Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei ohlásila spoluprácu s Unity, tvorcom poprednej hernej platformy. Táto spolupráca výrazne uľahčuje prácu a prináša nové obchodné príležitosti pre vývojárov mobilných hier, ktorí chcú svoje produkty distribuovať prostredníctvom platformy AppGallery.

Tá je primárnym zdrojom sťahovania aplikácií na nových AG smartfónoch Huawei, vrátane nedávno predstavenej série P40. Huawei AppGallery je v súčasnosti tretím najpoužívanejším obchodom s aplikáciami na svete.

Vytvor hru raz, dostaň ju všade

Spoločnosť Unity je tvorcom poprednej svetovej vývojovej platformy pre hry. Používateľom prináša nástroje na vytváranie, prevádzkovanie a speňaženie herných produktov. Hry vytvorené v Unity sa už používajú na 3 miliardách zariadení na celom svete a za posledných 12 mesiacov boli nainštalované viac ako 37 miliárd krát. Polovica z tisícky najlepších mobilných hier súčasnosti je vytvorená pomocou Unity. Taktiež polovica všetkých nových mobilných hier sa vyrába pomocou tejto platformy.

Herný trh rastie po celom svete, pričom ázijsko-pacifický región predstavuje viac ako 50 % celosvetových príjmov z herného biznisu. Pre vývojárov hier z ostatných svetadielov preto predstavuje globálna distribúcia obrovské príležitosti.

Kľúčovú rolu zohráva Unity Distribution Portal (UDP). S touto aplikáciou od Unity môžu vývojári distribuovať hry do viacerých obchodov na nových trhoch prostredníctvom jediného uzla. Inými slovami: hru vytvoria iba raz, a uverejnia ju bez zásahov v ktoromkoľvek “previazanom” obchode s aplikáciami.

Nástroje pre vývojárov od Huawei priamo v Unity

Spoločnosti Huawei a Unity sa spojili, aby vývojárom priniesli nové obchodné príležitosti. Unity integrovala sadu vývojárskych nástrojov pre herné služby Huawei (Huawei Game Services) do UDP. Ak vývojári prostredníctvom UDP už publikovali hry v iných obchodoch, môžu bezo zmien publikovať svoj produkt aj v AppGallery.

Platforma tiež umožňuje ľahko vytvárať nové funkcie, ako sú bonusy, rebríčky, prihlasovacie údaje hráča a štatistiky pre spustenie v aplikácii Huawei AppGallery. V súčasnosti sú Huawei Game Services prvou a jedinou sadou nástrojov pre vývojárov, ktorá bola integrovaná do UDP. Unity tiež zaradila sadu nástrojov pre vytváranie účtov a nákupy v aplikáciách (In-App Purchase). Tento krok vývojárom, ktorí chcú publikovať v AppGallery, taktiež ušetrí značné množstvo času a zdrojov.

Spoločnosť Huawei poskytla Unity nepretržitú technickú podporu. Spolupráca však týmto zďaleka nekončí: v budúcnosti bude Unity integrovať ďalšie funkcie z nástrojov pre vývojárov Huawei HMS. Týmto krokom ešte výraznejšie zníži náklady a ušetrí čas pre vývojárov, ktorí chcú publikovať svoje hry v neustále rastúcom obchode Huawei AppGallery.

Značky: