Ako ďalší servis sme navštívili autorizované zastúpenie spoločnosti Huawei určené pre koncových zákazníkov. Boli sme tak v prevádzke v rámci servisnej siete Fix Servis, konkrétne na Einsteinovej ulici. Je to centrum, kam ľudia osobne nosia telefóny na opravu a celý jej priebeh sme zachytili vo videu. To nájdete na konci tohto článku.

Od spoločnosti Huawei sme dostali telefón Huawei P30 Pro špeciálne vyhradený na tento účel, nebol teda určený do predajnej siete. Na telefóne sa pri páde na chodník poškodil na spodnom rohu displej a to bola presne tá situácia, keď sme chceli preveriť, ako sa bude telefón opravovať a koľko to bude trvať.

Telefón sme teda odovzdali do servisu, dostali sme príslušné dokumenty a dostali sme poučenie, že telefón bude tak do hodiny opravený. Bežne by sme sa vybrali do mesta alebo by sme niečo robili na počítači, naša púť však exkluzívne pokračovala do vnútra servisu a sledovali sme, ako sa bude opravovať. Bežne sa do týchto priestorov nemáte ako dostať, s nami a našou kamerou však áno.

Vo videu tak uvidíte, ako sa telefón pred otvorením zahrieva, ďalej ako sa otvára za pomoci univerzálneho prostriedku, ďalej čo všetko treba na to, aby sa časť s  displejom uvolnila a bolo ju možné využiť. Počas servisného zákroku mal technik na sebe rukavice, pred vstupom do „Huawei miestnosti“ v tomto servise sa zbavil statickej elektriny a počas celej doby montáže mal na sebe uzemnenie.

Po výmene displeja nastalo jeho zloženie a testovanie. Na poskladanie a utesnenie telefónu sa už používa špeciálny prípravok určený len pre tento typ telefónu. Testovanie sa týka prakticky všetkého – displeja, jeho dotykovej vlastnosti, ďalej kamery, rôznych snímačov, pripojenia na mobilnú a Wi-Fi sieť a prirodzene, telefón sa kontroluje aj opticky.

Celkovo bola oprava realizovaná veľmi starostlivo a bola hotová do určeného termínu. Určite to nie je lacná oprava, tak pozor na váš telefón. Je lepšie používať ochranný obal, lebo každý telefón pri používaní raz spadne. A hlavne prvé škrabance veľmi bolia 🙂

Pozrite si aj opravu telefónov Samsung v centrálnom servisnom stredisku. 

Ako sa opravuje telefón Samsung Galaxy S10 v autorizovanom servise? Doplnené o ceny opráv (VIDEO TOUCHIT)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.