Služba pripravuje skvelé novinky pre všetkých používateľov.

Tím vývojárov má v tomto období zjavne plné ruky práce. Spotify je jednou z najpopulárnejších platforiem na streamovanie hudby a nič nenasvedčuje tomu, že by to malo byť inak. Prebiehajúce práce odhalila Jane Wong v sérii tweetov. Medzi najzábavnejšie funkcie jednoznačne patrí režim Karaoke, ktorý podľa všetkého zobrazuje synchronizované texty s hudbou a umožňuje používateľom upraviť hlasitosť spevu v závislosti od toho, ako sa chcú pri Karaoke počuť.

Spotify

Zdroj: AndroidPolice

Experimentuje sa aj so skupinovými reláciami, ktoré umožňujú používateľom v rovnakej Wi-Fi sieti pripojenie k zvukovým zariadeniam, ako sú reproduktory. Spotify v oblasti konektivity bol vždy tou najlepšou službou, a teraz budete môcť svoje zariadenia zdieľať aj s priateľmi.

 Režim Auto je ďalším, ktorý čoskoro môže zaznamenať veľké zmeny. K dispozícii je nová domovská obrazovka používateľského rozhrania vozidla, ktorá obsahuje väčšie snímky a prepracovaný navigačný panel. V hornej časti sa zobrazuje banner, ktorý používateľom oznamuje, že prehrávanie je možné ovládať aj pomocou Google Asistenta. Pri počúvaní skladby v režime Auto sa pracuje na vynovenom dizajne Now Playing, ktorý má v dolnej časti veľké okrúhle tlačidlá. Tie umožňujú rýchly prístup k funkciám Shuffle a hlasovému ovládaniu.

Zásadným vylepšením je umožnenie majiteľom bezplatných účtov počúvať hudbu v offline režime až 30 minút denne. Tento vyhradený čas pravdepodobne postačí väčšine používateľov, pokým sa dostanú do práce alebo školy a nebudú si musieť míňať svoje mobilné dáta.

K dispozícii je aj možnosť zoznamu skladieb s názvom Automatické obnovenie, ktorá umožňuje zoznamu skladieb automaticky sa aktualizovať o nové skladby. Vylepšenia sa dostali aj do sekcie Podcasty, aby sa neustále vylepšovala používateľská skúsenosť.

Na záver je tu nová animácia pre obľúbené skladby, ktorá je v aktuálnom stave pomerne “hyperaktívna”, no dúfame, že v hlavnej aplikácii bude vyzerať lepšie. Je zrejmé, že Spotify si je vedomé konkurencie, ktorou je predovšetkým Apple Music a YouTube Music preto podniká kroky, ktoré by jej pomohli udržať si vedúcu pozíciu na trhu.

Vyššie spomenuté funkcie sú stále v testovacej fáze, takže nie je jasné, kedy sa objavia na verejnosti.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.