Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Program spätného odkúpenia akcií, ktorý bude prebiehať počas nasledujúcich dvoch mesiacov, zahŕňa odkúpenie až 50 miliónov akcií, čo predstavuje približne 6% z celkového počtu vydaných akcií spoločnosti. Táto čiastka sa pohybuje okolo 2 miliárd NT$ (cca. 60 miliónov US$), aj keď celková suma bude vychádzať z konečnej kúpnej ceny.

Spätné odkúpenie až 6% z celkového počtu akcií predstavuje významný návrat do akciového kapitálu investora, a zdôrazňuje súvahy spoločnosti a finančnú flexibilitu v čase, keď cena akcie neodráža skutočnú hodnotu spoločnosti.

 „Vítam túto príležitosť zvýšiť hodnotu pre akcionárov využívajúcu relatívne malú časť našej súvahy,“ povedala Cher Wang, predsedníčka a CEO spoločnosti HTC. „Tento program odráža presvedčenie našej Rady o schopnosti realizovať sa cez našu rôznorodú stratégiu, správnu štruktúru a postupy k podpore trvalo udržateľného ziskového rastu. Som nadšená všetkými možnosťami, ktoré máme pred sebou v oblasti vývoja smartfónov, virtuálnej reality a súvisiacich zariadení. Aj naďalej budeme podporovať budovanie HTC budúcnosti.“

Značky: