Spoločnosť pred pár hodinami predstavila novú službu a uviedla, že všetci používatelia, ktorí majú možnosť počúvať podcasty, budú ich môcť odteraz aj sledovať.

Zatiaľ však iba niektoré kanály môžu uverejňovať videá na Spotify; väčšina podcasterov túto možnosť mať nebude. Videá sa spustia automaticky po stlačení tlačidla prehrávania a synchronizujú sa so zvukovým kanálom. To znamená, že ak používateľ pri opustení aplikácie alebo pri sledovaní videa uzamkne svoje zariadenie, zvuk sa bude prehrávať aj naďalej. Poslucháči si tiež môžu stiahnuť zvukovú verziu na offline počúvanie. Videopodcasty sú dostupné pre bezplatné aj prémium účty.

Spotify videopodcasty

Zdroj: GSMArena

Na začiatku sú dostupné: Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 Podcast, The Morning Toast, Higher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay, a The Rooster Teeth Podcast

Už v máji Spotify oznámilo exkluzívnu licenčnú zmluvu s Joeom Roganom, jedným z najpopulárnejších svetových podcasterov. Spotify sa pridaním novej funkcie stáva ešte silnejšou platformou. Videopodcasty na Spotify prinášajú tvorcom ešte väčšiu flexibilitu pri distribúcii obsahu. Môžu propagovať Spotify ako miesto, odkiaľ môžeme ich tvorbu nielen sťahovať a streamovať, ale už aj sledovať.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Oplatí sa predplatiť si Spotify Duo? V čom je háčik?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.