Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Epson oslavuje návrat veľtrhu FESPA sériou živých ukážok tlače, ktoré predstavuje vo svojom stánku na tohtoročnom ročníku veľtrhu.

K celosvetovému technologickému lídrovi sa pripojil rad jej partnerov z celej Európy, aby predviedli rozmanité tlačové zariadenia a ohromujúce výsledky, ktoré je možné pomocou jej oceňovaných profesionálnych atramentových tlačiarní dosiahnuť. Spoločne na veľtrhu predvádzajú, že pre firmy je teraz jednoduchšie než kedykoľvek predtým diverzifikovať podnikanie do nových oblastí a zabezpečiť si ďalšie zdroje príjmov.

Stánok je rozdelený do rôznych zón, ktoré sú navrhnuté tak, aby priblížili celú škálu možností tlače.

V zóne venovanej propagácii predvádza Epson dve stolové sublimačné tlačiarne a tlačiareň SC-F2100 DTG, ako môže malá firma alebo začínajúci podnik expandovať do oblasti personalizovaného sortimentu, ako sú hrnčeky, kľúčenky, kryty na telefóny, podložky pod myš, tričká alebo vankúše. Prvá sublimačná tlačiareň Epson formátu A4, SureColor SC-F100, je ideálna tam, kde je nedostatok priestoru. 24-palcová tlačiareň SureColor SC-F500 ponúka rýchle časy spracovania, spoľahlivosť a nízke celkové náklady na vlastníctvo. Tieto tlačiarne, ktoré sa jednoducho nastavujú a používajú bez nutnosti odborných znalostí, pracujú s 3D tlačovým strojom SubliTec.

Najnovšia tlačiareň Epson na priamu tlač na odevy SureColor SC-F3000 spolu s tepelným tunelom a tepelným lisom značky Schulze predstavuje kompletný balíček DTG pre navrhovanie a potlač tričiek, polokošieľ, tašiek a ďalších textilných predmetov, ktorý je ideálny pre väčšie objemy a aplikácie na tlač z webu.

Každý deň výstavy je v prevádzke nová generácia digitálnej textilnej tlačiarne Epson Direct to Fabric, Monna Lisa ML-8000. Táto tlačiareň bola navrhnutá tak, aby bola flexibilná a udržateľná a vďaka 8 najnovším tlačovým hlavám PrecisionCore dosahuje rýchlosť tlače 155 metrov štvorcových za hodinu (600 × 600 dpi – 2 priechody[1]). Vďaka vysokej kvalite tlače, produktivite, stabilnej prevádzke a minimálnym prestojom umožňuje jednoduchú prevádzku za prijateľnú cenu, takže je ideálna pre spoločnosti, ktoré chcú prejsť na digitálnu tlač. Tlačiareň ML-8000 tlačí na bavlnu pigmentovým atramentom v spojení so sušičkou Unitech Mini Rainbow.

Sublimačné tlačiarne Epson SureColor SC-F9400H a SC-F10000H pracujú s fluorescenčnými atramentmi a predvádzajú rad aplikácií vrátane módy, športového oblečenia, bytového textilu a mäkkého značenia. SureColor SC-F9400H s uhlopriečkou 64 palcov má dve fluorescenčné atramentové riešenia (žlté a ružové), ktoré dodávajú intenzitu jasným a živým farbám. Šesťfarebnú sublimačnú tlačiareň SC-F10000H s uhlopriečkou 76 palcov a priemyselným prevedením je možné nakonfigurovať tak, aby obsahovala originálne fluorescenčné (žltý a ružový) alebo svetlé atramenty (azúrový alebo purpurový) a ešte viac tak rozšírila ponuku produktov.

V sekcii značenia predvádza oceňovaná, prvá veľkoformátová tlačiareň Epson s atramentom na báze vodnej živice, SureColor SC-R5000L, aké ľahké je tlačiť na širokú škálu podkladov vrátane tapiet, mäkkého značenia a kriedového papiera. Tlačiareň kombinuje vysokú úroveň konzistentnosti farieb a presnosti tlače, flexibilitu médií a spoľahlivosť, a preto sa ideálne hodí pre aplikácie v citlivejších vnútorných priestoroch, ako sú školy a nemocnice. V rámci veľtrhu prebiehajú živé ukážky výroby tapiet na špičkových štruktúrovaných tapetách Digimura 1.1 Tactile od firmy Papergraphics, vytlačených na tlačiarni SC-R5000L a profesionálne rezaných na rezačke tapiet Fotoba XDL 170-WP. 

Môžete vidieť prvú plochú UV tlačiareň Epson SureColor SC-V7000, ktorá je ideálna na potlač pútavých predajných stojanov, vonkajších nápisov, výkladov, obalov a dekoratívnych produktov. Ponúka všestranné využitie na širokej škále pevných podkladov dodávaných spoločnosťou Multipanel UK. To firmám umožňuje rozšíriť portfólio služieb a dosahovať trvale vysoko kvalitné výsledky. Táto tlačiareň je vybavená jedinečnou konfiguráciou UV atramentov Epson UltraChrome, vrátane červenej, šedej, bielej a laku.

Objavíte rozsiahlu škálu kreatívnych aplikácií, ktoré vytlačí oceňovaná tlačiareň Epson SureColor SC-S80600L, ktorá ponúka presnú, vysoko kvalitnú a vysoko produktívnu tlač nápisov a reklamných plôch. Tlačiareň SureColor SC-S80600L s uhlopriečkou 64 palcov a 10 farbami tlačí na širokú škálu médií vrátane polepov áut a vinylov a zabezpečí vynikajúce, farebne presné výtlačky.

V zóne venovanej tlači informačných nápisov sa k spoločnosti Epson pripojila aj spoločnosť Graphtec Europe so svojou rezačkou na vinyl Graphtec FC9000-140 a plochou rezačkou FCX2000-60VC.

Medzi partnerov spoločnosti Epson v oblasti médií na tlač značenia patria spoločnosti Avery Dennison, Drytac, Innova Art, Kavalan, Multipanel UK, Neschen a Papergraphics, ktoré predvádzajú množstvo tlačových aplikácií na rôzne médiá a substráty.

Slávek Gross, Commercial & Industrial Printing Manager v spoločnosti Epson Europe CZ & SK, uviedol: „Vzhľadom na to, že sa spoločnosti po celej Európe zotavujú z lockdownu, nebola nikdy lepšia doba na diverzifikáciu podnikania do nových rastúcich trhov a maximalizáciu potenciálu príjmov, ktoré tieto oblasti môžu priniesť. Náš sortiment tlačiarní vystavený na veľtrhu FESPA spolu s riešeniami ponúkanými mnohými našimi kľúčovými partnermi ukazuje, ako ľahko a úsporne môžu tlačiarne tieto možnosti ponúknuť.“


[1]  S 300x300dpi 4 polotónové vrstvy, *2: S 300x300dpi 2 polotónové vrstvy.

Značky: