Platforma robí všetko pre to, aby si udržala platiacich používateľov

Spotify pred pár mesiacmi ohlásilo zdražovanie, ktoré sa zatiaľ týka iba dvoch nižších plánov Premium, pričom výška predplatného Family zostáva zatiaľ nezmenená. Aj Slovensko je na zozname 62 krajín, ktoré sú zahrnuté do nových podmienok zvýšených cien. Aktuálne platforma svoj najvyšší program pre slovenských používateľov ponúka za 10,99 eur, pričom už teraz platforma pridáva ďalšiu výhodu, ktorú používatelia s týmto predplatným získajú.

Ceny predplatného Spotify PremiumZdroj: Spotify
Ceny predplatného Spotify Premium platné k 4. októbru 2023

Spotify dlhodobo rozširuje ponuku, ktorú spoločnosť iba nedávno rozšírila o podcasty. Čo sa však týka audiokníh, tak predplatitelia služby Premium budú mať odteraz prístup k viac ako 150 000 audioknihám. Hoci tie sú dostupné už niekoľko mesiacov, tak aktuálne budú pre platiacich používateľov dostupné zadarmo v rámci jedného predplatného. Doteraz, pokiaľ mal používateľ o nejakú audioknihu záujem, tak si ju musel kúpiť. Bolo pritom jedno, či si Premium plán platí, alebo nie.

Portál PhoneArena informuje, že pri spustení je nová výhoda na vybraných trhoch dostupná každému Premium jednotlivcovi, ako aj správcom účtov Family a Duo. V rámci tohto benefitu budú môcť títo používatelia využívať balík 15 hodín počúvania mesačne. Spotify dodáva, že sa bude snažiť sprístupniť viacero spôsobov, ako odomknúť prístup k prémiovým audioknihám pre všetkých. Aktuálne však túto výhodu môžu v plánoch Duo a Family využívať iba spomínaní správcovia skupín. Pokiaľ však v rámci jedného mesiaca si používateľ minie svoje 15 hodinové predplatné, tak si bude môcť dokúpiť ešte ďalších 10 hodín počúvania.

Hoci Premium používatelia budú mať prístup k audioknihám zahrnutý v predplatenom, tak je zrejmé, že nie všetky audioknihy budú aj zadarmo. Pre lepšiu orientáciu sú však audioknihy zahrnuté v predplatnom aj náležite označené, aby ich bolo možné okamžite odlíšiť. Zdroj dodáva, že katalóg audiokníh obsahuje približne 70 percent najpredávanejších kníh od najväčších vydavateľstiev, ako aj od nezávislých autorov a vydavateľov z celého sveta.

Novinka je od dnešného dňa dostupná v Spojenom kráľovstve a Austrálii. Používatelia v USA si budú môcť túto výhodu užiť až niekedy koncom roka. Predpokladáme však, že ostatné trhy by sa mohli pripojiť začiatkom budúceho roka. Otázne už iba zostáva, predovšetkým z pohľadu slovenského používateľa, koľko obsahu bude lokalizovaného do slovenčiny alebo češtiny.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.