Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Astorg včera oznámila podpísanie záväznej dohody o predaji M7 Group spoločnosti Canal+, dcérskej spoločnosti mediálnej skupiny Vivendi z Francúzska. Navrhovaná transakcia teraz podlieha schváleniu príslušných regulačných orgánov. Uzavretie transakcie sa očakáva v septembri 2019.

M7 Group so sídlom v Luxemburgu je jedným z najväčších prevádzkovateľov platených televíznych služieb v Európe. Poskytuje hybridné satelitné / OTT Pay televízne balíčky trom miliónom domácností prostredníctvom šiestich rôznych značiek v siedmich krajinách Európy. M7 vystupuje aj ako internetový a telefónny operátor v Holandsku pod názvom Online.nl. M7 je popredným poskytovateľom satelitnej televízie pre domácnosti v regióne Beneluxu, ako aj v Českej republike a na Slovensku.

Majoritným akcionárom M7 Group je od roku 2014 Astorg, vedúca európska private equity spoločnosť, ktorá od svojho vstupu podporila ambiciózny plán rozvoja manažérskeho tímu M7 prostredníctvom organických a neorganických iniciatív.

Charles-Hubert le Baron zo spoločnosti Astorg komentoval akvizíciu Canal+: „Od počiatku našej spolupráce s M7 v roku 2014 pokračovala spoločnosť v rýchlom rozširovaní obchodnej činnosti vo východnej Európe, pričom navyšovala predaje svojej klientskej základni vo všetkých geografických oblastiach. Astorg v súlade so svojou investičnou filozofiou povzbudil M7 k rastu prostredníctvom akvizícií (najnovšia z nich UPC Direct vo východnej Európe) a tiež investovaniu pre zlepšenie zákazníckeho zážitku (napr. Over-the-Top funkcia). Silný záujem Canal+ o M7 je svedectvom pozoruhodnej stratégie zavedenej manažérskym tímom M7.

Canal+ bol prirodzeným strategickým partnerom pre projekt M7. Marc Antoine d’Halluin, predseda predstavenstva M7, uviedol: „Na základe súčasného geografického pôsobenia a nastavenia je Canal+ veľmi dôveryhodným a komplementárnym partnerom na podporu hybridnej satelitnej / OTT Pay TV stratégie M7. Canal+ prispeje k ďalšiemu rozvoju M7, kde bude rozhodujúce využívanie OTT a prístup k väčšiemu obsahu. Toto je logický krok pre úspešný príbeh M7, keďže M7 aj Canal+ zdieľajú rovnaké hodnoty zamerané na skvelý zákaznícky zážitok.

Záujem o M7 Group je spôsobený aj neúnavným úsilím nášho manažérskeho tímu o rast. Hans Troelstra, výkonný riaditeľ skupiny M7 Group, ďalej komentoval: „V priebehu posledných piatich rokov sme úspešne transformovali naše ponuky satelitného HD na plne interaktívne hybridné ponuky dostupné na všetkých zariadeniach vrátane Smart TV. Po tejto transakcii získa M7 prístup k vytváraniu obsahu a možnosti publikovania kanálov Canal+. Operačný model z M7 a naše ambície rásť v Európe sa nezmenia a všetky operácie budú naďalej riadené z nášho luxemburského ústredia.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.