Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenie HP Wolf Security zahŕňa najlepšie zabezpečené počítače[i] a tlačiarne[ii] na svete s rozsiahlou sadou softvéru a služieb pre zvýšenie ochrany koncových bodov a odolnosti.

Spoločnosť HP Inc. predstavuje riešenie HP Wolf Security, novo integrované portfólio koncepčne zabezpečených počítačov a tlačiarní, softvéru pre hardvérovo vynútené zabezpečenie koncových zariadení a služieb zabezpečenia koncových zariadení, ktoré chráni zákazníkov pred rastúcimi kybernetickými hrozbami.[iii]

V správe HP Wolf Security Blurred Lines & Blindspots, ktorá bola tiež zverejnená, sa zdôrazňuje, že celosvetový objem kybernetických útokov sa počas pandémie koronavírusu zvýšil o 238 %, pričom hackeri cielil najmä na používateľov pracujúcich z domova. Nová platforma Wolf Security spoločnosti HP stavia na viac ako 20 rokoch výskumu a inovácií v oblasti zabezpečenia a ponúka zákazníkom jednotné portfólio, zamerané na zabezpečenie komplexnej ochrany a kybernetickej odolnosti koncových zariadení.

„V budúcnosti bude práca vzhľadom na rastúci počet používateľov pracujúcich z rôznych miest mimo firemnej kancelárie distribuovaná viac ako kedykoľvek predtým. Tým sa otvoria nové atraktívne príležitosti pre väčšiu mobilitu, ale vzniknú aj nové zraniteľné miesta,“ uviedla Joanna Burkeyová, riaditeľka pre informačnú bezpečnosť (CISO) spoločnosti HP Inc.

Podľa analytickej spoločnosti KuppingerCole boli v roku 2020 koncové zariadenia, pripojené k internetu, vystavené celosvetovo v priemere 1,5 útoku za minútu. V dôsledku tohto vývoja uviedlo 91 % opýtaných pracovníkov s rozhodovacou právomocou v oblasti IT, že zabezpečovaniu koncových zariadení venujú viac času ako pred dvoma rokmi, a 91 % z nich tiež uviedlo, že zabezpečenie koncových zariadení je rovnako dôležité ako zabezpečenie siete.

Spoločnosť HP je už dlhú dobu lídrom v oblasti zabezpečenia počítačov a tlačiarní. Tým, že začlenila svoje bezpečnostné funkcie pre zákazníkov do jednej platformy, rieši rastúci dopyt zákazníkov po komplexnej a odolnej infraštruktúre a po kybernetickej ochrane koncových zariadení.

„Vzhľadom na to, že význam zabezpečenia koncových zariadení neustále rastie, chopili sme sa príležitosti a vytvorili integrovanejšiu ponuku, ktorá zákazníkom poskytne jednoduchší spôsob zabezpečenia koncových zariadení a umožní im udržať si náskok pred budúcimi hrozbami,“ povedal Ian Pratt, globálny riaditeľ pre zabezpečenie osobných systémov spoločnosti HP Inc. „Špičkové technológie budúcnosti budú zabezpečené už svojou koncepciou a budú dostatočne inteligentné, aby nielen detekovali hrozby, ale aj obmedzili a zmiernili ich dopad a zabezpečili rýchlu obnovu v prípade prieniku do systému, ku ktorému môže dôjsť kedykoľvek u kohokoľvek z nás. HP Wolf Security je nový druh zabezpečenia koncových zariadení, uspôsobený práci v budúcnosti.“

Riešenie HP Wolf Security, založené na princípoch Zero trust, využíva najmodernejších technológií umožňujúcich znížiť záťaž pracovníkov IT. HP Wolf Security zahŕňa firmware s automatickým obnovením, funkcie detekcie narušenia pamäte a izolácie hrozieb prostredníctvom virtualizácie či cloudovú inteligenciu. Poskytuje tak komplexnú ochranu, pretože zmenšuje priestor pre adresné útoky a umožňuje vzdialenú obnovu firmwaru po útoku.

Novo integrované portfólio HP Wolf Security je rozdelené do nasledujúcich kategórií:

  • HP Wolf Security for Home[iv] zahŕňa sadu integrovaných bezpečnostných funkcií pre počítače pre bežné využitie a tiež softvér a služby HP Wolf Essential Security. HP Wolf Essential Security je tiež podporované vybranými domácimi tlačiarňami.
  • HP Wolf Security for Business[v] zahŕňa portfólio hardwarovo vynútených bezpečnostných funkcií, ktoré sú súčasťou každého zakúpeného firemného počítača, a toto riešenie je určené pre firmy všetkých veľkostí.
  • Zariadenie, softvér a služby HP Wolf Pro Security[vi] pre malé a stredné podniky.
  • Zariadenie, softvér HP Wolf Enterprise Security pre podniky a štátnu správu.[vii]

Spoločnosť HP pridáva do riešenia HP Wolf Enterprise Security funkciu Sure Access Enterprise[viii]

Novou súčasťou riešenia HP Wolf Enterprise Security je funkcia Sure Access Enterprise, ktorá využíva technológiu izolácie, vyvinutú spoločnosťou HP a zaisťuje, že kritické aplikácie sú úplne chránené pred všetkým malwarom, ktorým môžu byť napadnuté používateľské počítače. HP Sure Access vytvára hardwarovo zabezpečené mikrovirtuálne počítače (VM), ktoré môžu chrániť hlavné aplikácie – virtuálne oddeľujú aplikácie od hostiteľského počítača. Aplikácie a dáta sú bezpečne izolované od hostiteľského operačného systému a od atakov útočníkov, ktorí by do operačného systému prípadne prenikli. Tento prístup pomáha zvyšovať bezpečnosť tým, že:

  • Chráni kľúčové úlohy, ako sú vzdialené činnosti vykonávané na kriticky dôležitých systémoch správcom systému.
  • Umožňuje používateľom bezpečne pracovať prostredníctvom jedného zariadenia na viacerých virtuálnych pracovných staniciach s privilegovaným prístupom (PAW).
  • Zabezpečuje prístup ku kritickým aplikáciám prostredníctvom prehliadača.

Spoločnosť HP predstavuje platformu HP Wolf Pro Security [ix] pre malé a stredné podniky

Spoločnosť HP predstavila produkt HP Wolf Pro Security, ktorý nanovo definuje zabezpečenie počítačov pre malých a stredne veľkých zákazníkov. HP Wolf Pre Security integruje ochranu pred hrozbami založenú na mikrovirtualizáci, prevenciu proti napadnutiu malwarom založenú na antivírusovom riešení novej generácie a na ochrane identít. Všetky tieto vrstvy sú integrované s hardvérovými bezpečnostnými funkciami HP, takže v celku poskytujú špičkovú ochranu, ktorú môžu IT oddelenia jednoducho zaobstarať, nasadiť aj prevádzkovať.

  • Threat Containment (ochrana pred hrozbami) zvyšuje štandard ochrany koncových bodov, pretože poskytuje ochranu, ktorá sa nespolieha na detekciu. Hardvérom podporovaná mikrovirtualizácia kompletne izoluje hrozby šíriace sa všetkými najbežnejšími vektormi, bez toho, aby to malo vplyv na používateľské prostredie.
  • Malware Prevention (prevencia pred malwarom) je kompletné antivírusové riešenie novej generácie poskytujúce pokročilú ochranu pred malwarom, založenú na prediktívnej detekcii, ku ktorej využíva techniky kombinujúce využitie umelej inteligencie, ako je hlboké učenie a behaviorálnu analýzu.
  • Identity Protection (ochrana identity) poskytuje vo všetkých obľúbených prehliadačoch ochranu pred phishingovými útokmi, ktoré cielia na prihlasovacie údaje.
  • Tieto riešenia sú integrovaná so vstavaným hardvérovým zabezpečením vyvinutým spoločnosťou HP, do ktorého patrí napríklad funkcia ako Application Persistence, OS Resiliency či Physical Tamper Protection.

Spoločnosť HP takisto predstavuje novú službu Flexworker, ktorá umožňuje IT oddeleniam zvyšovať produktivitu pracovnej sily a súčasne pomáhať chrániť podnikové siete a dáta. Táto nová rozšírená služba Managed Print Service (MPS) umožňuje IT oddeleniam vybaviťpracovníkov, pracujúcich čiastočne na home office, zabezpečenými tlačiarňami, ktoré možno monitorovať a automaticky opraviť, ak zariadenie nevyhovuje podnikovým pravidlám.

HP Wolf Essential Security je navyše súčasťou inteligentných tlačiarní HP+ so zabudovaným zabezpečením – 24 hodín po sedem dní v týždni. Tlačiarne HP+ so Smart Security pomáhajú spotrebiteľom a malým firmám zostať o dva kroky napred pred hackermi, čo pomáha predchádzať možným malwarovým útokom a bráni tomu, aby vaše dáta skončila v zlých rukách.

Na podporu spustenia HP Wolf Security vytvorila spoločnosť HP sériu videí, v ktorých vystupuje herec Christian Slater. Videá zachytávajú bežné bezpečnostné scenáre, ktoré vznikli v dôsledku prechodu na vzdialenú prácu počas pandémie. Medzi ne patria: dieťa klikajúce na phishingový odkaz pri používaní notebooku svojich rodičov, kompromitovaná tlačiareň používaná na odosielanie škodlivého spamu zvyšku spoločnosti a IT tím paralyzovaný kybernetickým útokom.

