Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sparring, medzinárodná sieť advokátskych kancelárií, spúšťa bezplatný online kurz pre študentov a študentky právnických a ekonomických smerov na Slovensku a Česku, ktorí sa chcú dozvedieť viac o právnych aspektoch startupov a technologických spoločností.

Pôjde o výnimočný kurz v našom regióne, pretože doň zapája svojich amerických právnikov z USA, kladie dôraz na tvz. legal-tech myšlienky a sústredí sa na mladých ľudí zo všetkých právnických a ekonomických fakúlt v Česku a na Slovensku.

Kurz štartuje už vo februári 2023 a vyučovať ho budú skúsení právnici, ktorí pôsobia v slovenskej, českej, britskej a americkej jurisdikcii. Na hodinách sa bude najmä pracovať v skupinách a riešiť prípadové štúdie s prepojením na biznis, aby študenti získali čo najlepšiu predstavu o praxi

“Náš kurz je navrhnutý tak, aby bol interaktívny a praktický, s prípadovými štúdiami z reálneho života. Študenti a študentky budú mať tiež možnosť nadviazať kontakty s mentormi, a právnikmi z rôznych oblastí, ako sú duševné vlastníctvo, krypto právo, venture capital či pracovné právo.” hovorí Marek Križka, CEO Sparringu.Oblasť duševného vlastníctva tak bude napríklad pokrývať sesterská firma Sparringu, Trama, ktorá má vedúce postavenie na československom trhu v rámci registrácie ochranných známok.

Tento kurz je prvým svojho druhu, ktorý spája SK, CZ, UK & US perspektívy a ponúka globálny pohľad na startupové právo. Startupové právo je jednou z najdynamickejších a najzaujímavejších oblastí práva, ktorá vyžaduje nielen znalosť rôznych jurisdikcií, ale aj schopnosť porozumieť podnikateľskému mysleniu, technologickým trendom a inovatívnym riešeniam. Chceme mladým ľuďom ponúknuť príležitosť naučiť sa od najlepších v tomto odbore a získať cenné zručnosti a kontakty, ktoré im pomôžu v budúcnosti,” dodáva Marek.

Som veľmi nadšený, že sa môžem zapojiť do tohto kurzu ako lektor a mentor. Je to skvelá iniciatíva, ktorá vypĺňa medzeru v právnickom vzdelávaní a pomáha študentom pripraviť sa na kariéru v prostredí startupov, či už chcú byť internými právnikmi alebo pracovať vo firme. Hoci je startupové právo zaujímavé a nové, je tiež náročné a komplexné. Tento kurz poskytne študentom praktické rady, ako sa orientovať v tomto rýchlo sa meniacom svete.” povedal Stephen Ruotsi, Head of US Desk v Sparringu.

Kto sa na kurz môže prihlásiť a čo tým získa?

Kurz je otvorený najmä pre študentov a študentky z odboru právo alebo právo a ekonómia na Slovensku a v Čechách, ktorí majú záujem o startupový svet, chcú sa dostať o krok pred svojich rovesníkov a nadobudnúť cenné mimoškolské skúsenosti, prípadne pre tých, ktorí snívajú o tom, že si založia startup.

Kurz bude trvať sedem týždňov a začne vo februári 2023. Študenti sa môžu prihlásiť na stránke https://playbook.sparring.io/legal-startup-lab/.  Počet miest je limitovaný na 20. Na konci kurzu študenti predstavia záverečný projekt a po jeho úspešnom absolvovaní získajú certifikát a možnosť absolvovať stáž v Sparringu, ktorý pre nich otvorí dve miesta.

Značky: