Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo dnes oznámila finančné výsledky za prvý štvrťrok, pričom zaznamenala rast tržieb aj ziskovosti už po deviaty štvrťrok po sebe. Čistý zisk za prvý štvrťrok vzrástol medziročne o 11 % na 516 miliónov amerických dolárov a tržby vzrástli na 17 miliárd dolárov, čo je medziročný nárast o 5 % v rovnakej mene.

Skupina zaznamenala mimo počítačový segment 37% rast, ktorý poukazuje na úspešnosť transformačnej stratégie založenej na službách a trvalých investíciách do diverzifikácie podnikania. Práve tieto smery sú motorom pre rast spoločnosti a potvrdzujú ich zvýšené medziročné príjmy o dvojciferné číslo. Lenovo je aj naďalej odhodlané zdvojnásobiť investície do výskumu a vývoja (R&D), medziročne zvýšiť výdaje na vývoj o 10% a zvýšiť počet zamestnancov v tejto oblasti o 29%.

Skupina Lenovo zostáva optimistická ohľadom dlhodobého rastu, potenciálu odvetvia a chopí sa príležitostí, ktoré zrýchlená digitálna transformácia a hybridná práca stále prinášajú.

Naše podnikanie úspešne rástlo a zlepšili sme ziskovosť už deviaty štvrťrok po sebe, pričom náš mix výnosov z firiem mimo počítačového segmentu dosiahol 37%. Toto sú výsledky nášho strategického predvídania a silného výkonu spolu s našou prevádzkovou odolnosťou.“ povedal Yuanqing Yang, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo.

Celé znenie tlačovej správy nájdete na odkaze tu.

Finančné výsledky v skratke:

Značky: