Celkom diskrétne, ale o to drahšie.

Japonská spoločnosť ukončila produkciu nositeľnej elektroniky už v roku 2014. Teraz predstavuje nový spôsob, ktorým chce zabezpečiť inteligentné funkcie pre všetkých. Teda aj pre tých, ktorí radi nosia klasické, častokrát drahé hodinky.

Podobne, ako hybridné smart hodinky, tak aj nové remienky Sony Wena, umožňujú pripojiť vaše existujúce klasické hodinky k skupine elektroniky, ktorá sprístupňuje rôzne smart funkcie, bezkontaktné platby, základné sledovanie zdravia a kondície a poskytnú prehľad o notifikáciách z vášho telefónu.

Remienky v dvoch rôznych štýloch 

Silikónové prevedenie je voľbou pre športovo založených jedincov. Tento model nesie označenie Wena Wrist Active. Pre elegánov je skôr určený model v prvotriednom kovovom prevedení. Ten nesie označenie Wena Wrist Pro.

Na niektorých trhoch je možné remienky predobjednať už teraz, pričom spoločnosť Sony musí ešte odhaliť presný dátum spustenia predaja. V súčasnosti tak nepoznáme ani dostupnosť podľa regiónov.

Elegantné kovové prevedenie

Sony Wena Wrist Pro

Kovový remienok je navrhnutý tak, aby sa mohol pripojiť ku klasickým hodinkám. Má 20 mm, ale je kompatibilný so všetkými hodinkami, ktoré používajú 18, 20 alebo 22 mm úchyt remienka. Je tak pravdepodobné, že riešenie od Sony bude možné využívať s väčšinou klasických hodiniek na trhu. Na výber budú dve farebné prevedenia – čierne a strieborné.

Táto verzia je odolná voči vode do 50 metrov a ponúka jednoduchý záznam športových aktivít, spolu s dobre vyzerajúcim diskrétnym displejom pre upozornenia na druhej strane zápästia.

Pre obidva remienky je k dispozícii aj bezkontaktná platobná technológia, ktorú sprístupňuje aplikácia od Wirecard – Boon pre Android a iOS. Tento spôsob platenia nie je na našom trhu zatiaľ dostupný, takže aplikácie nenájdete ani v príslušných obchodoch. Notifikácie sa zobrazujú na zadnej strane remienka vo vyhradenom čiernom políčku, ktoré je vidieť na obrázku vyššie.

Pre športovcov

Sony Wena Wrist Active

Pokiaľ aj od takéhoto remienka očakávate viac, tak pre vás bude pravdepodobne určený model Wena Wrist Active v silikónovom prevedení s viacerými fitnes funkciami. Okrem toho, že dokáže zabezpečovať sledovanie krokov, rovnako ako aj kovový remienok, tak prichádza s GPS a monitorovaním tepovej frekvencie.

Všetky zozbierané údaje je možné synchronizovať s aplikáciou Apple Health alebo Google Fit v závislosti od toho, ktorý typ telefónu si pripájate k remienku. Remienok je takisto dostupný v 20 mm prevedení, pričom je ho možné použiť pre 18, 20 alebo 22 mm úchyty. Na zadnej strane remienka sa nachádza displej, takže je možné sledovať všetky upozornenia priamo na zápästí.

Nemáte klasické hodinky? 

Pokiaľ nevlastníte tradičné hodinky, spoločnosť Sony tiež predstavila tri ciferníky, ktoré sa dajú pripojiť k remienkom. Žiaden z nich pritom nemá smart funkcie, takže pokiaľ chcete využívať tieto hodinky od Sony viac smart, budete musieť použiť jeden z inteligentných remienkov. Prichádzajú pod označeniami Mechanical, Solar a Quartz.

Wena Wrist Pro sa bude pohybovať na hranici 499 dolárov, zatiaľ čo športová verzia Wrist Active je lacnejšia a vybavenejšia, záujemcov bude stáť približne 450 dolárov. Samotné hodinky budú štartovať na hranici 130 dolároch až po 580 dolárov.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XA3 dostane extra vysoký displej. Ukrýva jedno nepríjemné prekvapenie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.