Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový rad exkluzívnych audio produktov, slúchadlá do uší IER-Z1R a digitálny audio prehrávač DMP-Z1, prinášajú výnimočnú kvalitu zvuku s vysokým rozlíšením.

Sony dnes predstavilo intraaurálne slúchadlá IER-Z1R a digitálny audio prehrávač DMP-Z1. Tie tvoria nový rad exkluzívnych audio produktov, ktoré obohatia sériu Signature Series. Tieto produkty  v sebe spájajú desaťročia odborných skúseností v oblasti audia a hrdo prezentujú snahu spoločnosti Sony dosiahnuť dokonalý zvuk. Séria Signature Series posúva zvuk do úplne novej dimenzie.

Jeden charakteristický zvuk

Krédom Sony je prinášať inovácie do sveta audia. Spoločnosť Sony preto vytvorila rad produktov Signature Series, ktoré prekonávajú všetko, čo im doteraz predchádzalo. Schopnosť doviesť reprodukciu zvuku k vrcholnej dokonalosti znamená, že dokážete rozlíšiť každú nuansu hudby a reprodukovať atmosféru živého vystúpenia – dokonca i prirodzené doznievanie tónov do ticha. Nový rad produktov, patriaci do série Signature Series, ponúka vernú reprodukciu zvuku, ktorá je čistá a expresívna, a efektívne reprodukuje dokonca i drobnosti a jemné nuansy mikro zvukov, ako aj väčšie rozsahy zvukov s vyššou dynamikou.

Intraaurálne slúchadlá IER-Z1R Signature Series

  • Prinášajú výnimočnú kvalitu zvuku vo vysokom rozlíšení
  • HD hybridný systém meničov pozostávajúci z 5mm dynamického meniča, 12mm dynamického meniča z horčíkovej zliatiny s membránou a vyváženého BA meniča z horčíkovej zliatiny
  • Vycibrená fázová štruktúra Refined-phase structure pre presné sprostredkovanie dojmu
  • Tvar krytu navrhnutý pre komfort, súčasťou je vytvarovaný závesný oblúk a veľký výber koncoviek, ktorý zaistí, že slúchadla optimálne sadnú
  • Vonkajší kryt zo zirkónovej zliatiny s perlovým vzorom na vrchnej strane krytu
  • Vyrobené a navrhnuté v Japonsku s najvyššou starostlivosťou zo špičkových materiálov tak, aby vzniklo majstrovské dielo z ríše zvuku

Vycibrený zvuk a skvele slušiaci tvar

Slúchadlá IER-Z1R prinášajú podmanivý hudobný zážitok, sú vybavené HD hybridným systémom meničov, ktorý sa skladá z troch novo vyvinutých reproduktorov Sony. Vzhľadom na to, že kvalita a stálosť charakteru zvuku meniča sú pre zvuk slúchadiel kľúčové, je výhodou meničov vytvorených spoločnosťou Sony, že zaisťujú zachovanie konzistentnej kvality zvuku od štádia návrhu meniča po hotový výrobok.

Použitie tých najlepších materiálov

Na konštrukciu 5mm dynamického meniča bola použitá novo vyvinutá hliníkom potiahnutá LCP membrána (s polymérom z tekutých kryštálov) a externý magnetický obvod, ktorý umožňuje ideálnu frekvenčnú odozvu dosahujúcu až 100 kHz. Strategické umiestnenie 5mm dynamického meniča, koaxiálne proti zvukovému kanálu sound path, vysiela zvuk z reproduktora pre vysoké frekvencie priamo do poslucháčovho ucha. Frekvenčná odozva dosahujúca až 100 kHz prináša zážitok s atmosférou ako pri živom koncerte v koncertnej sieni, ktorý si užívatelia môžu vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek.

Membrána 12mm dynamického meniča má kupolku z horčíkovej zliatiny, ktorá je ľahká, ale napriek tomu pevná. Okraj kupolky je vytvorený z hliníkom pokovovaného polyméru z tekutých kryštálov, ktorý zaisťuje pružnosť pre optimálnu reprodukciu basov a vysoký interný rozptyl. Kombinácia týchto materiálov funguje v súlade a prináša poslucháčovi jemné detaily a krištáľovo čistý zvuk.

Membrána BA jednotky pre reprodukciu zvukov s vysokou frekvenciou je vyrobená z horčíkovej zliatiny. V kombinácii s novo vyvinutou kmitavou cievkou z postriebrenej medi s pozlátenými terminálmi dokáže BA jednotka verne reprodukovať zvuk, vrátane tých  najjemnejších signálov.

Dokonalé zvládnutie akustiky modelu IER-Z1R bolo dosiahnuté prepracovanou fázovou Refined-phase štruktúrou s vnútorným krytom z horčíkovej zliatiny. Ten poslucháčom zaisťuje prirodzený zvuk a presne sprostredkúva zážitok z hudby, ktorý ešte nikdy nemali možnosť zažiť. Všetky tri meniče – 5mm dynamický menič, 12mm dynamický menič a BA reproduktorová jednotka – sú vstavané do vnútorného puzdra, ktoré funguje ako optimálna cesta pre priechod zvuku. Zvuk vychádzajúci z každého z reproduktorov sa v zvukovom kanále optimálne mieša. To zaisťuje ideálnu fázovú odozvu a jasnú separáciu. Horčíková zliatina taktiež vďaka svojej pevnosti eliminuje nechcené vibrácie a vnútorné straty.

Pokročilá technológia ovládania zvukového priestoru (Advanced sound space control technology) bola použitá k jemnej regulácii toku vzduchu za meničmi. Ventilácia je presne ovládaná prepojením akustického kanálika s predĺženou akustickou dutinou za meničom. Táto metóda regulácie zvuku, ktorá je pôvodnou technológiou Sony, reprodukuje široký rozsah zvukov s bohatými a prirodzenými strednými frekvenciami a dobre vyváženou frekvenčnou odozvou – od nízkych po vysoké frekvencie a plynulú reprodukciu zvuku.

Sieť vytvorená z vysoko kvalitných komponentov

Špeciálny poťahovaný kondenzátor od Sony, určený pre sieťový obvod, využíva model IER-Z1R na to, aby zaistil čistejší zvuk s minimálnym skreslením. Tento poťahovaný kondenzátor bol vyvinutý na základe množstva posluchových testov. Okrem toho bola použitá špeciálna spájka vyvinutá Sony pre audio výrobky, ktorá minimalizuje straty pri prechode signálu.

Vyvážené prepojenie s vysokou kvalitou zvuku

Vyvážené prepojenie s vysokou kvalitou zvuku je dosiahnuté pomocou päťpólového štandardného kábla s priemerom 4,4 mm, ktorý je súčasťou balenia, dajú sa použiť aj iné káble v ponuke. Na výrobu kábla, ktorý je súčasťou balenia, bola použitá postriebrená bezkyslíkatá meď (OFC). Sony zdokonalilo štruktúru pokovovania zástrčky a terminálu – materiál jadra je pokovaný nemagnetickým kovom, a následne pozlátený. To zabezpečuje nerušený priechod signálu.

Kábel, ktorý je súčasťou balenia, taktiež obsahuje prírodné hodvábne vlákno, ktoré redukuje dotykový šum, a zároveň funguje ako izolácia a tlmí vibrácie. Tento kábel má po dvojiciach stáčané vodiče. Táto štruktúra obmedzuje straty pri prenose signálu, aby sa zachovala jeho čistota, a aby bol dosiahnutý presný zvuk s vysokým rozlíšením. V ponuke je aj kábel, ktorý bol vytvorený v spolupráci so spoločnosťou KIMBER KABLE®[1] a prináša ďalšiu možnosť, ako si užiť zvuk vo vysokom rozlíšení.

Najdôležitejšie je pohodlie

Tvar slúchadiel IER-Z1R bol navrhnutý na základe údajov z databázy tvarov uší, ktoré boli zhromažďované počas desiatok rokov výskumu,  tak, aby sa slúchadlá pohodlne nosili, ale aby boli zároveň stabilné vďaka optimalizovanému tvaru tela, 13 variantom koncoviek (6 variantov koncoviek typu „triple comfort“ a sedem variantov hybridných koncoviek) a tvarovanými závesnými oblúkmi. Tieto luxusné slúchadlá sa môžu ďalej pochváliť vonkajším krytom zo zirkónovej zliatiny, ktorá zvyšuje ich pevnosť, odolnosť proti korózii a trvanlivosť. Vonkajší kryt modelu IER-Z1R zdobí elegantný „perličkový“ vzor, vďaka ktorému tieto slúchadlá na prvý pohľad rozoznáte. Slúchadlá IER-Z1R sa vyrábajú s najväčšou starostlivosťou a pri ich výrobe používajú zruční japonskí remeselníci len tie najlepšie materiály, aby sa mohli hudobní nadšenci naplno ponoriť do svojich obľúbených skladieb a vychutnávať si ich presne tak, ako majú znieť podľa zámerov autora a zvukárov.

Digitálny hudobný prehrávač DMP-Z1 Signature Series

  • Prináša výnimočnú kvalitu zvuku s audiom vo vysokom rozlíšení. Kompatibilný s DSD Native až do 11,2 MHz pre vyváženú aj jednopólovú konfiguráciu.
  • Digitálny hudobný prehrávač s integrovanou batériou a vysoko kvalitným slúchadlovým zosilňovačom.
  • Zvuková kvalita sa vyrovná „neprenosným“ zariadeniam, výstup pre slúchadlá, pozlátený otočný ovládač hlasitosti individuálne navrhnutý pre Sony s duálnym DAC a analógovým zosilňovačom.
  • Nezávislý systém batériového napájania s piatimi akumulátormi
  • Hliníkové šasi v tvare písmena H a optimalizovaný dizajn zvukového obvodu.
  • 256 GB interná pamäť s duálnymi slotmi pre mikro SD karty

Zvuk vo vysokom rozlíšení s hudobným prehrávačom DMP-Z1

Model DMP-Z1 kombinuje neuveriteľne vysokú kvalitu zvuku, prémiový dizajn a zdokonalenú ovládateľnosť. Ide o prémiový hudobný prehrávač, ktorý prináša špičkovú kvalitu zvuku neprenosných zosilňovačov slúchadiel, kamkoľvek si budete priať. DMP-Z1 dosahuje novú úroveň kvality zvuku a prináša optimálne prehrávanie audia vo vysokom rozlíšení (až po natívne DSD 11,2 MHz/PCM 384 kHz/32 bit) a s impedanciou približne 1500 mW (16 Ω) pre osobný prémiový pôžitok z počúvania.

Audio signál prechádza priamo ovládačom hlasitosti. To ovplyvňuje kvalitu zvuku a je to jedným z najdôležitejších aspektov dizajnu audio zariadenia. DMP-Z1 má prémiový analógový otočný ovládač hlasitosti upravený pre Sony, ktorý je pokovovaný meďou, a následne pozlátený. Popodporuje hlasitosť štyrmi oddelenými kanálmi pre signál (L+ / L- / R+ / R-). Zabezpečuje tak čistotu signálu a stará sa o to, aby DMP-1 reprodukoval transparentné a čisté vokály, maximalizuje výkon čipu DAS tým, že zachováva všetky zdrojové informácie audia, dokonca aj pri nízkej hlasitosti.

Model DMP-Z1 disponuje duálnym DAC a analógovým zosilňovačom, ktorý zaistí vysokú impedanciu slúchadiel a špičkovú kvalitu zvuku. Je vybavený DAC čipom AK4497EQ od Asahi Kasei Microdevices, celosvetovo oceňovaným DAC IC a čipom zosilňovača TI TPA6120A2, ktorý je vo svojej kategórii tiež svetovou špičkou.

Nezávislý systém napájania

DMP-Z1 má nezávislý systém napájania, ktorý využíva celkovo päť akumulátorov a zabezpečuje tak nezávislé a stabilné napájanie pre digitálny a analógový blok. Nezávislá analógová batéria je doplnená jednoduchým silovým obvodom, ktorý napája čistou energiou zosilňovač slúchadiel. Režim napájania batérií zaisťuje čistý a silný zvuk bez šumu. Používatelia môžu jednoducho prepínať zdroj napájania audio prehrávača z AC na batérie tak, že jednoducho ťuknú na tlačidlo „batérie“ alebo „AC“ v užívateľskom rozhraní na dotykovom paneli DMP-Z1.

Škrupinové hliníkové šasi a rám v tvare H

Hliníkové šasi DMP-Z1 v tvare písmena H predstavuje vysoko pevnú rámovú štruktúru, ktorá eliminuje vibrácie a redukuje odpor. Zabezpečí tak čistý a silný výkon pri reprodukcii nízkych frekvencií. Navyše, izolácia dosky zosilňovača jej fyzickým oddelením od hlavnej dosky a za použitia šasi v tvare písmena H ďalej redukuje šum a ovplyvňuje tým výslednú kvalitu zvuku. Táto izolácia zabraňuje šumu a ponúka miesta pre pripojenie uzemnenia na každej doske – pripojením k šasi. Poslucháč si vďaka tejto konštrukcii môže vychutnať transparentný zvuk bez skreslenia.

Hudba podľa vašej chuti

 Vôbec po prvý raz si môžu poslucháči, vďaka technológii DSD Remastering Engine, ktorá užívateľom umožňuje konvertovať akékoľvek zdroje hudby z formátu PCM na formát DSD 5,6 MHz, pri digitálnych audio prehrávačoch individuálne nastaviť zvuk podľa vlastných preferencií. DSD Remastering Engine je možné jednoducho zapnúť alebo vypnúť za pomoci užívateľského rozhrania. Novo vyvinutá funkcia Vinyl Processor dokáže opätovne vytvoriť taký akustický vnem, ktorý je pri prehrávaní vinylov jedinečný. Patrí k nemu efekt rezonancie prenosky, zlepšenie citlivosti spôsobené drobným povrchovým šumom a bohatý charakter zvuku. Ten je daný spätnou väzbou medzi reproduktormi a gramofónom.

DMP-Z1 tiež disponuje novo vyvinutou funkciou DSEE HX™ so zdokonaleným algoritmom, ktorý zvyšuje a dopĺňa výraz s vysokým rozsahom. Vďaka UI technológii strojového učenia nemusia používatelia vyberať typ „dopočítania“, ale namiesto toho technológia sama automaticky zvolí najvhodnejší spôsob na základe analýzy informácií v reálnom čase.

Prémiový dizajn

S horným krytom z hliníka vo vysokom lesku, tlačidlami manuálneho ovládania s povrchovou úpravou z brúseného hliníka a pozláteným analógovým kruhovým ovládačom hlasitosti sa DMP-Z1 môže pýšiť elegantným prémiovým dizajnom – každý jeho komponent pôsobí naozaj luxusným dojmom. Vďaka duálnym slotom pre mikro SD karty, 256 GB internej pamäti, pripojeniu cez USB Type-C™ a  BLUETOOTH® prijímaču prináša DMP-Z1 rozšírenú použiteľnosť spolu s jednoduchosťou ovládania.

Model IER-Z1R bude dostupný vo vybraných európskych krajinách v priebehu zimy 2018.

[1] Dostupnosť sa v jednotlivých krajinách líši

Značky:

Komentáre sú uzavreté