Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Projektory EH-LS11000W a EH-LS12000B sú vybavené novými vylepšenými funkciami vrátane rozlíšenia 4K a laserového zdroja svetla

Spoločnosť Epson predstavuje dva nové špičkové projektory pre domáce kino, ktoré sú ideálnou voľbou pre fanúšikov filmov a hráčov túžiacich po pôsobivom zážitku z veľkej projekčnej plochy. Vďaka laserovému zdroju svetla Epson a novému čipu pre spracovanie obrazu v rozlíšení 4K ponúkajú tieto projektory vysoký jas, vysokú kvalitu obrazu a flexibilitu. Nové projektory prinášajú dokonalý zážitok z domáceho kina a prichádzajú s celým radom funkcií, vďaka ktorým sú ideálnym riešením pre večery pri filme, streamovaní, športovej akcii a hrách.

Milovníci veľkej projekčnej plochy sa môžu tešiť z pôsobivej a výkonnej projekcie. Kombinácia špičkových technológií prináša výnimočnú kvalitu obrazu s dynamickým kontrastným pomerom 2 500 000 : 1 a rozlíšením 4K (8,3 mil. pixelov), 3LCD a laserovým zdrojom svetla s podporou HDR10+. S motorizovaným posunom objektívu a zoomovacím objektívom je možné dosiahnuť presné zobrazenie.

Technológia 3LCD spoločnosti Epson umožňuje zamedziť „efektu dúhy“ a užívať si živé farby vďaka rovnako vysokému bielemu aj farebnému svetelnému výstupu 2 700 lúmenov v prípade modelu EH-LS12000B a 2 500 lúmenov pri modeli EH-LS11000W. Podpora rozlíšenia HDR10+ odhaľuje každý detail a hĺbku a prináša prirodzené a zároveň bohatšie farby. Uvidíte neuveriteľné detaily v tmavých tieňoch s vysokým kontrastným pomerom 2 500 000 : 1. Vďaka interpolácii snímok 4K, technológii Super Resolution 4K a adaptívnej korekcii gama/automatickému zvýrazneniu kontrastu scény môžete jednoducho dosiahnuť dokonalý zážitok z domáceho kina.

Hranie hier v rozlíšení až 4K a o rýchlosti 120 obr./s spolu so vstupnými oneskoreniami pod 20 ms umožňujú zapáleným hráčom naplno využívať najnovšiu generáciu herných konzol a pokročilejšie herné počítače.

Laserový zdroj svetla s dlhou životnosťou pri projektoroch EH-LS12000B a EH-LS11000W zaručuje nižšiu spotrebu energie a ponúka domácu zábavu až na 10 rokov[1].

Inštalácia oboch projektorov je jednoduchá vďaka motorizovanému objektívu vrátane motorizovaného 2,1x optického zoomu, motorizovaného zaostrovania a posunu objektívu v rozsahu ±96,3 % zvisle a ±47,1 % vodorovne. Sledovanie obsahu v správnom pomere strán obrazu je jednoduché vďaka možnosti uložiť si desať obľúbených formátov. Projektory sú tiež kompatibilné so softwarovou kalibráciou farieb Calman.

Michal Holovský, Account Manager Professional Displays vo spoločnosti Epson Europe CZ & SK, uvádza: „Stále viac ľudí trávi čas doma a užíva si spoločne filmy alebo dokonca hranie hier, ako rodina. Tieto projektory sú ideálne pre každého, kto chce tento zážitok posunúť na ďalšiu úroveň. Viac domácností má vyhradenú miestnosť pre domáce kino alebo dostatočne veľké priestory, aby si mohli užívať kino s veľkou projekčnou plochou, ktorú tieto projektory dokážu ponúknuť.“

Projektory EH-LS12000B a EH-LS11000W sú k dispozícii od októbra 2021.

Nové hlavné vlastnosti:

  • Rozlíšenie 4K (8,3 mil. pixelov)
  • Dynamický kontrastný pomer viac než 2 500 000 : 1
  • Farebný priestor DCI > 85 %
  • Technológia Super Resolution 4K
  • Interpolácia snímok 4K
  • Adaptívna gama korekcia scény
  • Okamžité vypnutie
  • Laserový zdroj svetla
  • HDMI 2.1 (4 K/120 Hz)

[1] Údaje vychádzajú z každodenného sledovania obsahu po dobu piatich hodín s projektorom nastaveným do úsporného režimu.

Značky: