Veľký displej aj batérie.

Sony Xperia XZ4 bude jedinečný smartfón. Dôvodom bude QHD+ obrazovka s pomerom strán 21:9 a uhlopriečkou 6,4 palcov. Sony sa rozhodlo pre takýto atypický formát v snahe priniesť zážitok z kina do vášho vrecka. Uvidíme však, ako budú na výrazne pretiahnutý displej reagovať samotní používatelia.

Informácie o použitom displeji kolujú na internete už dlho. Teraz sa objavili aj správy o ďalších očakávaných špecifikáciách. Xperiu XZ4 by tak mal poháňať procesor Snapdragon 855 v kombinácii so 6 GB RAM. Úložisko bude mať kapacitu 128 GB a poteší aj batéria o veľkosti až 4400 mAh. Vzhľadom k výbornej optimalizácii smartfónov od Sony sme zvedaví na reálnu výdrž na jedno nabitie.

Xperia XZ4 by tiež mala ponúknuť trojitý fotoaparát. Spomína sa konfigurácia 52 Mpx hlavného senzoru s clonou f/1.6, 16 Mpx teleobjektívu s clonou f/2.6 a ToF senzoru na meranie 3D objektov a hĺbky scény.

Telefón bude oficiálne predstavený 25. februára 2019, dostupný by mal byť aj vo fialovej farbe.

Takto by mala vyzerať Sony Xperia XZ4

Zdroj: slashgear, gsmarena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XZ4 bude mať displej s pomerom strán 21: 9. Rozmermi môže šokovať

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit