Snaha vyrovnať sa konkurenčnej službe YouTube Music.

Spotify patrí medzi najobľúbenejšie hudobné streamovacie služby na trhu. Konkurencia je však v tomto segmente silná a aj preto sa Spotify snaží vylepšovať svoj produkt a pridávať funkcie, ktoré ponúkajú aj niektorí konkurenti.

Spotify najnovšie experimentuje s integráciou hudobných videí. Na túto novinku upozornila Jane Wong na sociálnej sieti Twitter – zdieľala screenshot rozhrania hudobnej aplikácie, ktorá je rozdelená do troch častí – Canvas, Album Art a Video.

Canvas označuje krátky videoklip, ktorý trvá niekoľko sekúnd a opakuje sa. S touto funkciou sa môžete pri používaní Spotify stretnúť už dnes, z času na čas ju ponúkajú niektoré pesničky. Album Art je obrázok z obalu CD nosiča a nová sekcia Video by mohla v blízkej budúcnosti obsahovať kompletné hudobné videoklipy.

Spotify síce novú položku v rozhraní sprístupnil pre niektorých používateľov, avšak hudobné videá si zatiaľ nepozriete. K dispozícii je iba krátky oznam, že Spotify s touto funkciou experimentuje. Dá sa však predpokladať, že hudobné videá chce do svojej služby zakomponovať, aby sa tak v tomto smere vyrovnal už spomenutému YouTube Music.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit