Na trh sa dostala pred necelým mesiacom.

PlayStation Classic je miniatúrna verzia konzoly PlayStation 1, ktorá je prispôsobená pre moderné televízne obrazovky a ponúka 20 predinštalovaných hier. Na trh sa dostala 3. decembra 2018 za cenu 99 eur. Ku dňu 28. decembra 2018 sa však v slovenských obchodoch predávala za cenu od 64,99 eur.

Takto výrazné zlacnenie je prekvapujúce, dvojnásobne s prihliadnutím na fakt, že prichádza ani nie mesiac po uvedení do predaja. Konzola je za nižšiu cenu dostupná prakticky na celom svete, čo logicky vzbudzuje otázky ohľadom jej predajnosti. Dá sa predpokladať, že v prípade vysokého záujmu by nemalo Sony dôvod znižovať cenu.

Konzolu PlayStation Classic však viacerí internetoví diskutéri a recenzenti kritizovali za vysokú cenu a slabšiu ponuku predinštalovaných hier. Aktuálnych a budúcich majiteľov konzoly poteší aspoň fakt, že sa dá pomerne jednoducho hacknúť, čo uľahčuje hranie ďalších hier z USB kľúča.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Recenzia PlayStation Classic: Táto konzola je stroj času, ktorý si môžete so sebou zobrať kamkoľvek

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit