Slovensko je na zozname krajín čakajúce na zvýšenie cien.

Dátum nie je známy, no podľa informácií magazínu PC World českí používatelia už dostávajú informačný email. Ide o podobný email, ktorý dostávajú aj ľudia v USA. Spotify neotáľa a vyššie ceny bude chcieť premietnuť čím skôr. Téme zdražovaniu v hudobnej streamovacej službe sme sa venovali v predchádzajúcom článku.

Podľa dostupných informácií bude zdraženie účtované v českých korunách. To bude mať tiež vplyv na cenu. V oznámení sa píše, že pôvodné predplatné Premium Family za cenu 9,99 eur na mesiac bude stáť 269 Kč mesačne. Cena účtu pre jedného používateľa nazvaného ako Individual bola za cenu 5,99 eur mesačne, čo bolo približne 143 Kč. Po novom to bude 169 korún.

Zvyšovanie cien je logickým krokom a Spotify zaostáva za mnohými službami tohto typu, počítame aj video streamovacie služby. Nejde len o náklady pre interpretov ale aj o zvyšujúce sa náklady na udržanie služby v chode. Firmy využívajú cloudové služby, ktoré sú napájané z veľkej časti z obnoviteľných zdrojov energie. Nie však úplne a technologické zázemie a čo i len nakupovanie dátovej kapacity sa musí premietnuť do nákladov služby.

spotify zdrazenie pre ceských pouzivatelovZdroj: PCWorld.cz

Zdroj: PCWorld.cz

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.