Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti BMW Group a Daimler AG spájajú svoje služby mobility, čím sa stávajú novým globálnym hráčom. Cieľom je trvalo udržateľná mestská mobilita v prospech zákazníka.

Oba koncerny investujú spoločne viac ako jednu miliardu eur. Zoskupenie pozostáva z piatich spoločných podnikov, REACH NOW (multimodalita — lístky na miestnu prepravu si možno priamo rezervovať a tiež zaplatiť, zdieľanie vozidiel, taxislužba na privolanie “Ride-Hailing” alebo požičiavanie bicyklov), CHARGE NOW (nabíjanie — 100 000 nabíjacích stanovíšť, v 25 krajinách, 250 prevádzkovateľov), FREE NOW (taxislužba na privolanie (Ride-Hailing) — v Európe a Latinskej Amerika ju využíva už 21 miliónov zákazníkov a 250 000 vodičov), PARK NOW (parkovanie — online vyhľadávanie parkovacích miest a platenie, 30 miliónov zákazníkov v 1 100 mestách Európy a Ameriky) a SHARE NOW (zdieľanie vozidiel – už dnes 20 000 vozidiel v 31 metropolách, 4 milióny zákazníkov).

Tieto služby mobility dnes po celom svete využíva už 60 miliónov zákazníkov a tento počet bude vďaka intenzívnej digitalizácii narastať, pričom by sa mali zameriavať najmä na Európu a Ameriku. Zámerom je vytvoriť čo najviac možností na trhu mestskej mobility. Centrála spoločností bude v Berlíne, pričom s postupom času a digitalizácie by malo vzniknúť až 1 000 nových pracovných príležitostí.

Značky: