Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung sa ako prvý na svete chystá odhaliť komplexné komerčné riešenia založené na technológii 5G FWA a predviesť rôzne možnosti využitia technológie 5G v domácnostiach, mestách a doprave. Federálna komunikačná komisia USA ako prvá na svete úradne schválila zariadenia založené na technológii milimetrových vĺn piatej generácie.

 Spoločnosť Samsung Electronics na veľtrhu MWC 2018 obráti pozornosť na svoje komerčné komplexné riešenia postavené na technológii 5G, pričom odhalí nové možnosti pre budúcnosť mobilných komunikácií. Ukážky, ktoré majú v priebehu akcie prebehnúť v stánku Samsung Networks, maximálne využijú riešenie 5G na predvedenie doposiaľ neprebádaných možností a príležitostí v oblasti služieb.

 „Spoločnosť Samsung plánuje na veľtrhu MWC 2018 ukázať, ako je možné naše domácnosti, automobily a mestá zmeniť vybudovaním sietí piatej generácie, v ktorých je hlavný dôraz kladený na užívateľa,“ uviedol Youngky Kim, prezident a vedúci divízie Networks Business spoločnosti Samsung Electronics. „Od počiatku nášho výskumu technológií 5G v roku 2012 zaujíma spoločnosť Samsung pevné miesto medzi tými aktérmi v odvetví, ktorí veria v potenciál spektra milimetrových vĺn. Naša snaha o zdokonalenie tejto technológie sa tento rok uskutoční, technológia 5G sa stane realitou a otvorí nové možnosti pre zákazníkov, operátorov a firmy.“

Spoločnosť Samsung ako prvá na svete vyvinula komplexné komerčné riešenia založené na technológii 5G FWA, medzi ktoré patria: komerčné prevedenie 5G routerov pre domácnosti (koncové zariadenia na strane zákazníka, CPE) pre vnútorné a vonkajšie využitie, rádiové prístupové siete (RAN) piatej generácie, ktoré tvoria rádiová prístupová jednotka a virtualizovaná RAN, jadro budúcej  generácie, a taktiež 3D rádiofrekvenčné plánovacie nástroje a služby využívajúce umelú inteligenciu. Pomocou vlastných technológií a zdrojov dokázala spoločnosť Samsung vyvinúť svoje prvé komerčné 5G modemy na bázy zákazníckych integrovaných obvodov a rádiofrekvenčné integrované obvody pre spektrum milimetrových vĺn, ktoré umožnili vznik kompaktných prístupových jednotiek a koncových zariadení na strane zákazníka.

Tieto výrobky už boli otestované v priebehu mesiacov praktických skúšok na rôznych trhoch. Federálna komunikačná komisia USA (FCC) 23. februára povolila prístupové zariadenia 5G spoločnosti Samsung. Ide o prvé výrobky založené na technológii milimetrových vĺn piatej generácie na svete, ktoré získali povolenie od príslušného regulátora – ide o míľnik, ktorý bol dosiahnutý na základe úzkej spolupráce s technickým a technologickým oddelením FCC.

Riešenia sa stanú súčasťou prvej komerčnej siete 5G, ktorej prevádzka bude spustená v roku 2018 v USA. Viac informácií nájdete v článku Firma Verizon si pre komerčné spustenie 5G vybrala spoločnosť Samsung (Verizon Selects Samsung for 5G Commercial Launch).

Spoločnosť Samsung rovnako predstaví svoje prvé výrobky s technológiou 5G NR, ktoré spĺňajú štandard 3GPP vydanie 15, podporujúce šírku pásma nižšiu a vyššiu než 6 GHz, ktoré budú k dispozícii v roku 2018.

Inteligentné mestá s riešeniami piatej generácie

Tieto riešenia umožnia konektivitu 5G pre širokú škálu spôsobov využitia, čo veľmi rozšíri možnosti operátorov pri uplatnení v rôznych oblastiach a pre rôzne scenáre. Ukážky inteligentného mesta s riešeniami 5G v stánku spoločnosti Samsung na veľtrhu MWC ukážu, ako môžu technológie budúcej generácie zmeniť dopravu v uliciach, aby boli omnoho bezpečnejšie a pohodlnejšie. V stánku prebehnú taktiež ďalšie ukážky toho, ako budú zariadenia piatej generácie fungovať v domácnostiach, na štadiónoch, v automobiloch a vlakoch.

Medzi ďalšie očakávané riešenia od spoločnosti Samsung patria nové rádiové jednotky pre siete LTE a masívne MIMO riešenie, cloudová platforma, nástroje na optimalizáciu siete zamerané na užívateľov a taktiež služby šité na mieru špecifickým potrebám operátorov a firemných užívateľov.

Značky: