Je dostupná v 36 krajinách.

Prvé informácie o aplikácii Spotify Lite sa objavili už pred rokom. Teraz sa táto aplikácia dostáva oficiálne na trh a to v 36 krajinách. Slovensko medzi nimi zatiaľ nie je.

Spotify Lite je zjednodušená aplikácia známej hudobnej služby pre Android, ktorá je navrhnutá pre pomalšie a staršie zariadenia a tiež pre používateľov s dátovo obmedzeným mobilným internetom. Aplikácia preto umožňuje nastaviť mesačný limit spotreby dát.

Aplikácia Spotify Lite. Zdroj: TheNextWeb

Spotify Lite má zjednodušené rozhranie a jej veľkosť je necelých 10 MB. Pri počúvaní hudby spotrebuje priemerne 0,5 MB za 1 pesničku, pokiaľ si nezmeníte nastavenie kvality. Nižšiu spotrebu dát si môžete nastaviť aj v plnohodnotnej aplikácii, tá však nemá zabudovaný nástroj na sledovanie spotreby dát.

Finálna verzia Spotify Lite by tiež mala podporovať offline režim a počúvanie albumov, čo sú funkcie, ktoré v testovacej verzii chýbali. Spotify plánuje Lite verziu svojej aplikácie postupne sprístupňovať v ďalších krajinách a chce vytvoriť odľahčenú aplikáciu aj pre iOS.

App Store

Spotify Lite v Obchode Play. Na Slovensku však zatiaľ nie je k dispozícii

Zdroj: Spotify, thenextweb

Prečítajte si aj:

Je tu Spotify Lite. Túto aplikáciu poriadne osekali

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit