Dizajn tejto značky je pre ňu charakteristický. Kváder so zaoblenými hranami si môžete vybrať v čiernej alebo bielej farbe.

Ak prihliadate aj na vzhľad a máte radi túto značku, model ZR7 sa vám zapáči. Navyše je nabitý funkciami a univerzálny. Ako jediný z testu má pripojenie cez LAN kábel. Niežeby to bola priorita, ale túto funkciu viete využiť, rovnako tak aj Wi-Fi pripojenie alebo Bluetooth. Perličkou je potom HDMI konektor.

V prednej časti za kovovou mriežkou sú ukryté dva širokospektrálne meniče a dva basové medzi nimi. Zadná časť obsahuje pasívny menič na znásobenie basového efektu.

Označenie reproduktora / Technické parametreSony SRS-ZR7
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]N/A
Aux ináno
Bluetooth4.2
Wi-Fi N/A
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Ovládaniehlasitosť, režim pripojenia
Kapacita batérie [mAh]nemá
Výdrž batérie [h]N/A
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]300 × 93 × 86
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]249

Zaujímavosťou bol fakt, že reproduktor smeroval zvuk pod väčším uhlom, ako je u podobne ladených reproduktoroch známe. Najlepší zážitok bude, keď bude smerovať k vám. Toto je ďalší multi-room reproduktor v našom teste. To znamená, že cez aplikáciu Music Center ich môžete ovládať viac naraz. Hodí sa to nielen do miestností v domácnosti, ale napríklad aj do kaviarne.

Ovládanie je riešené dotykovými tlačidlami na hornej strane. Dve dotykové na úpravu hlasitosti, jedno na zmenu zdroja a tretie tlačidlo klasické na zapnutie a párovanie cez Bluetooth. Podľa toho, aký zvukový vstup vyberieme, bude svietiť na reproduktore príslušný nápis. Možnosti pripojenia sú naozaj široké. Reproduktor sa dá pripojiť k počítaču a má aj svoj hostiteľský USB port. To využijete, ak máte na flashdisku vysokokvalitné hudobné súbory.

Reproduktor podporuje technológie Clear Audio+ a DESS HX, ktoré zlepšujú kvalitu komprimovaného zvuku. Najlepšie výsledky dosiahnete pripojením cez HDMI k vášmu TV prijímaču alebo Blu-ray prehrávaču.

Zvuk

Zvuk má svoju charakteristiku a zakladá si na vysokej presnosti. Reprodukcia je priezračná, avšak sú situácie, že je niekedy trochu zastretý. V oblasti rozpoznania detailov v nahrávkach je vynikajúci. Miestami sme však radšej zmiernili basy. Pri vyšších hlasitostiach sa prejavuje chrčanie. Reproduktor je síce pomerne veľký v tejto triede, ale nie je určený na extra hlasnú reprodukciu.

thumbs-up-icon

Výhody

  • maximálna konektivita a podpora streamovacích služieb
  • decentný dizajn
  • možnosť pripevnenia na stojan
  • podpora multi-room

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • horšia stabilita prejavu pri vysokých hlasitostiach

Zapožičal: Sony Slovakia

Cena: 249 EUR

Verdikt

Sony SRS-ZR7 je zameraný pre tých, čo majú kvalitné nahrávky a chcú čo najlepší zvuk. Máte TV, DVD prehrávač a iné zariadenia a chcete mať istotu, že reproduktor pripojíte k hocičomu v domácnosti? Toto je riešenie. Charakteristický zvuk Sony a jeho detailnosť sme poznali.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.