Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové fotoaparáty, objektívy a renomovaní prednášatelia z Nikonu budú súčasťou agendy stánku v Halle 2.2.

Spoločnosť Nikon sa opäť pripravuje zaujať hlavnú scénu popredného svetového fotografického veľtrhu photokina v nemeckom Kolíne. Návštevníci si budú môcť vyskúšať najnovšie produkty a pozrieť prezentáciu nedávno ohlásených fotoaparátov mirrorless formátu FX s bajonetom Z od spoločnosti Nikon, objektívov a bajonetového adaptéra.

Na návštevníkov stánku spoločnosti Nikon v Halle 2.2 tiež čaká širkoká paleta profesionálnych digitálnych jednookých zrkadloviek vrátane oceneného fotoaparátu formátu FX Nikon D850, ktorý vďaka rozsahu citlivosti ISO 64 – 25 600 a ostrému obrazu s rozlíšením 45,7 MP prináša vrcholnú kombináciu rozlíšenia, rýchlosti a citlivosti na svetlo. K dispozícii bude aj široký rad fotoaparátov Nikon a objektívov NIKKOR na vyskúšanie, napríklad nedávno ohlásený základný model D3500, megazoom COOLPIX P1000 a vysokovýkonný superteleobjektív AF-S NIKKOR 500 mm f/5,6E PF ED VR a objektív AF-S NIKKOR 180 – 400 mm f/4E TC1,4 FL ED – prvý teleobjektív z radu NIKKOR vybavený vstavaným 1,4-násobným telekonvertorom.

V stánku spoločnosti Nikon sa tiež uskutočnia prezentácie jedných z najlepších fotografov, ktorí budú rozprávať o svojich fotografických skúsenostiach pri používaní vybavenia Nikon. Európsky vyslanec spoločnosti Nikon a renomovaný umelecký fotograf David Yarrow bude hovoriť o svojom evokujúcom a pôsobivom fotografovaní života na Zemi a náročnej ceste, ktorú musel absolvovať, aby dosiahol svoj jedinečný štýl. Druhá európska vyslankyňa a svadobná fotografka talianskeho pôvodu Nadia Meli odhalí svoje skúsenosti z testovania nového systému s bajonetom Z a jeho kompatibilitu s novými aj existujúcimi objektívmi NIKKOR. Tohtoročnú hviezdnu zostavu zavŕšia britský fotograf a filmár Rob Whitworth, vychádzajúca hviezda Jamari Lior, oceňovaný fotograf a filmár Pep Bonet, vyslanec spoločnosti Nikon pre severské krajiny Frøydis Geithus a športový fotograf a fotoreportér Lukas Schulze.

Dirk Jasper, produktový manažér zo spoločnosti Nikon Europe, povedal: „Nový systém mirrorless predstavuje našu snahu dosiahnuť nový rozmer optického výkonu vďaka posúvaniu hraníc rozlíšenia a kvality. Našim cieľom je ponúknuť tvorcom nové možnosti pri skúmaní svojich budúcich projektov. Spoločnosť Nikon má riešenie pre každého fotografa a účastníci veľtrhu photokina si budú môcť priamo na mieste vyskúšať, spoznať a preskúmať nový systém spolu s ďalšími našimi poprednými produktami. Vďaka našim prednášajúcim, ktorí sa podelia s poslucháčmi o svoje skúsenosti s fotografovaním a predstavia na pódiu stánku Nikon nové výzvy a rady z tejto oblasti, bude tohtoročná výstava photokina určite veľmi obohacujúcim zážitkom.“

Výstava photokina je otvorená pre verejnosť od 26. do 29. septembra 2018. Ak máte záujem o najnovšie správy a názory, alebo si chcete pozrieť harmonogram prezentácií, môžete nás sledovať na Twitteri @NikonEurope. Pripojte sa ku konverzácii na Twitteri #NikonPhotokina.

Viac o novom systéme Nikon

V Nikone nastala revolúcia. Na svete sú mirrorless fotoaparáty Z7 a Z6 s novými bajonetmi. Poznáme slovenské ceny (video)

Značky:

Komentáre sú uzavreté