Nový senzor dorazí do prvých smartfónov už v roku 2020.

Práve tento čip môže byť priamou konkurenciou pre veľký 108 Mpx senzor ISOCELL Bright HMX, ktorý vznikol v spolupráci spoločností Samsung a Xiaomi. Od prvých VGA fotoaparátov v telefónoch ubehlo už veľmi veľa času a zrazu tu máme 48, 64 a dokonca až 108 Mpx fotoaparáty a ďalšie inovácie budú tieto hodnoty pravdepodobne stále zvyšovať.

Je dlhodobo známe, že najvýznamnejším hráčom v oblasti obrazových snímačov je práve japonská spoločnosť Sony, ktorá teraz pracuje na najnovšej verzii, ktorá by sa mala objaviť v budúcoročných vlajkových lodiach. Čip ponesie označenie Sony IMX686.

To, že Sony pripravuje tento senzor síce vieme, inak ostatné informácie o novom čipe sú zatiaľ veľkou neznámou. Okrem toho, že senzor bude vytvárať v plnom rozlíšení 64 Mpx fotografie, nevieme o ňom už žiadne ďalšie detaily.

Pre priblíženie možností nového Sony IMX686 pomôže aj uniknuté video nižšie. Samotné video nie je zdieľané priamo spoločnosťou Sony, ale jeho vizuálne spracovanie mu dodáva určitú vierohodnosť. Škoda, že nie je aspoň vo FullHD rozlíšení, aby vynikli statické fotografie.

Zdroj: Pocketnow

Prečítajte si aj:

Mobilná fotografia opäť o stupeň vyššie: Samsung a Xiaomi oficiálne predstavili 108 Mpx senzor

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.