Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenia zaisťujú vysokú úroveň zabezpečenia a pracovného komfortu.

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení pre bezpečnosť podnikových sietí, oznámila, že spoločnosť Ventos, dodávateľ produktov a služieb v odvetví vzduchotechniky, úspešne využíva riešenia Kerio Control a Kerio Connect, na zaistenie bezpečnosti svojej IT infraštruktúry a flexibilnej práce zamestnancov v podniku aj v teréne. Riešenia dodala spoločnosť FiMa, partner spoločnosti GFI Software na českom trhu.

Výrobný podnik Ventos spracováva veľké množstvo dôležitých dát, ktoré využíva v rámci svojej IT infraštruktúry či komunikuje so svojimi partnermi a zákazníkmi. Fungovanie celej firmy podporuje virtualizované prostredie VMware, na ktorom fungujú jednotlivé servery a doplnkové služby – informačné technológie prestupujú celým produktovým cyklom od projektu k programovaniu CNC strojov, výrobou a vlastnou realizáciou zákazky.

S produktmi Kerio sa v spoločnosti Ventos významne zvýšila úroveň tak zabezpečenia e-mailovej komunikácie, ako aj ochrana IT infraštruktúry.  Šifrovaná VPN sieť navyše umožňuje projektantom a konštruktérom pracovať aj z domova. Nastavenie Kerio VPN tunelu v rámci Kerio Control je veľmi jednoduché, poskytuje výkonné sieťové pripojenie a navyše umožňuje pripojenie mobilných zariadení.

Kerio Connect zas umožňuje užívateľom, ako sú obchodníci na cestách, majstri na stavbách a ďalší pracovníci mimo centrály firmy, komunikovať kedykoľvek a odkiaľkoľvek pomocou inteligentného telefónu, tabletu a pod. Poskytuje užívateľom možnosť používať najrôznejších obľúbených e-mailových klientov a jednoduchý prístup k pošte cez intuitívne webové rozhranie.

„Ako predajcovia máme s produktmi Kerio u svojich zákazníkov tie najlepšie skúsenosti, ako v oblasti zabezpečenia, tak aj užívateľského komfortu. Preto sme firme Ventos, s ktorou spolupracujeme viac ako 20 rokov, odporučili Kerio Control a Kerio Connect,“ povedal Martin Stárek zo spoločnosti FiMa. „Vzhľadom k svojmu zameraniu zákazník oceňuje okrem iného aj funkcionalitu zaisťujúcu to, že do firmy nie je možné zaslať žiadny spustiteľný súbor v archíve, ktorý by mohol potenciálne ohroziť dôležitá dáta.“

Spoločnosť Ventos ponúka komplexné služby v odbore vykurovania, spätného využívania tepla, vzduchotechniky a klimatizácie na kľúč, od projektu až po realizáciu. Ventos sa zaoberá projekčnou a inžinierskou činnosťou aj samotnou realizáciou navrhovaných projektov v oblasti vzduchotechniky a klimatizácie. Súčasťou organizácie je vývojové oddelenie a na to nadväzujúce prototypové a montážne dielne, samozrejmosťou je záručný a pozáručný servis na špičkovej technickej úrovni. V súčasnosti spoločnosť disponuje viac ako 150 zamestnancami. Viac informácií môžete nájsť na www.ventos.cz.

Značky: