Spoločnosť sa odhodlala k tomuto kroku aj keď nie je sociálne médium.

Doteraz ponúka veľké množstvo funkcií, ktoré používateľom umožňujú zdieľať zoznamy skladieb, piesne a albumy svojim priateľom. Umelcom však nie je momentálne nijako povolené komunikovať so svojimi fanúšikmi, okrem základných informácií zo životopisu, niekoľkých obrázkov a dátumov koncertov. Toto sa však môže čoskoro zmeniť, keďže streamovacia platforma môže priniesť rozšírenie vo forme Stories, teda príbehov. V nich budú môcť umelci nadviazať bližší kontakt so svojimi fanúšikmi.

Nová funkcia bola odhalená Jane Manchun Wong. Podľa jej zistenia sa zdá, že príbehy nemajú zverejňovať samotní používatelia, ale iba umelci. Na spustenie príbehu bude potrebné kliknúť na profilový obrázok. Jeden konkrétny príbeh bolo možné vidieť aj v profile nórskej speváčky Sigrid. 

Aj keď príbehy môžu byť pre umelcov novým spôsobom ako zdieľať svoje novinky aj v službe Spotify, zatiaľ to vyzerá na nový spôsob, ako chce spoločnosť zvýšiť výnosy z reklamy, propagáciou ďalšieho obsahu. Rovnako dúfame, že Stories sa nebudú spúšťať automaticky bez pričinenia používateľa.

Zatiaľ nie je známe, či táto funkcia je iba krátkym experimentom, pretože sa ešte nezačala v aplikácii rozširovať.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Túra TOUCHIT po servisoch: Opravujeme displej na Huawei P30 Pro, vieme koľko to stojí a ako dlho to trvá (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.