Rozšírenie, ktoré je diskutabilné, ale má svoje využitie.

K štandardným plánom IndividualFamily pribudol prostredný variant s názvom Duo. Je určený pre pár žijúci pod jednou strechou. Počítame, že to znamená dvojicu ľudí v jednom byte, nie v jednom paneláku, hoci by išlo o formu kamarátstva.

No asi vyslovene páru nie. Strechu paneláku majú spoločnú. To len ako forma krátkeho zamyslenia vynaliezavosti používateľov takýchto služieb. Veríme, že právne oddelenie Spotify si robí svoju prácu dobre a na toto stihli myslieť.

Ceny

V každom prípade je to zaujímavá voľba, ak chcete zdieľať playlisty medzi sebou a nechcete platiť rodinný účet. Štandardný účet pre jedného stojí 5,99 EUR mesačne, Duo si predplatíte za cenu 7,99 EUR mesačne. Je teda o dve eurá drahší. No zároveň je o 1 euro lacnejší ako rodinný účet pre šiestich používateľov.

spotify plans

Ste pár alebo rodina?

Ak teda žijete s niekým ako pár, je to veľmi dobrá vec. Vo výsledku by ste mali ušetriť 4 eurá mesačne ak máte ako práve spoločný rozpočet a každý by si platil svoj individuálny účet. Tu ale nastáva otázka, prečo by ste si už pred príchodom nového predplatného Duo neplatili zároveň Family účet.

Čisto z praktického pohľadu, kontrolu na základe IP adresy, by ste obišli. Vaše zariadenia budú k Spotify pristupovať z jednej domácnosti. Tým sa vlastne podľa politiky sledovania tejto spoločnosti stanete ešte menej podozrivý ako „legislatívna“ rodina s rodinným účtom no deťmi niekoľko mesiacov študujúcich mimo domu (a vašej IP adresy).

Záver

Je otvorený. Bude na vašom najlepšom úsudku, aké predplatné zvolíte. Sú používatelia, ktorým sa zvýšené sledovanie a overovanie správnosti predplatného nepáči. Priznajme si, mnoho používateľov je z radu špekulantov a využívajú predplatné Family, hoci by nemali.

No a potom tu bude vždy niekoľko rodín, ktoré síce môžu žiť pod jednou strechou, no Spotify niekedy ani nemusia využívať doma. Tam si zapnú nejakú predplatenú TV službu a hudbu si púšťajú mimo domu.

Vždy sa nájde nejaká anomália. Faktom ale je, že Spotify sa snaží motivovať ľudí, ktorí žijú spolu k čo najlegálnejšej forme využívania predplatného.

Prečítajte si aj:

Spotify oficiálne spustí zobrazovanie textov pesničiek priamo v aplikácii

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.