Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony predstavila nový bezdrôtový reproduktor na krk SRS-NS7, ktorý spolu s bezdrôtovým vysielačom WLA-NS7 umožňuje vychutnať si pohlcujúci zvuk osobného kina. WLA-NS7 vie dokonca spolupracovať s vybranými slúchadlami Sony a táto kombinácia potom tiež umožňuje vychutnať si rovnaký zážitok ako v spojení s modelom SRS-NS7.  

Ponorte sa do svojho obľúbeného filmu alebo piesne

Model SRS-NS7 je prvý bezdrôtový reproduktor na krk na svete s Dolby Atmos®, ktorý je kompatibilný s modelmi Sony BRAVIA XR[2] a prináša jedinečnú technológiu Sony 360 Spatial Sound. Tá poskytuje dokonale optimalizovaný filmový zážitok vďaka aplikácii 360 Spatial Sound Personalizer.

Sony SRS-NS7

Model SRS-NS7 spolupracuje s bezdrôtovým vysielačom WLA-NS7 a televízormi BRAVIA XR[3] tak, aby okolo vás vytvoril ideálne usporiadanie virtuálnych reproduktorov Dolby Atmos® [4] – vtiahne vás do filmovej scény, ako by ste boli priamo súčasťou deja. Pre ideálne použitie pripojte bezdrôtový vysielač k televízoru pomocou optického a USB kábla a potom spárujte SRS-NS7 s vysielačom prostredníctvom Bluetooth® pripojenia – aké jednoduché!

Pre dokonale personalizovaný zážitok použite aplikáciu 360 Spatial Sound Personalizer. Tá vytvorí snímky vašich uší a analyzuje jedinečné rysy vášho sluchu, ktoré následne využije na vytvorenie dokonalého zvukového zážitku pomocou modelu SRS-NS7.

Okrem sledovania obsahu v Dolby Atmos® na vašom televízore, SRS-NS7 podporuje pri použití v kombinácii so smartfónom aj počúvanie hudby v kvalite 360 Reality Audio[5] – môžete si tak vychutnať atmosféru koncertu. Prostredníctvom smartfónu môžete využívať kompatibilné hudobné služby, ako sú Deezer, nugs.net a TIDAL a ponoriť sa tak do hudby, ktorá vás obklopí zo všetkých strán.

Okrem toho, že je dokonalým partnerom pre televízory BRAVIA XR, systém SRS-NS7 je možné spárovať aj so zariadeniami, ako sú notebooky, tablety a smartfóny[6]. Tento osobný bezdrôtový reproduktor na krk vám umožní vychutnať si obľúbenú zábavu s dvojkanálovým stereofónnym zvukom. 

Strhujúci zvuk, ktorý obklopí iba vás

SRS-NS7 využíva vychýrené zvukové technológie spoločnosti Sony a prináša krištáľovo čistý zvuk pre bohatšiu a hlbšiu reprodukciu, ktorá vám zabezpečí dokonalý zážitok súkromného domáceho kina. Za týmito vlastnosťami stojí reproduktorová jednotka X-Balanced, ktorá poskytuje optimálnu veľkosť reproduktorov v kompaktnom tele a znižuje skreslenie na dosiahnutie čistého zvuku hudby a vokálov. Okrem toho reproduktor smerujúci nahor vysiela čistý zvuk priamo na vás bez toho, aby rušil ostatných, takže sa môžete plne ponoriť do filmov a hudby aj o polnoci. Pasívny žiarič navyše zvyšuje nízkofrekvenčnú odozvu pre čistý basový zvuk zabezpečujúci dunivé hudobné zvukové efekty a hlboké tóny.

Dokonale synchronizovaný obraz a zvuk

Dodávaný bezdrôtový vysielač pomáha minimalizovať oneskorenie zvuku SRS-NS7 pri pripojení k televízorom BRAVIA XR, takže sa môžete úplne ponoriť do filmov Dolby Atmos® s presne zladeným zvukom a obrazom[7].

Pohodlie na nepretržitú zábavu

Ak vás bavia celonočné filmové maratóny alebo sledovanie obľúbených televíznych programov, SRS-NS7 sa postará o vašu nepretržitú zábavu.

Model SRS-NS7 poskytuje hodiny pohodlného sledovania obľúbených filmov, televíznych programov alebo koncertov vďaka ergonomickému dizajnu, ktorý zabezpečuje, že prístroj pohodlne sedí na krku. Flexibilný pásik na zadnej strane reproduktora vám pomôže reproduktor dokonale prispôsobiť pre maximálne pohodlie pri sledovaní.

Navyše si nemusíte robiť starosti s výdržou batérie. SRS-NS7 vydrží až 12 hodín[8] a až 5 hodín[9] pri maximálnej hlasitosti, takže si aj tie najdlhšie filmy a televízne programy prehráte bez prerušenia. Ak sa predsa len reproduktor vybije, rýchle nabíjanie pomocou kábla USB typu C vám počas 10 minút poskytne až 60 minút prehrávania navyše[10].

Reproduktor SRS-NS7 sa skvele hodí nielen na sledovanie televízie, filmov a počúvanie hudby – bezdrôtový reproduktor na krku je vynikajúci pomocník aj na prácu z domu alebo pohodlné hands-free telefonovanie. Optimálne umiestnenie mikrofónu umožňuje reproduktoru SRS-NS7 zachytiť a reprodukovať váš hlas vo vynikajúcej kvalite. Reproduktorová jednotka X-Balanced zase čisto reprodukuje hlasy kolegov. Navyše vďaka potlačeniu ozveny, ktoré minimalizuje spätnú väzbu, všetci účastníci hovoru dobre počujú a sú počuteľní.

Model SRS-NS7 bol navrhnutý s ohľadom na úplne pohodlie a je vybavený funkciou Multipoint Connection[11]. Tá umožňuje pripojiť dve zariadenia súčasne, napríklad notebook a smartfón[12]. Ak vám teda na notebook príde pracovný hovor a vy práve počúvate hudbu zo smartfónu, hovor môžete prijať jediným kliknutím na tlačidlo Play/Call na ľavej strane nákrčníka. Akonáhle hovor skončí, automaticky sa znova pripojíte k svojmu obľúbenému zoznamu skladieb.

Konštrukcia SRS-NS7 odolná proti postriekaniu vodou so stupňom krytia IPX4[13] vám bez obáv umožní sledovať obľúbené programy a počúvať hudbu kdekoľvek v dome a to aj pri každodenných činnostiach, ako je napríklad umývanie riadu. Vďaka tomu, že ide o zariadenie typu open-ear, môžete navyše sledovať a počúvať, aj keď sa vzdialite od zdrojového zariadenia a pritom mať prehľad o tom, čo sa deje okolo vás.

Prémiový a zároveň praktický dizajn

Model SRS-NS7 má povrchovú úpravu z tkaniny, ktorá zabezpečí pohodlie pri nosení a je príjemná na používanie. Vďaka silikónovej povrchovej úprave nákrčníka a mäkkému poťahu zadnej časti je SRS-NS7 ideálny na každodenné použitie a ľahko sa čistí.  

Model SRS-NS7 je navrhnutý nielen ako elegantný výrobok, ale je aj ohľaduplný k životnému prostrediu. Menej ako 5 % obalu SRS-NS7 tvorí plast, čo odráža záväzok spoločnosti Sony znižovať dopad výrobkov a výrobných postupov na životné prostredie.

Slúchadlá so zvukom 360 Spatial Sound

Technológia 360 Spatial Sound od Sony bude k dispozícii aj pri vybraných slúchadlách Sony[14] v spojení s bezdrôtovým vysielačom WLA-NS7[15]a televízormi BRAVIA XR[16].

  • Model SRS-NS7 sa bude predávať od novembra 2021 za cenu  

299 EUR.

  • Cena modulu WLA-NS7 bude 59,99 EUR a bude k dispozícii od novembra 2021.

