Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prostredníctvom integrácie s Microsoft 365 získajú MSP užívatelia riešení SolarWinds RMM a N-central jednotný pohľad na správu a ochranu zákazníckych zariadení

Spoločnosť SolarWinds MSP, popredný dodávateľ IT riešení pre poskytovateľov služieb, oznámila spoluprácu s firmou Microsoft, ktorej výsledkom bude integrácia služieb Microsoft 365 s riešeniami SolarWinds N-central a SolarWinds RMM. Táto integrácia poskytne možnosť monitorovať zariadenia spravované nástrojom Microsoft Intune z centrálnej konzoly riešenia SolarWinds MSP, čo umožní jednotný pohľad na spravované zariadenia, rozšírenie funkcií správy a výkonné reportovanie.

V súvislosti s tým, že stále viac organizácií bude z dlhodobého hľadiska využívať možnosti práce z domova a stále viac zariadení bude spravovaných poskytovateľmi riadených služieb (MSP) sa zvyšujú i nároky na centrálny pohľad na všetky sledované zariadenia. Integrácia, ktorá bude dostupná už v tomto roku, umožní partnerom využívajúcim platformu Microsoft 365 monitorovať zariadenia spravované v Microsoft Intune prostredníctvom riešení SolarWinds N-central a SolarWinds RMM. Znamená to, že všetky zákaznícke zariadenia bude možné spravovať z jedného miesta – s tou istou konfiguráciou, rovnakými pravidlami pre upozorňovanie, posilnenou ochranou dát a efektívnejšou správou a monitoringom.

„Takmer 90 % pracovných staníc našich partnerov je prevádzkovaných s operačným systémom Microsoft a Microsoft 365 je najvyužívanejším kancelárskym súborom programov,“ povedal Mav Turner, viceprezident zodpovedný za produkty v SolarWinds MSP. „Schopnosť monitorovať a obsluhovať zariadenia spravované nástrojom Microsoft Intune priamo z konzoly z N-central alebo RMM ponúkne našim partnerom významné zvýšenie produktivity a umožní im poskytovať komplexnejšie služby a ochranu celému radu zákazníckych zariadení.“

„SMB firmy potrebujú najmä v tomto období umožniť svojim zamestnancom bezpečnú prácu odkiaľkoľvek a akéhokoľvek zariadenia. Microsoft 365 zahŕňa súbor kancelárskych programov Office a spolupracujúce nástroje ako je Microsoft Teams s pokročilými funkciami zabezpečenia a správy zariadení. Spolupracujeme so SolarWinds ako lídrom na trhu MSP softvéru, aby sme MSP poskytovateľom zjednodušili možnosti správy a zabezpečenia zariadení s využitím služieb Microsoft 365,“ povedala Nathalie Irvine, generálna manažérka pre Microsoft 365.

Distribútorom produktov SolarWinds MSP na českom a slovenskom trhu je od 1. mája 2020 spoločnosť ZEBRA SYTEMS. Medzi ponúkané platformy riadených služieb z portfólia SolarWinds MSP zaraďuje predovšetkým SolarWinds Remote Monitoring and Management (RMM), centralizovaný súbor nástrojov na spravovanie a vzdialený monitoring s cloudovým manažmentom, ktorý je určený najmä pre menších a začínajúcich MSP poskytovateľov. Pre väčšie a etablované MSP organizácie je určený SolarWinds N-central.

O SolarWinds

Už viac ako 20 rokov poskytuje spoločnosť SolarWinds výkonný a dostupný softvér na správu IT infraštruktúr. Divízia SolarWinds MSP dodáva tieto nástroje poskytovateľom riadených služieb (MSP), ktoré ich využívajú na správu, monitoring a zabezpečenie IT infraštruktúr ich zákazníkov. Viac informácií nájdete na http://www.solarwinds.comhttp://www.solarwindsmsp.com.

Značky: