom parkov podarilo zaostriť na zvieratá v pohybe, získať ostré zábery, dokonca aj keď opičky, malpy kapucínske, preskakovali z konára na konár a medvede pochodovali cez svoj obrovský 35 hektárový areál. Táto funkcia vám umožní vybrať si objekt (alebo zviera!) v pohybe a šikovne predpovedá jeho ďalší pohyb, takže vaše zábery zostanú zaostrené a s obmedzeným rozmazaním.

Fotoaparátom sa podarilo zachytiť vtipné výrazy a svojrázne správanie alebo dokonca príležitostné splašenie zvierat aj keď to správcovia nečakali. Funkcia smartfónu Xperia X Rýchle spustenie fotoaparátu (Quick Launch and Capture) im umožnila rýchlo vytiahnuť telefón z vrecka a začať fotiť v zlomku sekundy, jedným svižným pohybom.

Francesca Conti, ošetrovateľka primátov v rezervácii Port Lympne Reserve, povedala: “Ten špeciálny kurz s Neilom bol úžasným zážitkom. Keďže s primátmi v parku pracujem naozaj v tesnej blízkosti, viete si predstaviť, že som svedkom naozaj zaujímavých momentov, ktoré sa mi teraz vždy podarí zachytiť!”

S podporou Európskej asociácie zoologických záhrad a akvárií (EAZA), chránené parky Port Lympne Reserve a Parque de Cabárceno tvrdo pracujú na ochrane ohrozených druhov.

Rozprestierajúc sa na pôsobivo rozľahlých 1,900 akroch v španielskej Cantabrii, park Parque de Cabárceno je naturalizovaným priestorom rekultivovanej otvorenej bane a je domovom pre viac ako sto druhov zvierat z piatich svetadielov. Jednou z najmilších obyvateľov je Cristina, opustená slonica, o ktorú sa „matersky“ stará hlavný veterinár parku Cabárceno, Santiago Borragan Santos. Fotografie urobené smartfónom Xperia X ukazujú Cristinu, ktorá hravo chytá jablká, ktorými ju kŕmia.

Rezervácia Port Lympne Reserve, ktorá sa nachádza v anglickom Kente, je domovom mnohých vzácnych a ohrozených zvierat, pričom na jej území žije viac ako 700 zvierat 50 druhov. Má tiež najväčšie chovné stádo čiernych nosorožcov vo Veľkej Británii. V širokej škále zvierat je aj Ambam, alfa samec gorily horskej, ktorý má na YouTube viac ako 1,5 milióna videní. Ambam dal správcom parku  Port Lympne Reserve možnosť otestovať Xperia X, keďže je známy ohurovaním  divákov tak, že stojí vzpriamene a chodí ako človek na dvoch nohách.

Ošetrovatelia v oboch parkoch budú používať smartfóny Xperia X počas celého leta 2016, aby aj naďalej mohli zachytávať nevšedné momenty života vo voľnej prírode.

Hovorca parku Parque de Cabárceno, povedal: “Naším hlavným cieľom v Parque de Cabárceno je zabezpečiť, aby naše zvieratá žili v priestrannom prostredí, ktoré ponúka „polo-voľné“ životné podmienky. Naši strážcovia parku a ošetrovatelia poznajú individuálne vrtochy a osobnosti každého jedného zvieraťa, takže je to fantastická príležitosť ako môžu zvyšku sveta ukázať výnimočné momenty, ktoré sú zvyčajne rezervované len pre nich.”

Diana Hernandez Gonzalez, Product Experience manažérka spoločnosti Sony Mobile povedala: “Jednou z hlavných funkcií nového fotoaparátu v smartfóne Xperia X je nové prediktívne automatické zaostrovanie, vďaka ktorému sa každý pohyb zachytí ešte ľahšie – a aj najnepredvídateľnejšie momenty sa podarí odfotiť so všetkými ostrými detailmi. A ako lepšie tento fotoaparát vyskúšať ako pri práci s tými najnepredvídateľnejšími a najspontánnejšími vecami, ktoré zbožňujeme fotiť – zvieratami!”

Xperia X stelesňuje novú víziu značky Sony Mobile, nakoľko pridáva nové vrstvy inteligentnej technológie v rámci obľúbených a uznávaných funkcií zariadení Xperia: fotoaparát, batéria a dizajn, aby s ňou bol každý deň jednoduchší a viac smart.

Značky: