Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila partnerstvo s konzultačnou spoločnosťou CGI a službou Google Cloud k uchovávaniu dát o aktiváciách a výkonu používateľských zariadení. Dáta budú po novom uchovávané vo fínskom meste Hamina. Tento krok je navrhnutý tak, aby poskytoval používateľom ešte lepší a plynulejší zážitok z používania telefónov Nokia.

Vďaka využitiu pokročilej technológie Google Cloud pre uchovávanie dát a strojové učenie a expertízy spoločnosti CGI v oblasti dátovej analýzy pocítia hlavné benefity používatelia telefónov Nokia na celom svete. Prvými inteligentnými telefónmi, ktoré budú ukladať dáta do nového centra v meste Hamina, budú Nokia 4.2, Nokia 3.2 a Nokia 2.2. Nasledovať budú taktiež skorej predstavené modely, ktoré sa presunu dočkajú spolu s aktualizáciou na Android Q do konca roka 2020.

„Voľba spoločností Google a CGI čoby strategických cloudových partnerov bola prirodzená vďaka našej dlhodobej existujúcej spolupráci. Zaisťuje nám tak implementáciu predných technológií pre zabezpečenie a analýzu dát na globálnej úrovni. Chceme zostať otvorenými a transparentnými ohľadne toho, ako a aké dáta zhromažďujeme a chceme, aby používatelia pochopili, ako táto skutočnosť zlepšuje ich používateľskú skúsenosť s telefónom. Cieľom tejto zmeny je posilniť náš sľub dodávať čistý, aktuálny a vždy bezpečný Android s výrazným dôrazom na bezpečnosť a súkromie,“ oznámil Juho Sarvikas, Chief Product Officer spoločnosti HMD Global.

 Vyššia úroveň zabezpečenia, kontroly a analytických služieb

Tento krok posilňuje záväzok spoločnosti HMD Global dodržiavať všetky príslušné európske bezpečnostné opatrenia a právne predpisy, vrátane predpisov EU o ochrane osobných dát (GDPR). Nové dátové riešenie spoločnosti HMD Global, na ktorom sa podieľali spoločnosti CGI a Google Cloud, je aj naďalej v súlade s GDPR, pričom všetky dáta o výkone a aktiváciách telefónov sú v plnom rozsahu zhromažďované spoločnosťou HMD Global.

„Vzhľadom k tomu, že spoločnosť Google využíva celosvetovo 100 % energií z obnoviteľných zdrojov, splňuje platforma Google Cloud nie len požiadavky HMD Global v oblasti software a dát, ale prináša taktiež benefity v oblasti trvalej udržateľnosti a investícií do budúcnosti,“ oznámila Eva Fors Managing Director v spoločnosti Google Cloud Northern Europe.

Spoločnosť CGI vytvorila špičkovú infraštruktúru pre prenos dát medzi back-end databázou a inteligentnými telefónmi s efektívne vybudovanou architektúrou a optimalizovanou štruktúrou nákladov. HMD Global taktiež využíva odborných znalostí spoločnosti CGI v oblasti pokročilých interných analytických služieb, aby prevádzkovala a monitorovala celý ekosystém pre maximalizáciu jeho potenciálu.

„Implementáciou najnovších technológií ku zberu dát a analytických technológií v kombinácii s odbornými znalosťami inžinierov a vedcov zo spoločnosti CGI je HMD Global schopné nie len zvýšiť zabezpečenie svojich dát, ale taktiež sa učiť zo skúseností svojich zákazníkov. Analýza používania telefónov a spokojnosti  používateľov poskytuje prehľad o tom, ako vyvíjať telefóny, aby poskytovali stále zlepšujúce sa zážitky a služby pre fanúšikov na celom svete.“ hovorí Martti Reilander, Managing Director spoločnosti CGI Advanced Analytics Solutions.

Značky: