Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na nemeckom veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA v Berlíne, ktorý začína v piatok, 1. septembra, sa spoločnosť Sony Corporation pustí do predstavovania série svojich najnovších produktov.

Na tlačovej konferencii Sony, ktorá sa konala vo štvrtok, 31. augusta (miestny čas), pred oficiálnym zahájením veľtrhu IFA, predstavil Shigeru Kumekawa, prezident Sony Europe, najnovšie audio produkty spoločnosti: „Tým, že naďalej prinášame revolučné produkty, ktoré rezonujú na hlbokej emocionálnej rovine, predstavuje Sony ,posledných pár milimetrov‘ medzi našimi zákazníkmi a zážitkami, po ktorých túžia. Našou činnosťou v oblasti elektroniky dosahujeme tu v Európe stály rast zisku, vďaka tomu, že sa sústreďujeme na trh s vysokou pridanou hodnotou, a naša pozícia je aj na zvyšok roka 2017 naďalej dobrá,” uviedol Kumekawa. Hideyuki Furumi, EVP, Global Sales & Marketing spoločnosti Sony Mobile Communications Inc. potom prevzal slovo a predstavil najnovšie produkty zo série smart telefónov Xperia X.

Hlavné predstavované produkty

Audio & TV/Smart domácnosť

Sony taktiež predstavila svoje najnovšie modely bezdrôtových Hi-Res stereo slúchadiel s funkciou rušenia šumu, ktoré nadväzujú na MDR-1000X, model predstavený s veľkým úspechom na veľtrhu IFA 2016. Na trh budú uvedené tri nové typy slúchadiel: model cez hlavu WH-1000XM2, model za krk WI-1000X, a skutočne bezdrôtový WF-1000X. Každý z týchto troch modelov série 1000X sa pýši špičkovou úrovňou rušenia šumu medzi slúchadlami využívajúcimi Bluetooth. Ako prvé na svete sú vybavené funkciou „Adaptive Sound Control“, ktorá rozpoznáva činnosti užívateľa a automaticky zapína či vypína funkciu rušenia šumu podľa situácie, v ktorej sú slúchadlá používané. Zákazníci si môžu vybrať jeden z troch typov slúchadiel, z ktorých všetky odstraňujú ťažkosti spojené s nutnosťou dávať si neustále dolu slúchadlá kvôli zmene hlasitosti, namiesto toho, aby sa ich užívatelia mohli naplno ponoriť do zážitku z vysoko kvalitného audia. Predstavené tiež budú nové slúchadlá Sony h.ear, ktoré prichádzajú v sérií nových farieb, aby tak ladili s každým životným štýlom a rôznymi módnymi štýlmi.

Farby sú taktiež zladené s najnovšími produktmi Xperia a Walkman od Sony, takže umožňujú veľké množstvo pútavých farebných kombinácií.

Spoločnosť Sony ďalej oznámila uvedenie svojho nového 77 palcového televízora 4K OLED BRAVIA série A1 na európsky trh. Prináša prelomový vizuálny zážitok vďaka unikátnemu 4K HDR procesoru X1 Extreme od Sony, rovnako ako technológiu akustického povrchu Acoustic Surface, ktorá televízny displej rozochvieva a umožňuje, aby zvuk vystupoval priamo z neho.

Sony vo svojom stánku predvedie pestrosť sveta 4K HDR a ukáže extrémne vybavenú sériu X1 4K LCD BRAVIA XE94/XE93 spoločne s PlayStation4 Pro (PS4 Pro) a ďalšími produktmi 4K HDR. Návštevníci zažijú vďaka prehrávaču UBP-X800 Ultra HD Blu-ray a zvukovému projektoru HT-ST5000 Soundbar od Sony realistický a intenzívny obraz a zvuk 4K HDR či najnovšie audio v kvalite Dolby Atmos.

Ďalej bude k dispozícii LF-S50G, prvý bezdrôtový reproduktor s natívne podporovaným Google Assistant, ktorý sa dostane na trh v USA, VB, Nemecku, Francúzsku a v ďalších krajinách. Umožní užívateľom vychutnávať si dokonale vernú reprodukciu hudby a 360 stupňový zvuk v každom rohu miestnosti. Funkcia „Gesture Control” vám umožňuje upraviť hlasitosť alebo preskočiť skladbu jednoduchým mávnutím ruky v blízkosti reproduktora, bez toho, aby ste sa reproduktora priamo dotkli. Vďaka odolnosti proti poliatiu v súlade s japonskou priemyslovou normou (JIS) IPX3 sa LF-S50G hodí na použitie dokonca aj v kuchyni a demonštruje snahy Sony o kvalitné audio s jednoduchým použitím. Okrem toho budú taktiež modely BRAVIA na konci roka aktualizované o novú, natívne podporovanú funkciu Google Assistant. Potom môžete spustiť prehrávanie audia či videa jednoducho tým, že prehovoríte na diaľkové ovládanie svojho LF-S50G alebo BRAVIE. Môžete tak získať prehľad o najnovších správach, a dokonca ovládať audio prístroje, svetlá a ďalšie prístroje IoT, pripojené cez WiFi, ktoré využívajú Google Assistant.

Na veľtrhu bude taktiež ukážka smart domácnosti, ktorá sa sústredí na vysoko kvalitnú sériu prepojených audio a video produktov Sony. Predstavia sa rôzne spôsoby použitia LF-S50G, BRAVIE a ďalších výrobkov Sony, spoločne s kompatibilnými zariadeniami od ďalších spoločností. Sony ponúkne ukážku niekoľkých príkladov možného použitia produktov, vrátane multi-room music playback (prehrávanie v niekoľkých miestnostiach naraz) v obývacej izbe a kuchyni, ďalej hľadanie receptu alebo informácie o reštauráciách, ktoré sa zobrazia prostredníctvom televízora BRAVIA.

Smartfóny Xperia

Spoločnosť Sony Mobile Communications predstavila dva nové smartfóny vo svojej prémiovej sérii: Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact. Modely budú celosvetovo dostupné od jesene 2017.

Xperia XZ1 oplýva množstvom prémiových vlastností, ktoré umožnili použitie veľkého množstva pokročilých technológií, vrátane najnovšieho systému fotoaparátov Motion Eye HDR 5.2” Full HD displeja a Hi-Res Audia.

Novou prelomovou funkciou je 3D Creator, unikátne firemné riešenie Sony Mobile pre rýchle a jednoduché skenovanie 3D objektov. Existuje plno hravých riešení, ako si užiť 3D Creator, napr. vytvorenie avatarov na použitie s funkciami fotoaparátu pre rozšírenú realitu (AR), nastavenie živej tapety, zdieľanie na sociálnych sieťach s priateľmi ako 3D nálepky, alebo odoslanie do 3D tlačiarne, ktorá premení sken na spomienkový predmet.

Xperia XZ1 Compact ponúka výkon Xperie v kompaktnej forme s 4,6” displejom s prémiovým vybavením zahŕňajúcom fotoaparát Motion Eye, Hi-Res Audio, inovatívny 3D Creator, a navyše disponuje novým širokouhlým predným fotoaparátom, ktorý rozširuje zorný uhol na 120 stupňov.

Xperia XZ1 aj Xperia XZ1 Compact využívajú najnovšiu mobilnú platformu Qualcomm Snapdragon 835, ktorá zaisťuje vysokorýchlostné internetové spojenie a rýchle a efektívne fungovanie.

4K projektory pre domáce kiná

Spoločnosť Sony rozširuje svoju sériu projektorov pre domáce kiná s možnosťou 4K HDR a uvedie na trh tri nové modely, ktoré využívajú jej unikátne natívne 4K SXRD panely. Kompaktný dizajn VPL-VW760ES je vybavený vstavaným laserovým zdrojom svetla a reprodukuje dokonale verný, vysoko kontrastný obraz, ktorý užívateľovi umožní, aby si mohol užívať úchvatný 4K HDR obraz, dokonca aj u tých najtmavších či najjasnejších scén.

Na trh budú uvedené taktiež VPL-VW360ES s funkciou nastaviteľnej kvality obrazu, vďaka ktorej sa prispôsobia rôznym typom sledovaného obsahu, a model VPL-VW260ES s výborným pomerom výkon – cena, ktorý umožňuje užívateľovi, aby si užíval autentický 4K HDR obraz, ktorý ho vtiahne.

Seed Acceleration Program

Sony predstaví niekoľko produktov a služieb svojho programu Seed Acceleration Program (SAP), ako napríklad platformu toio toy alebo smart riešenia pre kanceláriu Nimway, prvé dielo, s ktorým prichádza SAP Europe. Nimway používa unikátnu technológiu pre zisťovanie polohy vo vnútri budov a umožňuje užívateľom vopred registrovaných smarfónov s Bluetooth rýchlo zistiť miesto ich ďalšej schôdzky jednoducho tým, že prídu k displeju umiestnenému na poschodí so zasadacími miestnosťami. Užívatelia taktiež pomocou aplikácie na svojom smartfóne uvidia, či sú niektoré zasadacie miestnosti voľné, a kde sa práve nachádzajú ich spolupracovníci. V budúcnosti bude táto služba, ktorá zvyšuje prevádzkovú efektivitu a produktivitu zamestnancov, ponúkaná v Európe.

Game & Network Services

V stánku Sony sa ukáže taktiež PlayStation VR (PS VR), systém virtuálnej reality, ktorý posúva systém PlayStation 4 na novou úroveň realistickosti. Návštevníci si budú môcť vychutnať veľké množstvo obsahu pre virtuálnu realitu, vrátane hry Farpoint, v ktorej môžu hráči používať ovládač PS VR pripomínajúci zbraň, prebíjať sa mimozemským svetom a hľadať si cestu späť domov, navzdory útokom nepriateľských foriem života.

Značky: