Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzi nové riešenia patria Omoji, OPPO Health, OPPO Carlink, podpora ray tracingu alebo heterogénny výpočtový systém

Spoločnosť OPPO usporiadala vývojársku konferenciu OPPO Developer Conference (ODC) 2021 na tému „Budujme spoločne lepšiu budúcnosť“. V rámci tejto akcie predstavilo OPPO rad technológií, ako sú Omoji, ray tracing a heterogénny výpočtový systém. Uviedlo taktiež celkom nové riešenia OPPO Health a OPPO Carlink.

„V nepretržite prepojenom svete sú počty zariadení a služieb aj spôsoby interakcie stále rozmanitejšie. Vývojári musia byť schopní podporovať rôzne scenáre použitia a ďalšie prevádzkové cykly,“ povedal Levin Liu, viceprezident spoločnosti OPPO a prezident OPPO Research Institute. „OPPO sa snaží umožniť našim vývojárom čeliť výzvam a spoločne budovať lepšiu budúcnosť pre našich používateľov.“

Víziou OPPO je vybudovať všadeprítomné, na používateľov zamerané služby, ktoré vytvoria prirodzené interakcie medzi ľuďmi a zariadeniami aj bezproblémové prepojenia viacero zariadení a umožní, aby zážitok zo služieb splýval s ľuďmi. Táto budúcnosť vyžaduje vylepšené vizuálne efekty, efektívnu výpočtovú techniku a úzke prepojenie medzi rôznymi zariadeniami. Spoločnosť OPPO uviedla rad technických riešení, ktoré vývojárom umožňujú spoločne s OPPO túto víziu realizovať.

Pokiaľ ide o vylepšené vizuálne efekty, technológie OPPO Omoji a ray tracing môžu vývojárom pomôcť oživiť aplikácie a hry.

Spoločnosť OPPO priniesla do systému ColorOS technológiu Omoji, založenú na umelej inteligencii. Prostredníctvom modelov hlbokého učenia a výkonných algoritmov umelej inteligencie dokáže zachytiť a reprodukovať jemné výrazy tváre a stať sa avatarmi používateľov vo virtuálnom svete.

Technológia OPPO ray tracing, založená na Vulkan API a vytvorená pre novú generáciu mobilného hardwaru s podporou ray tracingu, dokáže reprodukovať detaily v reálnom svete a zlepšiť vizuálny zážitok používateľa. Spoločnosť OPPO už dokončila vývoj prototypu na mobilných zariadeniach a v prvej polovici roka 2022 plánuje poskytnúť vývojárom prístup k novým technologickým možnostiam. Technológia ray tracing má široký potenciál využitia v oblastiach, ako sú živé 3D tapety, obrazové filtre a rozšírená realita.

Potreby výpočtovej techniky sú stále viac konštantné a všadeprítomné a musia byť efektívnejšie než predtým. Spoločnosť OPPO uviedla na trh riešenie pre optimalizáciu výkonu a spotreby – heterogénny výpočtový systém, ktorý dokáže efektívnejšie využívať rôzne jadrá, rôzne vlákna a rôzne procesory. Vďaka prístupu k možnostiam heterogénneho výpočtového systému OPPO môžu vývojári jednoduchšie riešiť problémy s výkonom aplikácií a zaistiť rýchlejší a efektívnejší beh programov.

V dnešnej dobe sú domácnosti a pracoviská ľudí plné zariadení, ale autá stále toľko prepojené nie sú. Uvedenie všadeprítomných služieb do reality znamená, že aj automobily musia byť taktiež viac integrované do digitálneho života ľudí. Spoločnosť OPPO preto predstavila riešenie OPPO Carlink, ktoré podporuje rad funkcií, ako je otváranie dverí automobilu a prenos obrazu na displeje automobilov pomocou inteligentných telefónov. Prostredníctvom OPPO Carlink rozšíri OPPO možnosť prepojenia inteligentných telefónov a automobilov a umožní tak vývojárom ľahší prístup k vývoju produktov súvisiacich s automobilmi. Partnermi OPPO Carlink je už teraz viac než 70 spoločností.

Spoločnosť OPPO taktiež oficiálne oznámila založenie OPPO Health, projektu z oblasti zdravia, zameraného na preventívnu lekársku starostlivosť a zmenu životného štýlu. Cieľom riešenia OPPO Health, založeného na senzoroch, algoritmoch, dátach a biomedicínskom inžinierstve, je poskytovať používateľom a poskytovateľom zdravotnej starostlivosti nepretržité a dlhodobé dátové modely a spätnú väzbu pre lepšie riešenie zdravotnej starostlivosti.

Multidisciplinárny výskumný a vývojový tím OPPO Health Lab, založený počiatkom roka 2021, sa zameriava na oblasti, ako sú spánok, šport, kardiovaskulárne zdravie a telemedicína. Spoločnosť OPPO taktiež oznámila sadu nástrojov pre spolupracovníkov z oblasti zdravotníctva OPPO Health Research Kit, ktorá môže pomôcť pri zbere dát, analýze a vývoji aplikácií a je navrhnutá tak, aby pomohla spolupracovníkom s ich jedinečným výskumom v oblasti zdravia a nakoniec sa transformovala do samostatnej aplikácie v rámci zdravotného ekosystému OPPO.

OPPO sa drží svojho poslania „Technológie pre človeka, láskavosť pre svet“ a vždy vyzýva vývojárov a partnerov k spolupráci otvoreným a obojstranne výhodným spôsobom v ére inteligentných skúseností. OPPO si dáva za ciel spolupracovať s viacerými vývojármi a vytvárať rozmanité a bezproblémové technologické zážitky pre používateľov na celom svete.

Značky: