Tie budú niesť logo značky HMD.

V septembri minulého roka sa začali na verejnosti objavovať prvé informácie o plánoch spoločnosti HMD Global, ktorá chce oddeliť značku HMD od značky Nokia. Toto rozhodnutie je z pohľadu obchodnej stratégie vítané, ale pravdepodobne súvisí s blížiacim sa koncom platnosti licencie na výrobu telefónov značky Nokia, ktorú spoločnosť HMD Global vlastní. Hoci sa hovorí, že telefóny HMD aj Nokia budú existovať spoločne, tak nie je nikde garantované, že to tak aj skutočne bude.

Pred pár dňami sme informovali o prvom telefóne HMD, ktorý sa objavil v IMEI databáze, kde má označenie N159V. Okrem neho sa však objavil aj ďalší model, ktorý nesie označenie TA-1585. Aj napriek tomu, že nie je známy dátum vydania prvého HMD telefónu, očakáva sa, že HMD Global o ňom viac prezradí už koncom februára počas veľtrhu MWC 2024 v Barcelone, kde nebude chýbať ani naša redakcia.

Nokia G22
Budúcnosť telefónov Nokia je tak trochu neistá

Záznam o modeli HMD N159V sa síce objavil v IMEI databáze, ale bol zverejnený aj obrázok, na ktorom je tento telefón vyobrazený. Známy leaker Evan Blass dokonca tvrdí, že tento telefón bude ponúkať minimálne jeden americký operátor, čo naznačuje jeho globálnu dostupnosť.

Blass v tejto súvislosti svoje pôvodné tvrdenie doplnil o nové informácie, na základe ktorých je možné sa domnievať, že spoločnosť HMD Global v blízkej budúcnosti predstaví minimálne šesť rôznych smartfónov značky HMD. Hoci o telefónoch nie sú zatiaľ dostupné žiadne informácie, tak boli zverejnené aspoň ich kódové označenia. Tie sú: Pulse, Legend, Pulse Plus, Legend Plus, Pulse Pro a Legend Pro

Prvý smartfón značky HMDZdroj: 91mobiles
Prvý smartfón značky HMD

Spoločnosť HMD Global síce o diverzifikácii svoje ponuky rozmýšľa niekoľko rokov, tak je možné, že práve rok 2024 bude pre značku HMD kľúčový. Ide totižto o rok, kedy sa na trhu, veríme, že globálnom, objaví prvý telefón s logom HMD. Krátko po ňom by ho mali doplniť ďalšie modely, ktoré pokryjú široké cenové spektrum.

Na základe sedemročných skúseností spoločnosti HMD Global je možné predpokladať, že aj telefóny jej vlastnej značky ponúknu podobný používateľský zážitok, aký poskytovali aj telefóny Nokia. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.