  • [i] Na základe jedinečných a komplexných možností zabezpečenia zo strany spoločnosti HP bez ďalších nákladov medzi predajcami počítačov u zariadenia HP Elite s Windows a 8. generácií a vyššími procesory Intel® alebo AMD Ryzen ™ 4000 a vyššími; HP ProDesk 600 G6 s procesormi Intel® 10. generácie a vyššími; a HP ProBook 600 s procesormi AMD Ryzen ™ 4000 alebo Intel® 11. generácie a vyššími.
  • [ii] Najpokročilejšie integrované funkcie zabezpečenia HP sú k dispozícii na zariadeniach HP Enterprise a HP Managed s firmvérom HP FutureSmart 4.5 alebo vyšším. Iba HP ponúka kombináciu bezpečnostných funkcií k automatickej detekcii, zastavenie a zotavenie sa z útokov pomocou samoopravitelného reštarte v súlade s pokynmi NIST SP 800-193 pre kybernetickú odolnosť zariadenia. Zoznam kompatibilných produktov nájdete na adrese: hp.com/go/PrintersThatProtect. Ďalšie informácie nájdete na adrese: hp.com/go/PrinterSecurityClaims.
  • [iii] HP Security je teraz HP Wolf Security. Funkcia zabezpečenia sa líši podľa platformy.
  • [iv] Plánuje sa, že HP Wolf Security for Home bude pre vybrané spotrebiteľské počítače HP k dispozícii na jar 2022 a HP Wolf Essential Security Services sa bude predávať samostatne.
  • [v] HP Wolf Security for Business vyžaduje Windows 10, obsahuje rôzne bezpečnostné funkcie HP a je k dispozícii pri produktoch HP Pro, Elite a Workstation. V podrobnostiach o produkte nájdete zahrnuté funkcie zabezpečenia a požiadavky na operačný systém.
  • [vi] Bezpečnostná služba HP Wolf Pro sa predáva samostatne.
  • Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese http://www.hpdaas.com/requirements. Služby HP sa riadi príslušnými podmienkami spoločnosti HP, týkajúcimi sa služieb poskytovaných alebo označovaných zákazníkovi v čase nákupu. Zákazník môže mať podľa platných miestnych zákonov ďalšie zákonné práva a tieto práva nie sú nijako ovplyvnená podmienkami služby spoločnosti HP ani obmedzenou zárukou spoločnosti HP poskytovanú s vaším produktom HP. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese www.hpdaas.com/requirements. HP Wolf Pre Security je súčasťou vybraných tlačiarní profesionálnej úrovne.
  • [vii] HP Wolf Enterprise Security je voliteľná služba a môže zahŕňať ponuky ako HP Sure Click Enterprise a HP Sure Access Enterprise. HP Sure Click Enterprise vyžaduje Windows 8 alebo 10 a sú podporované Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Chromium alebo Firefox. Podporované prílohy zahŕňajú súbory Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) a PDF, keď je nainštalovaný Microsoft Office alebo Adobe Acrobat. HP Wolf Enterprise Security je súčasťou vybraných tlačiarní na podnikovej úrovni.
  • [viii] HP Sure Access Enterprise vyžaduje Windows 10 Pro alebo Enterprise. Služby HP sa riadia príslušnými podmienkami spoločnosti HP, týkajúcimi sa služieb poskytovaných alebo označovaných zákazníkovi v čase nákupu. Zákazník môže mať podľa platných miestnych zákonov ďalšie zákonné práva a tieto práva nie sú nijako ovplyvnená podmienkami služby spoločnosti HP ani obmedzenou zárukou spoločnosti HP poskytovanú s vaším produktom HP. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese www.hpdaas.com/requirements. HP Sure Access Enterprise vyžaduje Windows 10 Pro alebo Enterprise a plánuje sa, že bude k dispozícii od konca roku 2021.
  • [ix] Verzia HP Wolf Pro Security (vrátane HP Sure Click Pro a HP Sure Sense Pro) je k dispozícii predinštalovaná na vybraných SKU a v závislosti na zakúpenom produkte HP zahŕňa platenú licenciu na 1 rok alebo 3 roky. Softvér HP Wolf Pro Security je licencovaný na základe licenčných podmienok HP Wolf Security Software – Licenčná zmluva koncového používateľa (EULA), ktorú nájdete na adrese: https://support.hp.com/us-en/document/ ish_3875769-3873014- 16, pretože táto zmluva EULA je upravená takto: „7. Pokiaľ nebude skôr podľa podmienok obsiahnutých v tejto zmluve EULA ukončené inak, je licencia na vydanie HP Wolf Pro Security Edition (HP Sure Sense Pro a HP Sure Click Pro) účinná po aktivácii a bude trvať buď dvanásť mesiacov, alebo po dobu 36 mesiacov licenčného obdobia ( „počiatočné obdobie“). Na konci počiatočného obdobia môžete buď (a) zakúpiť licenciu k obnoveniu licencie HP Wolf Pro Security z webu HP.com, HP Sales alebo HP Channel Partner, alebo (b) naďalej používať štandardné verzie nástroja HP ​​Sure Click a HP Sure Sense bez ďalších nákladov a bez budúcich aktualizácií softvéru alebo podpory HP.

Značky: