Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Spoločnosť Huawei s hrdosťou vyhlásila a ocenila najšikovnejších absolventov projektu European Seeds for the Future 2024.
  • Podujatie v Taliansku bolo prvým osobným stretnutím po ročníkoch, ktoré sa v posledné štyri roky konali len online.
  • Týždňa plného aktivít sa v Ríme zúčastnilo 145 najlepších študentov z 23 európskych krajín, z Číny a nechýbali medzi nimi ani Slováci.
  • Program Seeds for the Future sa tento rok konal počas 700. výročia od úmrtia Marca Pola, slávneho talianskeho cestovateľa, ktorý ako jeden z prvých Európanov precestoval značnú časť Číny.

Programu sa, rovnako ako každý rok, zúčastnili aj najlepší študenti zo slovenských univerzít. Daniel Floriš, študent Automatizácie a informatizácie procesov v priemysle na Slovenskej technickej univerzite (STU), odporúča program všetkým, ktorí majú záujem o technológie a inovácie. „Program bol skvele zorganizovaný a jeho obsah bol nesmierne obohacujúci. Mal som možnosť získať nové znalosti o najnovších technologických trendoch a rozvíjať svoje odborné zručnosti v oblasti ICT. Prednášky a workshopy boli vedené skúsenými odborníkmi, ktorí ochotne zdieľali svoje vedomosti a skúsenosti,“ objasňuje Daniel. Československý tím, ktorého bol súčasťou prišiel s originálnym nápadom a postup medzi najlepšie tímy im ušiel len o kúsok. „Okrem odborného rastu som mal tiež možnosť nadviazať nové kontakty s rovesníkmi z rôznych krajín, čo obohatilo moju perspektívu a otvorilo dvere k medzinárodnej spolupráci,“ uzatvára.

Tohtoročný program European Seeds for the Future zahŕňal workshopy, panelové diskusie a poznatky odborníkov z priemyslu a zástupcov akademickej obce. Študenti mali možnosť preskúmať praktické aspekty rôznych kariérnych ciest v oblasti technológií, prehĺbiť svoje chápanie inovácií, digitalizácie, udržateľnosti a podnikania, zdokonaliť svoje digitálne zručnosti a prispieť k budovaniu silnej komunity, ktorá sa angažuje v prospech digitálnej a inteligentnej Európy.

Študentka Smart technológií v priemysle na Technickej univerzite v Košiciach (TUKE) Silvia Hadušovská, ktorá sa programu taktiež zúčastnila, hodnotí: “Ďakujeme za skvelú príležitosť zúčastniť sa tohto programu. Síce sme nevyhrali, ale veľa sme sa tam naučili a berieme si odtiaľ mnoho dobrých vecí. S programom som na 100% spokojná a jednoznačne budem vždy pozitívne spomínať na tento týždeň. Určite budem motivovať ďalších šikovných študentov, aby budúci rok neváhali a taktiež sa do programu zapojili.“ 

Senior viceprezident spoločnosti Huawei Europe Radoslaw Kedzia počas svojho príhovoru privítal všetkých hostí a zdôraznil: „Pri prekonávaní zložitých problémov digitálneho veku je výchova talentov v oblasti informačných a komunikačných technológií dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Európa stojí na čele technologického pokroku a je nevyhnutné, aby sme investovali do vzdelávania a rozvoja našich mladých odborníkov. Tým, že budeme rozvíjať ich zručnosti a poskytovať im správne nástroje a príležitosti, zabezpečíme, že Európa zostane lídrom v globálnom digitálnom prostredí.“

Program okrem iného kladie dôraz na konkrétne uplatnenie v priemyselnom svete a na potrebu vývoja technológií zlepšiť náš život a zároveň rešpektovať planétu. Je to skvelá príležitosť pre mladých vývojárov, aby predviedli a zlepšili svoje zručnosti. Umožňuje vytvárať nové nápady a projekty, ktoré prispejú k procesu digitálnej transformácie.

Značky: