Posledné rendery modelu XA3 sme videli už dávnejšie.

Počas októbra sa začali objavovať prvé informácie o pripravovanom smartfóne Sony Xperia XA3, ktoré už vtedy naznačovali použitie duálneho fotoaparátu s rozlíšením 23 + 8 Mpx, na zadnej strane zariadenia. V tom čase kolovali po internete aj informácie o pomerne klasickom pomere strán displeja 18:9.

Nedávno sa objavili aj prvé informácie o vlajkovom modeli Xperia XZ4, ktorý dostane do výbavy netradične vysoký displej s pomerom strán 21:9. Rovnaký pomer naznačujú aj tlačové rendery modelu Xperia XA3. Ten by mal po vzore vlajkovej lode dostať rovnako vysoký pomer displeja.

Potešujúcou správou bude prinavrátenie snímača odtlačkov prstov na bočnú stranu smartfónu, do strednej časti, kde bude dobre dosiahnuteľný. V spodnej časti sa ďalej bude nachádzať USB-C port a reproduktory.

Doteraz stále nepoznáme skutočnú veľkosť displeja. Predošlé informácie hovorili o 5,9-palcovom displeji s rozlíšením 2560 × 1080 pixelov. Z obrázkov je zrejmé, že pomer strán je veľmi dôležitým ukazovateľom. Už pri prvom pohľade je displej skutočne vysoký a bude aj pravdepodobne veľmi ťažko ovládateľný po celej ploche, takmer pri ľubovoľnej veľkosti displeja a to aj v prípade, že by sa uhlopriečka mierne zmenšila

Aj keď to nie je na prvý pohľad úplne zrejmé, tak z renderov sa dá vyčítať aj jedna nepríjemnosť. Tou môže byť riešenie hornej časti smartfónu, kde sa nám odkrýva veľmi široká plocha nad displejom. Rovnako, ako dôvod tohto riešenia nás zaujíma aj používanie tak vysokého pomeru strán displejov v Sony zariadeniach pre rok 2019. Okrem kino obsahu zatiaľ neexistuje pádny dôvod na jeho využívanie. Ibaže by Sony malo pripravené nejaké to prekvapenie aj v oblasti softvéru a vylepšeného a rozšíreného ovládania.

Z obrázkov je vidieť, že Xperia XA3 bude dostupná v čiernej, modrej, striebornej a ružovej farbe. O dostatočný výkon sa postará čipset strednej triedy, Snapdragon 660 so 4 GB pamäte RAM a 64 GB vnútorného úložiska. Energiu bude dodávať batéria s kapacitou 3500 mAh.

O tomto smartfóne, ako aj Xperii XA3 Ultra a Xperii XZ4, sa dozvieme viac už tento mesiac na výstave MWC 2019 v Barcelone.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XZ4 bude mať displej s pomerom strán 21: 9. Rozmermi môže šokovať

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.