Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Fespa 2024: V hale 12, stánok G20, sú vystavené personalizované výrobky, ktorými Epson prezentuje možnosti technológie mikrovýroby

Tohtoročnou témou spoločnosti Epson je personalizácia prostredníctvom mikroprodukcie. Spoločnosť odhaľuje výklad ohromujúcich nádherne navrhnutých, farebných a vysokokvalitných tlačených výrobkov na zákazku v stánku G20 v hale 12 na veľtrhu Fespa 2024, ktorý sa koná od 19. do 21. marca v Amsterdame. 

„Tohtoročná výstava Fespa je predovšetkým o demonštrácii toho, ako môže technológia digitálnej tlače mikrovýroby Epson podporiť podniky vyrábajúce nádherné produkty na mieru, ktoré zlepšujú naše životy,” vyhlásil Slávok Gross, Commercial & Industrial Printing Manager spoločnosti Epson Europe CZ & SK. „Rozmanitosť tlačových techník demonštruje mnohé pokročilé flexibilné aplikácie radu digitálnych tlačiarní Epson vrátane najnovších – sublimačnej tlače, tlačiarní na priamu tlač na odev (DTG) a ultrafialových (UV) tlačiarní signage.”

Na tohtoročnom stánku Epson po prvýkrát predvedie svoju novinku SureColor-V1000 UV tlačiareň formátu A4 a jej základný model SureColor-F1000 Tlačiareň DTG.

Spoločnosti Epson SureColor-V1000 UV plochá tlačiareň formátu A4 bola navrhnutá tak, aby slúžila potrebám podnikov pôsobiacich v odvetví propagačného tovaru. Vysoko kompaktná a cenovo dostupná tlačiareň SC-V1000 tlačí na širokú škálu substrátov s hrúbkou až 70 mm vrátane akrylátov, polykarbonátov, PVC, hliníka, kovu, polyesteru, penovej dosky, polystyrénu, dreva a kameňa, takže je ideálna na vytváranie reklamných a personalizovaných predmetov. Nová UV plochá tlačiareň SC-V1000 bude zaujímavá pre široké spektrum podnikov, od predajcov fotografií a výrobcov drobného tovaru až po tlačiarne elektronického obchodu a atrakcie pre návštevníkov, ako sú napríklad zábavné parky.

Základný model Epson SureColor-F1000 Základný model tlačiarne DTG je prvý, ktorý dokáže tlačiť priamo na tmavé a svetlé textílie. Doplnením špičkového radu hybridných tlačiarní DTG a DTF (direct-to-film) spoločnosti Epson bude tlačiareň SC-F1000 obzvlášť zaujímavá pre nadšencov, maloobchodníkov a podniky, ktoré vyžadujú cenovo výhodné riešenie s flexibilitou tlače na rôzne typy tkanín. Tlačiareň SC-F1000 je jedinou tlačiarňou vo svojej kategórii, ktorá obsahuje biely atrament a umožňuje tlačiť priamo na tmavé odevy a na fólie. To umožňuje výrobcom tlačiť na mnohé predmety, ako sú tričká, mikiny s kapucňou, tašky, mikiny a vankúše, čo je ideálne pre spoločnosti, ktoré poskytujú tlač v predajniach v krátkom čase.

Model SureColor-F1000 bude na stánku G20 sprevádzať nedávno uvedený hybridný model DTG spoločnosti Epson SureColor F2200, ktorý bol navrhnutý pre začínajúce spoločnosti alebo podniky so stredným objemom, ktoré vyžadujú vysokú úroveň flexibility, presnosti a rýchleho obratu. Navrhnuté na vytvorenie komplexných vzorov na rôznych odevoch, tlačiareň SureColor F2200 využíva pokročilú technológiu tlačovej hlavy PrecisionCore MicroTFP spoločnosti Epson, ktorá zabezpečuje vyššiu rýchlosť tlače a spracovania dát, čo vedie k zvýšeniu produktivity až o 25 % v porovnaní s jej predchodcom pri zachovaní mimoriadne vysokej kvality tlače.

Na tohtoročnom stánku veľtrhu Fespa sa objaví aj nedávno uvedená 17-palcová fotografická a umelecká produkčná tlačiareň spoločnosti Epson. Nová SureColor-P5300 spája pokročilú technológiu tlačiarní Epson SC-P700/P900 s flexibilitou a výrobnými schopnosťami tlačiarne Epson SC-P5000 a je navrhnutá tak, aby slúžila potrebám profesionálnych fotografov, používateľov výtvarného umenia, dizajnérskych agentúr a maloobchodných predajní fotografií. Tlačiareň SC-P5300 ponúka výnimočnú kvalitu obrazu vďaka konzistencii a presnosti technológie tlačovej hlavy Micro Piezo od spoločnosti Epson spolu s optimalizovaným farebným priestorom a atramentom UltraChrome Pro10 s fialovou farbou ako štandard. Tlačiareň zároveň ponúka čiernu zlepšenú povrchovú úpravu (BEO) a režim uhlíkovej čiernej na dosiahnutie najvyššej hustoty čiernej, ako aj lepší kontrast, lepšie tónovanie a znížené bronzovanie v tmavých oblastiach na lesklých médiách.

Medzi tohtoročné ďalšie výrobné tlačiarne patria:

  • Kompaktná tlačiareň Epson SC-F100 Tlačiareň s technológiou sublimačnej tlače na formát A4 navrhnutá na rozšírenie obchodných príležitostí vďaka vysokokvalitnej tlači na široký sortiment darčekových predmetov a propagačného tovaru. Úrovne kvality a konzistencie sa dosahujú prostredníctvom tlačovej hlavy PrecisionCore MicroTFP od spoločnosti Epson a vyhľadávacej tabuľky (LUT), ktorá je určená na propagačný tovar a dary, ako aj pevné substráty.
  • Prvá 24-palcová tlačiareň Epson na sublimačnú tlač – SC-F500 – vyvinutá na to, aby mohli reklamné agentúry, fotografické laboratóriá, výrobcovia odevov a kopírovacie centrá ponúkať širšie portfólio služieb prostredníctvom flexibilnej a vysokokvalitnej tlače
  • Nedávno uvedený na trh SC-F6400H 44-palcová, 6-farebná tlačiareň využívajúca technológiu sublimačnej tlače umožňuje podnikom expandovať na nové trhy, pretože rozšírené sady atramentov umožňujú dosiahnuť širší farebný priestor s oranžovou a fialovou farbou, znížiť zrnitosť so svetlou azúrovou (Light Cyan) a purpurovou farbou (Magenta) alebo tlačiť skutočné žiarivé farby s fluorescenčnou ružovou (Fluorescent Pink) a žltou farbou (Yellow).

Slávek Gross uzatvára: „Mnoho malých a stredných podnikov používa technológiu digitálnej tlače Epson na výrobu a predaj jedinečne navrhnutých, veľmi žiaducich a personalizovaných položiek, preto tento rok v našom stánku ukážeme veľa krásnych príkladov týchto položiek.  Stánok bude prezentovaný ako výklad predajne s mnohými pestrými príkladmi personalizovaných a propagačných predmetov od tričiek navrhnutých na mieru, cez fotografie a plátenné aplikácie až po hrnčeky na mieru, notebooky, puzdrá na telefóny, magnetky, tácky a fľaše na vodu.“

Značky: