Poznáme aj špecifikácie.

Sony predstaví 17. septembra 2020 svoju novú vlajkovú loď s názvom Xperia 5 II. Ide o nástupcu minuloročného modelu Xperia 5 a pripravovaný telefón možno definovať ako kompaktnejšiu verziu vlajkovej lode Xperia 1 II.

Známy leaker Evan Blass zverejnil promo video, ktoré predstavuje kľúčové novinky pripravované telefónu. Xperia 5 II ponúkne 6,1-palcový Full HD+ OLED displej s pomerom strán 21:9 a 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

Telefón bude poháňať procesor Snapdragon 865, vo výbave bude mať 8 GB RAM, 128 GB úložisko a čítačku microSD kariet. Prekvapením je 4000 mAh batéria, čo je na pomery Sony telefónov nadštandardne vysoká kapacita. 120 Hz displej ju však určite využije naplno.

Xperia 5 II v porovnaní s ostatnými telefónmi na trhu poteší unikátnym dizajnom a prednými stereo reproduktormi. Do výbavy sa vrátil aj 3,5 mm jack.

Trojitý zadný fotoaparát ponúkne 12 Mpx hlavný senzor, 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 12 Mpx teleobjektív s 3× optickým zoomom. Xperia 5 II ponúkne automatické zaostrovanie na oko ľudí aj zvierat, 20 fps sériové snímanie a spomalené video pri 120 fps v rozlíšení 4K HDR.

Cenu a dostupnosť spoznáme 17. septembra.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 II: Duchovný nástupca iPhonu 5 (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit