Zástupcovia spoločnosti Huawei informovali, že chcú poraziť Samsung vo vývoji skladacieho smartfónu, ktorý by sa mal predstaviť v novembri.

Ako to chcú spraviť ostáva nateraz záhadou. Najnovšie informácie z kórejských médií tvrdia, že Huawei začal spolupracovať so spoločnosťou BOE Technology na vytvorení prvých skladacích smartfónov.

BOE Technology bola prvou čínskou spoločnosťou špecializovanou na ploché panely, ktorá začala vyrábať flexibilné OLED displeje už v roku 2017. V správe sa spomína, že BOE bude vyrábať 8” ohybné OLED displeje, ktoré bude následne Huawei používať vo svojich skladacích zariadeniach.

Podľa správy by nemala byť spoločnosť Huawei jedinou, ktorá si objednala ohybné displeje od BOA Technology. Tá mala dostať objednávky od ďalších dvoch producentov smartfónov, ktorí tieto displeje plánujú použiť spolu v až štyroch modeloch.

V tomto konkurenčnom boji môže byť spoločnosť Huawei uprednostnená, nakoľko nie je jasné, či bude BOE Technology schopná vybaviť všetky objednávky naraz. Hlavne po tom, čo sa dve “bezmenné” spoločnosti spojili do jednej.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy X: Nový koncept s tromi displejmi?

v

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.