Špecifikácie produktu nájdete na adrese: https://www.sony.sk/electronics/bezdrotove-reproduktory/srs-ns7


[1] Aktualizácia firmwaru, ktorá bude k dispozícii v januári 2022, bude nutná na to, aby ste si mohli ďalej vychutnať audio v 360 Spatial Sound na modeloch BRAVIA XR. Na aktualizáciu firmwaru zariadení BRAVIA XR je nutné sieťové pripojenie.

[2] Aktualizácia firmwaru bude k dispozícii v januári 2022 a je nutná, aby ste si mohli vychutnať 360 Spatial Sound na BRAVIA XR. Na aktualizáciu firmwaru zariadení BRAVIA XR je nutné sieťové pripojenie.

[3] Aktualizácia firmwaru bude k dispozícii v januári 2022 a je nutná, aby ste si mohli vychutnať zvuk 360 Spatial Sound na BRAVIA XR. Na aktualizáciu firmwaru zariadení BRAVIA XR je nutné sieťové pripojenie.

[4]  Aby ste si mohli vychutnať personalizovaný zážitok z Dolby Atmos®, je nutné pripojenie k dodávanému bezdrôtovému vysielaču a systému BRAVIA XRTM.

[5] Aplikácia Sony | Headphones Connect je nutná na počúvanie individuálne nastaviteľného zvuku 360 Reality Audio v smartphone. Vyžaduje prihlásenie k službám na streamovanie hudby – vyžaduje si platbu za predplatné. Niektoré služby nemusia byť v niektorých krajinách/oblastiach dostupné. Kompatibilitu aplikácie a služby skontrolujte na adrese www.sony.net/360RA/.

[6] Personalizovaný zážitok Dolby Atmos nie je k dispozícii pri pripojení k iným zariadeniam ako k televízorom BRAVIA XR.

[7] K minimalizácii oneskorenia zvuku dochádza iba pri pripojení k systému SRS-NS7, dodávanému bezdrôtovému vysielaču a televízoru BRAVIA XR. Pri pripojení k inému televízoru sa toto oneskorenie neminimalizuje.

[8] Pri nastavení hlasitosti približne na hodnotu 16. Skutočný výkon se môže od uvedeného času líšiť v závislosti na hlasitosti, prehrávaných skladbách, okolitej teplote a podmienkach používania.

[9] Pri nastavení hlasitosti približne na hodnotu 31. Skutočný výkon se môže od uvedeného času líšiť v závislosti na hlasitosti, prehrávaných skladbách, okolitej teplote a podmienkach používania.

[10] Pri nastavení hlasitosti približne na hodnotu 16. Skutočný výkon sa môže od uvedeného času líšiť v závislosti na hlasitosti, prehrávaných skladbách, okolitej teplote a podmienkach používania.

[11] Jedno zariadenie na prehrávanie hudby pomocou protokolu A2DP, druhé zariadenie na komunikáciu pomocou profilu HFP. Vyžaduje zariadenie zodpovedajúce pripojeniu Bluetooth. Kombinácia počítača Mac OS a iPhonu nie je k dispozícii.

[12] Dostupnost funkcií sa môže líšiť v závislosti na operačnom systéme počítača a smartfónu.

[13] Vodeodolnosť je zaručená len pri zatvorenom kryte. Nie je zaručená vo všetkých situáciách. Priložený bezdrôtový vysielač nespĺňa krytie IPX4.

[14] Kompatibilné modely slúchadiel: WH-1000XM3, WF-1000XM3, WI-1000XM2, WH-1000XM4, WF-1000XM4, WH-XB900N, WH-XB700, WH-H910N, WH-H810, WF-C500 a WH-XB910N

[15] Bezdrôtový vysielač WLA-NS7 pre slúchadlá sa predáva samostatne.

[16] Aby ste si mohli vychutnať personalizovaný zážitok Dolby Atmos®, je nutné pripojenie k bezdrôtovému vysielaču WLA-NS7 a BRAVIA XRTM. Aktualizácia firmwaru bude k dispozícii v januári 2022 a je nutná, aby ste si mohli vychutnať zvuk 360 Spatial Sound na televízoroch BRAVIA XR. Na aktualizáciu firmwaru zariadení BRAVIA XR je nutné sieťové pripojenie.

Značky: