Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zdravotná starostlivosť, ochrana životného prostredia, bezpečie a ľudskosť. To sú hodnoty dôležité pre mnohé úspešné slovenské firmy. Patrí medzi ne aj DATALAN, líder v oblasti technologických inovácií. Svoju chuť pomáhať potvrdil aj zorganizovaním stretnutia fanúšikov dobrých nápadov, na ktorom osobne venoval podporu trom vybraným verejnoprospešným projektom.

Podpora inovácií a nových priekopníckych nápadov, ale aj výnimočných talentov a inšpiratívnych projektov je pre DATALAN dôležitá od začiatku existencie. V roku 2015 spoločnosť oslávila svoje 25. výročie a pri tejto príležitosti spustila kampaň, ktorá predstavuje doposiaľ podporené aktivity. Kliknutím na www.dakujemeDATALAN.sk mohli ľudia vybrať projekt, ktorý od DATALANu získa podporu v ďalšom období. Podpora zástupcom 3 projektov bola odovzdaná na priateľskom stretnutí fanúšikov dobrých nápadov a inšpiratívnych talentov 10. februára 2016 v kaviarni Foxford v Bratislave. „Pomáhať a podeliť sa o úspech považujeme za mimoriadne dôležité,“ uviedol Marek Paščák, CEO spoločnosti DATALAN.

Vďaka rozhodnutiu hlasujúcej verejnosti získalo najväčšiu podporu združenie Nepočujúcedieťa.sk, ktorého cieľom je vybudovanie 1. detského audiocentra na Slovensku. Ako uviedla Ľubica Majtánová z OZ Nepočujúcedieťa.sk, ktorá projekt zastrešuje: „Raná diagnostika a liečba je nevyhnutná pre plnohodnotný život nepočujúcich detí. Na Slovensku však chýbajú odborníci aj technické vybavenie, rodičia detí s poruchami sluchu preto museli doteraz kvôli ranej diagnostike cestovať do Brna alebo Prahy.“ Zriadenie 1. detského audiocentra v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici, ktoré bude slúžiť celému Slovensku, sa tak aj vďaka finančnej podpore spoločnosti DATALAN môže uviesť do života už tento rok.

Hostí stretnutia oslovil aj projekt Zelená škola občianskeho združenia Živica. Školy v najväčšom ekoprograme na svete, ktorého cieľom je pozitívna zmena myslenia detí, praktickým spôsobom učia, ako byť lepší k životnému prostrediu aj k sebe navzájom. „Do programu sa zapojilo viac než 290 slovenských škôl, a aj podpora DATALANu prispeje k realizácii vzdelávacích programov, vďaka ktorým sa pozitívne zmeny dotknú nás všetkých,“ zhodnotil Juraj Hipš, riaditeľ občianskeho združenia Živica.

Tretím projektom, ktorý si podľa DATALANu zaslúži nielen podporu, ale aj ocenenie nás všetkých, je MAGNA nemocnica. Nákupom zdravotníckeho materiálu v MAGNA nemocnici môžu ľudia podporiť zdravotnú starostlivosť pre deti a ich rodiny v krízových oblastiach sveta. MAGNA pôsobí na troch kontinentoch sveta, kde spolu na projektoch pracuje viac ako 500 MAGNA pracovníkov. „Sme radi, že spolu dokážeme pomôcť v núdzi a odhaliť svoju ľudskosť tvárou v tvár k humanitárnym katastrofám, násiliu a chudobe,“ ocenila podporu projektu Michaela Benedigová za organizáciu MAGNA.

Inovovať sa dá v každej oblasti, nielen v IT biznise. DATALAN pomáha rozvíjať projekty a osobnosti, ktoré inšpirujú svojím entuziazmom, zanietením a odvahou prekračovať hranice. Aj táto myšlienka bola posolstvom kampane ĎakujemeDATALAN, ktorej tvárami sa stali inšpiratívne osobnosti a talenty ako napr. Mária Virčíková, vedkyňa v oblasti umelej inteligencie, Matej Drlička, zakladateľ najväčšieho letného festivalu VivaMusica!, či najlepší svetový city downhill biker Filip Polc.

V digitálnej ére stačí často jediný klik, aby sa veci zmenili k lepšiemu. Webstránka kampane www.dakujemedatalan.sk zaznamenala 9 800 návštev a svojím kliknutím rozhodlo o podpore projektov viac než 3 060 ľudí.

Značky: