Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálna technologická spoločnosť Epson rozširuje svoj úspešný rad najpredávanejších 64-palcových sublimačných tlačiarní v Európe o dve nové 64-palcové sublimačné tlačiarne. Inovatívne modely SureColor F9500 a SC-F9500H nahradia modely SureColor F9400 a SC-F9400H a ponúknu výrazné zlepšenie produktivity, praktickosti a kvality obrazu.

Inovatívny dizajn a vyššia produktivita 

Tlačiarne SureColor F9500 a SC-F9500H ponúkajú kompaktný dizajn, ktorý šetrí miesto. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi sa ich výška znížila o viac ako 300 mm. Tento elegantný dizajn s nízkym profilom umožňuje inštaláciu v priestore s obmedzenou výškou a poskytuje ďalší pracovný priestor s plochou hornou časťou ideálnou na umiestnenie notebooku. 

Veľký 4,3-palcový dotykový displej s funkciou naklápania zobrazuje aktuálny stav tlačiarne vrátane množstva atramentu a nastavenia médií. Používatelia tak majú všetky dôležité informácie na dosah ruky. 

Rad SureColor F9500 dosahuje významné zvýšenie produktivity vďaka novej, väčšej tlačovej hlave PrecisionCore MicroTFP, ktorá v režime 4C zvyšuje produktivitu až o 30 %. Media Lifter umožňuje prevádzku jedným používateľom, a to zjednodušuje a uľahčuje nastavenie.

Bezkonkurenčná kvalita obrazu a rozšírený farebný gamut 

Model SureColor F9500H, ktorý je možné nakonfigurovať s oranžovými a fialovými atramentmi, posúva hranice farebnej reprodukcie. Táto konfigurácia rozširuje farebný gamut o 20 % a prináša živšie a jemnejšie farby. Tlačiarne navyše podporujú fluorescenčné atramenty, ktoré umožňujú vytvárať jasné a živé športové oblečenie, soft signage a módne aplikácie. 

Svetlé atramenty v kombinácii s CMYK znižujú zrnitosť a zlepšujú tonálnu gradáciu. Tým zvyšujú kvalitu tlače, najmä pri pevných substrátoch. Tlačiarne radu SureColor F9500 môžu tiež spracovávať obrazové dáta vo formáte CMYK a tlačiť s automatickým využitím fluorescenčných atramentov. 

Spoľahlivosť a používateľsky prívetivá údržba 

Integrácia funkcií NVT (Nozzle Verification Technology) a POL (Part OverLap) pri tlačiarňach radu  SC-F9500 ukazuje, aký veľký dôraz kladie spoločnosť Epson na spoľahlivosť. Tieto technológie automaticky zisťujú stav dýz a podľa nich  upravujú kvalitu tlače, a zabezpečujú tak konzistentný a spoľahlivý výkon. 

Tlačové hlavy je možné jednoducho užívateľsky vymeniť bez použitia špeciálnych nástrojov a bez nutnosti servisného zásahu, čím sa skracuje čas, kedy je stroj mimo prevádzky, a udržuje sa tak vysoká miera produktivita. Veľkokapacitné zásobníky atramentu s objemom balenia 1,6 l, ktoré majú o 45 % väčší objem ako predchádzajúce modely, ďalej minimalizujú prestoje tlačiarne a zjednodušujú výmenu atramentu.

„Spoločnosť Epson je hrdá na to, že môže predstaviť tlačiarne SureColor F9500 a SC-F9500H, ktoré stelesňujú náš záväzok k inováciám,“ uviedol Slávek Gross, Commercial & Industrial Printing Manager v spoločnosti Epson Europe CZ & SK „Nový kompaktný dizajn spolu s vylepšenými funkciami produktivity a použiteľnosti nastavuje novú latku v oblasti sublimačnej tlače. Naše rozšírené sady atramentov poskytujú bezkonkurenčnú kvalitu obrazu. Pokročilé funkcie podporujúce spoľahlivosť zase zabezpečujú konzistentný výkon. Tieto tlačiarne sú navrhnuté tak, aby efektívne a dokonale spĺňali rozmanité potreby našich zákazníkov, od živých farieb športových odevov až po vysoko kvalitné soft signage.“ 

„Spoločnosť Epson sa zaviazala, že bude aj naďalej vyvíjať technológie, ktoré zodpovedajú meniacim sa potrebám našich zákazníkov. S tlačiarňami SureColor F9500 a F9500H prinášame riešenie, ktoré nielen zvyšuje produktivitu a kvalitu obrazu, ale taktiež podporuje trvalo udržateľné postupy.“ 

Nové tlačiarne SureColor F9500 a SC-F9500H budú v predaji od októbra 2024. 

Značky: