Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vývoj 3D tlače naberá na dynamike vďaka novému PP materiálu pre koncové diely, rozšírenej aliancie so spoločnosťou BASF, partnerstvu v oblasti digitálnej výroby so spoločnosťou Oechsler a tiež vďaka novým záujemcom o tlačiarne Metal Jet.

Hlavné novinky:

• Pri vzniku rozšírenej aliancie stojí nový 3D polypropylén (PP) spoločnosti HP, vyznačujúci sa vysokou mierou opakovanej použiteľnosti, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou BASF; v snahe ponúknuť nové príležitosti na trhu spolupracuje HP takisto so spoločnosťami Extol, GKN Powder Metallurgy/Forecast 3D, Henkel, Oechsler a Prototal
• Nové priemyselné partnerstvo so spoločnosťou Oechsler má za cieľ zvýšiť mieru personalizácie a znížiť zložitosť v oblasti automobilového priemyslu a ďalších odvetviach
• Spoločnosť Cobra Golf najnovšie využíva vďaka technológii HP Metal Jet najmodernejšiu platformu pre kovovú 3D tlač na inováciu produktov a výrobu súčiastok

Bratislava, 18. júna 2020 – Spoločnosť HP vydala niekoľko oznámení potvrdzujúcich pokračujúci vývoj v oblasti 3D tlače a digitálnej výroby, čo umocňuje vedúce postavenie HP v tomto odbore. HP pomáha rozširovať trh v jeho súčasnej podobe, ponúka zákazníkom nové spôsoby použitia a predstavuje prvý polypropylénový (PP) materiál svojho druhu, ktorý je určený pre aditívnu výrobu.

Nový 3D PP spoločnosti HP s vysokou mierou opakovanej použiteľnosti, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou BASF, je všestranný, trvanlivý a chemicky odolný materiál, vhodný pre systémy 3D tlače spoločnosti HP určené na masovú výrobu. Je teda ideálny pre zákazníkov v automobilovom priemysle, v spotrebiteľskom sektore, v priemyselných odvetviach a v zdravotníctve, ktorí hľadajú optimálnu rovnováhu medzi výkonom a nákladmi. Spoločnosť HP takisto predstavila nové partnerstvo s firmou Oechsler, globálnym hráčom v oblasti dizajnu a výroby, ktorý rozšíri možnosti uplatnenia nielen nového PP materiálu, ale aj ďalších materiálov z portfólia HP. Oznámený bol aj nový zákazník, využívajúci technológiu kovovej 3D tlače Metal Jet z dielne HP, ktorým sa stala spoločnosť Cobra Golf.

„Reakcia na krízu v súvislosti s pandémiou COVID-19 je pre toto odvetvie zlomovým okamihom. Spoločnosť HP a jej partneri vyrobili pomocou 3D tlačiarní viac ako 2,3 milióna dielov, aby vyplnili medzery v dodávateľskom reťazci, umožnili miestnu výrobu a pomohli zdravotníckym pracovníkom v prvých líniách,“ uviedol Ramon Pastor, dočasný prezident divízie 3D Printing and Digital Manufacturing spoločnosti HP Inc. „Kým sa v tejto novej oblasti úspešne snažíme zorientovať, pokračujeme v napĺňaní našej stratégie a vyvíjame nové inovatívne materiály a riešenia. Popri tom nadväzujeme partnerstvá pre 3D tlač, aby sme našim zákazníkom pomohli opätovne rozbehnúť výrobu a aby sme priemyselným odvetviam po celom svete ponúkli zásadné inovácie.“

Nový prelomový 3D PP materiál otvára nové príležitosti a prispieva k trvalej udržateľnosti

Polypropylén je univerzálny materiál, ktorý nachádza uplatnenie v automobilovom priemysle, v spotrebiteľskom sektore, v priemyselných odvetviach a v lekárstve. Nový 3D PP spoločnosti HP s vysokou mierou opakovanej použiteľnosti, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou BASF, poskytuje zákazníkom skutočne nový materiál pre aditívnu výrobu. Ponúka rovnaké vlastnosti ako PP bežne používaný pri vstrekovaní plastov a ktorý je možné opakovane používať prakticky neobmedzene. Vďaka svojej vynikajúcej chemickej odolnosti, nízkej absorpcii vlhkosti a dlhodobej trvanlivosti je PP ideálnym materiálom pre výrobu potrubných rozvodov, kvapalinových systémov či nádob. Napríklad výrobcovia automobilov budú môcť použiť ten istý PP na výrobu prototypov a konečných súčiastok nachádzajúcich sa v interiéri, v exteriéri aj pod kapotou vozidla.

Nový PP materiál, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou BASF pre tlačiarne HP Jet Fusion 5200 3D Series, zaisťuje vysokú produktivitu a minimalizuje plytvanie pri sériovej výrobe. Okrem prelomovej hospodárnosti a skvelým funkčným vlastnostiam prispieva nový PP k znižovaniu množstva odpadu, keďže umožňuje až 100 % opätovné použitie nespotrebovaného práškového materiálu.

Na hľadanie úplne nových možností uplatnenia PP spolupracuje spoločnosť HP s partnermi, poskytovateľmi náhradných dielov a zákazníkmi vrátane spoločností, ako sú Extol, špecializovaný výrobca plastov a inovátor, ktorý disponuje špičkovými technológiami pre montáž plastových výrobkov, zabezpečuje zákazkovú automatizáciu a poskytuje inžinierske služby; GKN Powder Metallurgy/Forecast 3D, poskytovateľ pokročilých riešení pre priemyselnú 3D tlač a malosériovú aj veľkoobjemovú výrobu; Henkel, popredný výrobca vysoko účinných lepidiel a poskytovateľ technických riešení; Oechsler, popredný poskytovateľ dielov vyrobených procesom aditívnej výroby; a Prototal, jeden z najskúsenejších európskych výrobcov súčiastok.

Nové profesionálne služby a rozšírené aliancie zamerané na Priemysel 4.0 umožňujú realizovať masovú výrobu s využitím 3D tlače

V duchu svojho úsilia pomôcť zákazníkom s prechodom na digitálnu výrobu predstavila spoločnosť HP novú, rozšírenú ponuku svojich profesionálnych služieb v oblasti 3D tlače a tiež odborovej aliancie, ktorej je súčasťou.
• HP 3D Professional Services: Spoločnosť HP predstavuje rad nových profesionálnych služieb, vrátane služieb zameraných na optimalizované projektovanie. Tieto služby umožnia prelomové aplikácie, zefektívnenie výrobného procesu, ktorý dovolí zaviesť sériovú výrobu individuálne upravených produktov, či služby, ktoré používateľom pomôžu objavovať nové možnosti technológie 3D tlače (ďalšie informácie o profesionálnych službách HP 3D nájdete na webe hp.com/go/3DProfessionalServices).

• Spoločnosti BASF a HP ďalej rozvíjajú svoju strategickú alianciu, ktorej cieľom je vyvíjať spoločne s poprednými zákazníkmi pôsobiacimi v automobilovom priemysle, spotrebiteľskom sektore, priemysle, či v zdravotníctve nové aplikácie. V súvislosti s novým PP materiálom a nedávno predstaveným inovatívnym termoplastickým polyuretánom ULTRASINT® TPU01 spolupracujú obe spoločnosti na urýchlení projektovania a masovej výroby 3D tlačených dielov, aby zákazníkom umožnili uvádzať inovácie na trh rýchlejšie, lacnejšie a udržateľnejšie než kedykoľvek predtým.

• Nová strategická aliancia so spoločnosťou Oechsler AG, popredným svetovým poskytovateľom technických riešení a jedným z najväčších výrobcov dielov v sektore aditívnej výroby: táto aliancia sa zameria na kompletný životný cyklus produktu – od návrhu aplikácie až po výrobu konečných dielov. Spoločnosť Oechsler prevádzkuje flotilu tlačiarní HP Jet Fusion 5200 3D Series, ktoré pri výrobe dokážu používať rozsiahle portfólio materiálov a teda pomáhať popredným automobilovým výrobcom, globálnym výrobcom spotrebnej elektroniky, zariadení pre domácnosť i komerčné využitie a taktiež poskytovateľom inovatívnych zdravotníckych pomôcok prichádzať na trh s celým radom nových aplikácií.

• Fast Radius, popredná spoločnosť pôsobiaca v oblasti výrobných technológií, splnila podmienky, aby sa stala novým členom HP Digital Manufacturing Network, čo je globálna komunita výrobných partnerov HP, ktorí sú zapojení do projektovania, výroby a distribúcie dodávok plastových a kovových dielov, vyrobených pomocou riešení pre 3D tlač od spoločnosti HP. Členovia siete HP Digital Manufacturing Network disponujú pokročilými odbornými znalosťami v oblasti aditívnej výroby, robustných systémov riadenia kvality a výrobných procesov typu end-to-end s preukázanou možnosťou nasadenia vo veľkokapacitnej výrobe. Sieť HP Digital Manufacturing Network zahŕňa partnerov v Spojených štátoch, v Ázii a Európe.

Pokrok v masovej výrobe kovových dielov v spolupráci so spoločnosťou Cobra Golf

Spoločnosť Cobra Golf, popredný výrobca golfových palíc, kladúci dôraz na inovácie a dizajn, si pre svoj vstup do sveta 3D tlače, inovácií a výroby dielov zvolila technológiu HP Metal Jet. HP Metal Jet je popredná priemyselná platforma pre masovú 3D výrobu kovových dielov.
Ako popredný inovátor vo svete golfu je spoločnosť Cobra odhodlaná využívať revolučný technologický pokrok a uplatniť ho pri výrobe jedinečných golfových palíc a vybavenia, navrhnutých pre maximálny pôžitok z hry. Spoločnosti Cobra, HP a Parmatech spolupracujú na strategickom viacročnom produktovom pláne, ktorý maximálne využije všetky výhody, ktoré aditívne technológie spoločnosti HP pri vývoji i výrobe poskytujú a uvedú na trh golfové vybavenie, ktoré posunie herné výkony hráčov aj ich potešenie z hry na novú úroveň.

„Spoločnosť Cobra Golf sa snaží prichádzať s produktmi so špičkovými funkčnými vlastnosťami, ktoré pomôžu golfistom na všetkých úrovniach odviesť maximálny herný výkon a čo najviac si hru vychutnať,“ uviedol Jose Miraflor, viceprezident pre marketing spoločnosti Cobra Golf. „Aby sme svoj záväzok splnili, je pre nás dôležité používať pri projektovaní aj vývoji maximálne efektívne postupy, ktoré nám umožnia dosiahnuť optimálne výsledky. Aby sme mohli aj naďalej v inováciách a zásadných zmenách výrobných postupov pokračovať, nadviazali sme spoluprácu so spoločnosťami HP a Parmatech, čo nám umožní využiť výhody technológie Metal Jet. Už teraz prináša táto spolupráca bezprostredný prínos vo forme väčšej slobody pri navrhovaní výrobkov, rýchlejšieho zavádzania zmien v návrhu a vysokej kvalite vyrábaných dielov pri splnení našich ekonomických požiadaviek.“

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Značky: