Spoločnosti rozšíria spoluprácu.

Najnovšie informácie naznačujú, že kamerové moduly pre model Xperia 1 bude vyrábať spoločnosť Zeiss. Ak sa tieto špekulácie potvrdia, tak to bude po prvýkrát, čo japonský výrobca pri smartfónoch použije kamerové moduly od dodávateľa, namiesto svojich. Tento krok by mala spoločnosť podstúpiť aj napriek tomu, že je najväčším dodávateľom senzorov pre viacero značiek a výrobcov.

Fotografia zostavy troch fotoaparátov sa objavila na čínskej webovej stránke a po bližšom preskúmaní je na nej vidieť slovo „MILVUS“, ktoré sa objavuje aj na obvodových pásoch modulu. Na základe tohto označenia sa môžeme domnievať, že výrobcom je práve spoločnosť Zeiss, pretože práve v jej portfóliu sa takto pomenovaný modelový rad modulov aj nachádza.

Je tak vysoko pravdepodobné, že zostava troch objektívov v zložení – hlavný širokouhlý, zoom a ultra-širokouhlý bude vyrábať nemecký výrobca objektívov Zeiss. Sony spolupracuje so spoločnosťou aj pri svojich ďalších produktoch, najmä pri fotoaparátoch Cybershot a dokonca aj pri najvyšších modeloch zrkadloviek.

Očakáva sa, že Sony Xperia 1 prinesie tento rok japonskému výrobcovi úspech, aj keď doteraz nepoznáme presný dátum uvedenia na trh. Smartfón bol predstavený už počas februára na MWC v Barcelone a začiatok predaja je podľa neoficiálnych zdrojov plánovaný až na jún.

Xperia 1 bude mať 6-palcový OLED displej so 4K+ rozlíšením a vysokým pomerom strán 21: 9. Očakávame, že krátko po uvedení na trh bude dostupná aj 5G verzia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 prináša viac zmien, ako je na prvý pohľad vidno (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.