Xperia XZ4 o sebe už niečo prezradila.

Pokiaľ nezoberieme v úvahu iba očakávané vylepšenie v oblasti výkonu a napríklad aj fotografických schopností, tak je tu jedna vec, ktorou tento model zaujme na prvý pohľad. Týmto prvkom je úplne nové poňatie dizajnu, aspoň čo sa pomeru strán displeja týka. Ten sa vymyká dokonca aj dnešným trendom.

Prvá várka únikov prináša informácie, že novinka bude mať rovnako široké telo, ako je tomu aj v prípade modelu XZ3, ibaže tentokrát už smartfón výrazne narastie na výšku, až na 166,9 mm. Podľa najnovších informácii, ktoré sa dostali k veľmi úspešnému leaksterovi – Ice Universe (tweet nižšie), by mala mať nová Xperia XZ4 displej vysoký 15,2 cm (pri pomere 21:9), čo je celková výška iPhonu XS Max. V Tweete je vidieť aj porovnanie s ochranným sklom pre Samsung Galaxy S10 a S10+.

Zvýšenie pomeru strán displeja bude najprínosnejšia pre milovníkov filmov, ktorí chcú mať poruke zariadenie, na ktorom si pozrú kinofilm v plnom zobrazení – na celom displeji. Tieto možnosti znázorňuje aj demonštrácia kinofilmu Thor Ragnarok, kde je vidieť, že v prípade priloženia ochranného skla, nie je film nikde orezaný a ostal v plnom formáte – 21:9. Do popredia sa tlačí iba jediná otázka. Bude takto vysoký pomer strán aj reálnym prínosom pri bežnom používaní?

V ostatných parametroch je Xperia XZ4 ešte čiastočne zahalená rúškom tajomstva. Môžeme takmer s istotou predpokladať, že XZ4 bude poháňať čipset Snapdragon 855, ktorý bude dopĺňať 6 GB pamäte RAM, spolu so 64 až 256 GB vnútorného úložiska. Veľa priaznivcom značky pravdepodobne poteší aj snímač odtlačkov prstov. Ten by sa mal opäť vrátiť do bočnej hrany.

Hlavná kamera bude vybavená snímačom s veľkosťou 1/2,3″ a OIS. Na prednej strane zariadenia bude umiestnená selfie kamera so super širokouhlým objektívom. S ďalších známych parametrov poznáme kapacitu batérie. Tentokrát by sa mala dostať až na hodnotu 3 900 mAh. Nebude ani žiadnym prekvapením, že celý systém bude bežať na najnovšom Androide Pie. Novej Xperie XZ4 sa pravdepodobne dočkáme už vo februári. Predstaviť by sa mala na výstave MWC v  Barcelone.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj: 

Sony Xperia XZ4 sa objavila v AnTuTu a dosiahla bezkonkurenčné skóre

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.