Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pred tridsiatimi rokmi  Lexus debutoval s inovatívnym modelom LS 400.  Počas troch dekád sa japonský výrobca stal dôležitým hráčom na trhu s luxusnými automobilmi.  Svedčia  o tom spokojní zákazníci a množstvo ocenení. Tento rok je pre Lexus na ocenenia výnimočne bohatý a ešte  sa neskončil! Pripomenieme tie najdôležitejšie. 

Najlepšia prémiová značka

Spoločnosť Lexus je už roky uznávaná ako výrobca spoľahlivých automobilov. Tento status potvrdil aj nedávny prieskum britského What Car? Reliability Survey, ktorého sa zúčastnilo viac ako 18-tisíc vodičov. Japonská značka bola vyhodnotená ako výrobca spoľahlivých áut a získala 99,3 %.  Zvláštne uznanie získal model Lexus CT 200h, ktorý označilo za najspoľahlivejší 100 % opýtaných. Hybridný hatchback získal rovnaký výsledok aj v roku 2017.

V ďalšom prieskume Which? Car Guide  získal Lexus najvyšší index odporúčaní Best Buy pre nové modely CT a RX, ako aj jazdené vozidlá IS a LS.  Okrem toho bola značka vyhodnotená ako výrobca najspoľahlivejších automobilov. Prieskum bol založený na názoroch takmer 44-tisíc vlastníkov áut.  Spoločnoť Lexus získala aj titul Najlepšia značka automobilu za využívanie najnovších technológií a kvalitu vozidiel. K týmto úspechom treba pridať aj titul výrobcu najspoľahlivejších áut, ktorý bol Lexusu udelený v rámci každoročného rebríčka Auto Trader New Car Awards.

V japonskom salóne pri britskej sušienke

Lexus nie je oceňovaný len za svoju spoľahlivosť. Tento rok bol anketou  Auto Power 2019 Driver Power Survey už tretíkrát za sebou vyhodnotený ako značka s najlepšou sieťou distribútorov vo Veľkej Británii. Na získanie tohto ocenenia sa musel umiestniť na prvých miestach v šiestich zo siedmich kategórií prieskumu. Asociácia National Franchised Dealers Association – po dôkladnom preskúmaní 30 rôznych sietí predajcov dospela k názoru, že centrá  Lexusu majú najpriateľskejší prístup k zákazníkom a dosahujú najvyššiu úroveň spokojnosti z celej brandže. Už druhýkrát za sebou získala japonská značka aj ocenenie za popredajný servis automobilov vo Veľkej Británii.

Ceny pre modely RC, RX a IS

Mnoho ocenení dostávajú aj jednotlivé modely Lexusu.  Rebríček Auto Express Power 2019 – Driver Power Survey potvrdil veľkú spokojnosť zákazníkov, ktorí si kúpili hybridné auto so znakom Lexusu.

Model RC získal cenu za najlepší športový automobil a okrem toho majitelia ocenili jeho spoľahlivosť a kvalitu. RX získal titul najlepšieho veľkého prémiového SUV a upútal pozornosť interiérom a komfortom.  Lexus IS získal ocenenie pre najlepší kompaktný model vozidla strednej

triedy a umiestnil sa na druhom mieste v súťaži o najlepšie nové auto. Tento dlhý zoznam uzatvára model GS, označovaný za najlepší automobil strednej triedy.

V rámci prieskumu  Express 2019 Driver Power Survey už po tretíkrát za sebou získal Lexus titul najlepšieho výrobcu automobilov. A to všetko vďaka spokojnosti zákazníkov.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Úspechy aj v Nórsku

Ceny pre Lexus prichádzajú aj zo severu. Nórskej verzie prieskumu Autoindex, ktorý sa uskutočnil medzi majiteľmi súkromných automobilov,  sa zúčastnilo 11-tisíc Nórov.  Respondenti podrobne vyhodnotili skúsenosti s používaním svojich vozidiel a odpovedali na viac ako 200 otázok.  Záverečný výsledok Lexusu sa skladal z  názorov na vozidlo a pocity z jazdy (40 %), predajcu a procesu nákupu (20 %), obsluhy v servise (20 %) a hodnotenia vernosti značke (20 %).  Japonský výrobca  sa ukázal ako najlepší vo všetkých vymenovaných kategóriách.

Nové auto? Ostanem pri Lexuse! 

Ukázalo sa tiež, že Lexus má verných zákazníkov. Analytici agentúry J.D. Power skúmali  správanie Američanov, ktorí menili auto v období od júna 2018 do mája tohto roku. Takmer polovica, presnejšie  47,6 % majiteľov vozidiel Lexus, sa aj pri kúpe nasledujúceho auta rozhodne pre rovnakú japonskú značku. Spomedzi výrobcov luxusných automobilov je to najlepší výsledok.

Bezpečný aj pri vysokých rýchlostiach

Spoločnosť Lexus kladie veľký dôraz na bezpečnosť a úsilie inžnierov japonskej značky sa odzrkadľuje vo výsledkoch bezpečnostných testov. Populárny  Lexus NX nedávno získal najvyššie hodnotenie  Top Safety Pick+ amerického inštitútu Insurance Institute for Highway Safety. Auto bolo ocenené nielen pre stavbu karosérie, ale aj pre systém predchádzania kolíziám a účinné predné  svetlomety.

Bezpečnosť vozidiel Lexus oceňujú nielen v Spojených štátoch. Organizácia Euro NCAP zrealizovala nárazové testy Lexusu UX a päťhviezdičkové hodnotenie bezpečnosti znamená, že tento crossover je jedným  z najbezpečnejších vozidiel svojej triedy, pokiaĺ ide o ochranu vodiča a cestujúcich. UX získal aj najvyšší výsledok spomedzi všetkých testovaných automobilov v kategórii ochrany chodcov a cyklistov v prípade kolízie.

Značky: